Recent werd de 25e editie van de Vlaamse Olympiade van het Frans (oftewel het Olyfran) gehouden.

Ondanks dit mooie jubileum stijgen er toch weer sombere geluiden op over de toekomst van het Frans. De organisator, professor emeritus Willy Clijster, maakt zich zorgen over de toekomst van het Frans. De jeugd krijgt met name dankzij het internet steeds meer te maken met de Engelse taal, terwijl ze nog nauwelijks in aanraking komen met het Frans. Op het internet, maar ook op televisie, in muziek etc. is alles Engelstalig. Het Frans lijkt nu puur een schoolvak te zijn geworden.

Daar komt nog eens bij dat het Frans een pittige taal is om te leren. Veel zinnen en woorden leer je eigenlijk alleen in de praktijk, en niet in een klaslokaal. Vandaar ook dat wij bij Vertaalbureau Perfect uitsluitend werken met ‘native speakers’. Zij zijn met de taal en cultuur opgegroeid, en hebben dus wel die ‘praktijkervaring’ die veel mensen missen.

Klein lichtpuntje voor de Franse taal: ondanks de grote dominantie van het Engels hedendaags volgen steeds meer EU-ambtenaren een cursus Frans in Brussel. Vandaar dat wij ook vertaalbureau Brussel hebben. Waar er tien jaar geleden slechts 2.000 ambtenaren een cursus volgden, waren dat er inmiddels al 5.000. En daar zullen de Fransen zeker erg blij mee zijn, aangezien Frans in de 17e tot en met de 19e eeuw al de taal voor internationale communicatie was. Daarnaast is Frans de officiële voertaal binnen onder andere de UN en het Rode Kruis.

Het Frans zal natuurlijk gelukkig nooit in zijn geheel verdwijnen, maar naar verwachting zal de taal internationaal gezien wel in omvang krimpen.

Wij helpen je graag met jouw vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen >
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.3 op basis van 542 beoordelingen
Blij verrast ben ik door de communicatie, snelheid en de geleverde kwaliteit van Vertaalbureau Perfect!
Bart van Liempd - Randstad
Randstad logo wit

Wij vertalen met veel plezier en aandacht voor o.a. deze klanten

Koninklijke Grolsch

Sinds medio 2015 werken we erg prettig samen met Vertaalbureau Perfect. Indien nodig altijd een hele snelle en correcte levering van vertalingen. Professionele aanpak en goede afspraken!

Ivanka Munsterhuis

Zalando

Aan de hand van een perfecte eerste proefvertaling kregen wij direct vertrouwen. Persoonlijk hebben wij de stijl van de vertaling besproken. Er is een terminologielijst opgesteld en deze is perfect aangehouden.

Elseline Tolhoek

NOS

Onze diverse vertaalaanvragen brengen wij graag bij één vaste partner onder. Duidelijke afspraken zorgen voor een efficiënte werkwijze. Kwaliteit is voor ons net zo belangrijk als voor Vertaalbureau Perfect.

NOS

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Daarnaast geldt voor elke professionele vertaling een kwaliteitsgarantie. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim negen jaar.

Meer over onze kwaliteit en garantie >
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Onze werkwijze om tot een perfecte vertaling te komen

De weg naar de perfecte vertaling laat onze werkwijze zien. Deze heeft gezorgd voor onze goede prijs-kwaliteitverhouding, uitstekende beoordelingen en vele tevreden klanten. Elke vertaalopdracht doorloopt een aantal stappen:

Offerteaanvraag

Offerteaanvraag

We ontvangen je teksten, wensen en sturen een passend voorstel.
Revisie en oplevering

Revisie en oplevering

De revisor reviseert de vertaling en wij leveren jou de vertaling.
Kwaliteitsgarantie

Kwaliteitsgarantie

Ook na de levering blijf je verzekerd van onze kwaliteitsgarantie.

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen >

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek hier vast wie we zijn

Ons team bestaat uit native vertalers en mensen met verschillende expertises en achtergronden. We begrijpen jouw invalshoek en we vullen elkaar goed aan, waardoor we je met bijna elke vertaalopdracht kunnen helpen.
Ontmoet de mensen in ons team >