Heb jij nog een woordenboek Engels-Nederlands in huis? Waarschijnlijk niet. Waarom zou je een vertaling opzoeken in een woordenboek? Daar heb je ons als vertaalbureau voor. Grapje! We begrijpen ook wel dat je niet voor ieder woord waar je de vertaling van zoekt ons belt. Zeker op vakantie is dat verre van praktisch.

De vervanging van het woordenboek is een vertaal-app op je telefoon. Hiermee kan je overal snel de vertaling van een woord opzoeken. Het aanbod van deze apps is erg groot. Welke app is de beste? Wij zochten het voor je uit. We nemen aan de hand van de voordelen en nadelen de drie meest populaire vertaal apps met je door.

Google Translate

Google Translate kan niet ontbreken in dit lijstje. Het is veruit de bekendste en meest gebruikte vertaal app. Groot pluspunt is het ruime aanbod aan talen. Binnen Google Translate kun je namelijk kiezen uit 103 verschillende talen. De app biedt ook de mogelijkheid om teksten met je camera te scannen, waarna de vertaling in je beeldscherm verschijnt. Een aantal talen is zelfs te gebruiken in de offline modus. Dit is ideaal voor op vakantie, als je mobiele internet beperkt is.

  • ✅ Gratis
  • ✅ Veel talen
  • ✅ Ook offline modus
  • ✅ Teksten vanuit beeld vertalen
  • ❌ Niet elke taal is even nauwkeurig
  • ❌ Lange zinnen zijn lastig te vertalen

iTranslate

iTranslate is een stuk minder bekend dan Google Translate, maar de app is van prima kwaliteit. Je hebt de keuze uit meer dan 90 verschillende talen. Nadeel is dat je voor alle talen wel de volledige versie(€2.99) moet aanschaffen. In deze versie heb je bovendien geen last van advertenties, die in de gratis versie wel verschijnen. In tegenstelling tot Google Translate is iTranslate alleen bruikbaar wanneer je online bent.

  • ✅ Overzichtelijk
  • ✅ Veel talen
  • ✅ Uitspreekfunctie
  • ❌ Pas extra opties in betaalde versie
  • ❌ Advertenties in gratis versie
  • ❌ Alleen online modus

Microsoft Translator

Microsoft Translator blinkt uit in gemak. De app oogt eenvoudig en is puur gericht op gebruikersgemak. De app onderscheidt zich van de concurrentie door ondersteuning voor een smartwatch te bieden. Bij de app kun je kiezen uit ongeveer 50 talen via tekstinvoer. Via spraakinvoer is dit aantal behoorlijk lager, waardoor de app wel wat beperkingen heeft.

  • ✅ Eenvoudig in gebruik
  • ✅ Ondersteuning smartwatch
  • ✅ Vertaling vanuit context
  • ✅ Teksten vanuit beeld vertalen
  • ❌ Spraakfunctie in beperkt aantal talen
  • ❌ Registratie nodig

Conclusie vertaal apps

Hoewel de vertaal apps al veel verder zijn ontwikkeld dan een aantal jaar geleden, blijft zakelijke inzet risicovol. Voor korte berichtjes of voor op vakantie zijn de apps ideaal, maar voor de vertaling van langere teksten, webshops en belangrijke documenten kun je nog altijd het beste een professioneel vertaalbureau inschakelen. Dan ben je verzekerd van een foutloze tekst, die de doelgroep prikkelt om in actie te komen. Kleine nuanceverschillen die een vertaal app niet opmerkt, kunnen verstrekkende gevolgen hebben voor je bedrijf. Onze professionals zijn native-speakers, die de taal en de cultuur van een land door en door kennen. Je zakelijke tekst is bij ons in goede handen!

Wij leveren topkwaliteit vertalingen voor o.a.

Wij helpen je graag met jouw vertalingen Vertaalbureau Perfect
Kom vrijblijvend in contact met ons

Wij helpen je graag met jouw vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 op basis van 723 beoordelingen
Blij verrast ben ik door de communicatie, snelheid en de geleverde kwaliteit van Vertaalbureau Perfect!
– Bart van Liempd - Randstad
Randstad logo quote
98% van onze klanten beveelt ons aan Vertaalbureau Perfect
Onze klanten zijn ons visitekaartje
98% van onze klanten beveelt ons aan
Lees wat klanten zeggen
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie Vertaalbureau Perfect
Vertrouw op Vertaalbureau Perfect

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Uniek is onze kwaliteitsgarantie die op elke vertaling van toepassing is. Daarnaast zijn wij B Corp gecertificeerd. Een B Corp realiseert ook sociale en duurzame impact. Zo willen wij globalisering positief laten bijdragen. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim 15 jaar.

Bekijk onze certificeringen
Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt Vertaalbureau Perfect
Vertaalbureau voor ieder vakgebied

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen

Onze werkwijze om tot een perfecte vertaling te komen

Iedere vertaalopdracht doorloopt de volgende stappen:
de drie beste vertaal apps voor je telefoon vertaalbureau perfect stap 1
Stap 1

We ontvangen je teksten en vertaalwensen

Dit kan eenvoudig via ons online offerteformulier, per e-mail of per Wetransfer. Laat ons weten welke specifieke wensen je hebt zodat we goed starten.

de drie beste vertaal apps voor je telefoon vertaalbureau perfect stap 2
Stap 2

We bestuderen je aanvraag aandachtig

Hierdoor ontdekken wij het verhaal achter de woorden en weten we waar de vertaling aan moet voldoen om dat verhaal over te brengen. Tevens zullen we aan de tekst(en) zien of we gebruik kunnen maken van een vertaalgeheugen.

de drie beste vertaal apps voor je telefoon vertaalbureau perfect stap 3
Stap 3

We selecteren de best passende native vertaler

Voor een goed eindresultaat is de juiste vertaler van groot belang. We kijken naar ervaring binnen jouw sector en de gewenste doelgroep. Al onze vertalers voldoen aan de ISO 17100-norm.

de drie beste vertaal apps voor je telefoon vertaalbureau perfect stap 4
Stap 4

Je ontvangt een scherpe offerte

Wij sturen op basis van de bovengenoemde gegevens een passende offerte met daarin alle doorgegeven wensen!

de drie beste vertaal apps voor je telefoon vertaalbureau perfect stap 5
Stap 5

Na je akkoord starten we direct met vertalen

Indien deze offerte akkoord wordt gegeven zullen wij direct de vertaling voor je starten en zorgen wij dat alle afspraken worden nageleefd. Voor jou een hele zorg minder!

de drie beste vertaal apps voor je telefoon vertaalbureau perfect stap 6
Stap 6

De revisor reviseert de vertaling en wij leveren jou de vertaling

Ook bij de keuze van de revisor houden we rekening met de sector en doelgroep. De revisor reviseert jouw vertaling grondig en wij leveren vervolgens de vertaling per e-mail aan.

de drie beste vertaal apps voor je telefoon vertaalbureau perfect stap 7
Stap 7

Ook na de levering blijf je verzekerd van onze kwaliteitsgarantie

Wij hanteren een kwaliteitsgarantie. Indien er naar aanleiding van de geleverde vertaling (binnen 30 dagen) nog vragen zijn, zullen wij deze uiteraard graag met je bespreken en eventuele aanpassingen doorvoeren.

Meet the team

Wie zijn wij?

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek vast wie we zijn.
Ontmoet ons team
Ontmoet ons team
© Copyright 2024 - Vertaalbureau Perfect B.V.