Een tijd terug is er al een vergelijkbare blog hierover geschreven. Deze blog ging er namelijk over dat de minister van onderwijs voorstelde om het Frans als tweede taal te laten vervangen door Engels. Met dit voorstel heeft hij onder de Franse docenten geen vrienden gemaakt.

 

Echter lijkt dit voorstel helemaal zo gek nog niet. Want de afkeer voor de Franse taal groeit namelijk gestaag, met name in West-Vlaanderen. Leerkrachten hebben er steeds meer moeite mee om leerlingen te enthousiasmeren voor het vak Frans.
De stelling die de leerlingen hierbij innemen is als volgt: de walen leren geen Nederlands, dus waarom zouden wij dan wel Frans leren? De frustratie die dus leeft onder de leerlingen is enerzijds wel te begrijpen.

Een van de oorzaken van de groeiende afkeer is de politieke spanning tussen de Vlamingen en de Franstaligen, volgens Raymond Gevaert van de Belgische Vereniging van Leraren Frans.

Gerelateerde blogs

9 juli 2019
WordPress bezit meer dan 50% van het CMS-marktaandeel. Wist jij dat meer dan 30% van de 10 miljoen populairste websites gebruik maakt van het CMS-systeem van WordPress. Het is nog steeds het populairste CMS-systeem voor de ervaren- en onervaren...
28 mei 2019
Kwaliteit is één van de belangrijkste factoren tijdens het vertalen van jouw documenten. Goedkoop is duurkoop en kan je op de langere termijn meer kosten dan je vooraf voor ogen had. Eén van onze sterke punten is dat wij altijd voor de hoogst...