2011 was een bewogen jaar... Vooral veel Zuid-Europese landen moesten het in economisch opzicht ontgelden. Landen als Italië en Griekenland staan op de rand van een economische afgrond. Deze bizarre situatie heeft echter wel tot een fiks aantal creatieve financiële begrippen geleid.

We hebben onze top drie voor u op een rij gezet:

1. Aaibare beleggingen - aaibaar staat hier voor fysiek, oftewel fysieke beleggingen. Hierbij wordt gedoeld op goud, diamanten en zilver.

2. Kwakkellanden - de landen die het afgelopen jaar grote moeite hadden met het herfinancieren van hun staatsschuld.

3. Rijkenbelasting - Een speciale belasting voor rijken om de economie overeind te helpen, bedacht door multimiljardair Warren Buffet. Ook wel de Buffet tax genoemd.

Voor Vertaalbureau Perfect rest ons een leuke uitdaging om al deze nieuwe woorden te vertalen!

Gerelateerde blogs

9 juli 2019
WordPress bezit meer dan 50% van het CMS-marktaandeel. Wist jij dat meer dan 30% van de 10 miljoen populairste websites gebruik maakt van het CMS-systeem van WordPress. Het is nog steeds het populairste CMS-systeem voor de ervaren- en onervaren...
28 mei 2019
Kwaliteit is één van de belangrijkste factoren tijdens het vertalen van jouw documenten. Goedkoop is duurkoop en kan je op de langere termijn meer kosten dan je vooraf voor ogen had. Eén van onze sterke punten is dat wij altijd voor de hoogst...