Recent werd de 25e editie van de Vlaamse Olympiade van het Frans (oftewel het Olyfran) gehouden.

Ondanks dit mooie jubileum stijgen er toch weer sombere geluiden op over de toekomst van het Frans. De organisator, professor emeritus Willy Clijster, maakt zich zorgen over de toekomst van het Frans. De jeugd krijgt met name dankzij het internet steeds meer te maken met de Engelse taal, terwijl ze nog nauwelijks in aanraking komen met het Frans. Op het internet, maar ook op televisie, in muziek etc. is alles Engelstalig. Het Frans lijkt nu puur een schoolvak te zijn geworden.

Daar komt nog eens bij dat het Frans een pittige taal is om te leren. Veel zinnen en woorden leer je eigenlijk alleen in de praktijk, en niet in een klaslokaal. Vandaar ook dat wij bij Vertaalbureau Perfect uitsluitend werken met ‘native speakers’. Zij zijn met de taal en cultuur opgegroeid, en hebben dus wel die ‘praktijkervaring’ die veel mensen missen.

Klein lichtpuntje voor de Franse taal: ondanks de grote dominantie van het Engels hedendaags volgen steeds meer EU-ambtenaren een cursus Frans in Brussel. Vandaar dat wij ook vertaalbureau Brussel hebben. Waar er tien jaar geleden slechts 2.000 ambtenaren een cursus volgden, waren dat er inmiddels al 5.000. En daar zullen de Fransen zeker erg blij mee zijn, aangezien Frans in de 17e tot en met de 19e eeuw al de taal voor internationale communicatie was. Daarnaast is Frans de officiële voertaal binnen onder andere de UN en het Rode Kruis.

Het Frans zal natuurlijk gelukkig nooit in zijn geheel verdwijnen, maar naar verwachting zal de taal internationaal gezien wel in omvang krimpen.

Wij leveren topkwaliteit vertalingen voor o.a.

Wij helpen je graag met jouw vertalingen Vertaalbureau Perfect
Kom vrijblijvend in contact met ons

Wij helpen je graag met jouw vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.3 op basis van 656 beoordelingen
Blij verrast ben ik door de communicatie, snelheid en de geleverde kwaliteit van Vertaalbureau Perfect!
– Bart van Liempd - Randstad
Randstad logo quote
98% van onze klanten beveelt ons aan Vertaalbureau Perfect
Onze klanten zijn ons visitekaartje
98% van onze klanten beveelt ons aan
Lees wat klanten zeggen
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie Vertaalbureau Perfect
Vertrouw op Vertaalbureau Perfect

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Uniek is onze kwaliteitsgarantie die op elke vertaling van toepassing is. Daarnaast zijn wij B Corp gecertificeerd. Een B Corp realiseert ook sociale en duurzame impact. Zo willen wij globalisering positief laten bijdragen. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim 15 jaar.

Bekijk onze certificeringen
Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt Vertaalbureau Perfect
Vertaalbureau voor ieder vakgebied

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen
Meet the team

Wie zijn wij?

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek vast wie we zijn.
Ontmoet ons team
Ontmoet ons team
© Copyright 2022 - Vertaalbureau Perfect B.V.