Een boek schrijven is voor veel mensen een grote uitdaging. Wat komt er allemaal bij kijken, hoe begin je en wat zijn de vervolgstappen (internationaal) op het moment dat je bij een uitgever aanklopt? Met behulp van dit artikel willen we jou graag inzicht geven waar jij op moet letten tijdens het uitgeven van jouw boek in verschillende landen.

Je hebt een goed idee of een leuke ervaring en staat te popelen om jouw ervaring op papier te zetten. Voor iedere schrijver is het een uitdaging om de gedachten om te zetten in een goed lopend verhaal. Een onderdeel waarbij gevoel, interpretatie en inlevingsvermogen van groot belang zijn.

Breng jij de boodschap op de juiste manier over met jouw boek?

Ongeacht of je een roman, humoristisch/satire of een informatief boek schrijft. Het verhaal moet jouw boodschap overbrengen. Een valkuil is het uitbrengen van jouw verhaal in verschillende talen, breng jij de boodschap wel op dezelfde manier over als jouw eigen variant? Een goede vertaler zorgt dat de verhaallijn behouden blijft en zorgt dat er een redactie uitgevoerd wordt op het boek in diverse talen (conform ISO-9001 en ISO-17100).

Wil je graag jouw boek uitbrengen via jezelf of via een uitgever? Schakel dan onze professionele vertalers in voor een vertaling waarbij de verhaallijn op correcte wijze behouden blijft en met de juiste toon geschreven wordt in de andere taal! Kies voor Vertaalbureau Perfect

De voordelen die jij bij ons ontvangt:

  • Tussentijdse feedback momenten
  • Duidelijke deadline
  • Conform ISO-9001 en ISO-17100 certificeringen
  • Behouden verhaallijn

Zelf een boek uitgeven of toch kiezen voor een uitgeverij?

De publicatie van je boek heb jij volledig in eigen hand. Een uitgeverij maakt het voor jou gemakkelijk en neemt alles voor jou uit handen. Het scheelt je niet alleen veel werk, maar ook veel geld. Via een uitgeverij heb je wellicht minder zorgen, maar heb je ook minder de regie in handen. Als je jouw boek internationaal wilt publiceren dan is een uitgeverij zeker aan te bevelen.

Onze professionele vertalers werken al jaren samen met diverse uitgevers, bedrijven en particulieren. Zoek jij dus een betrouwbare partij die jouw verhaal kan vertalen in de juiste toon? Dan ben je bij ons aan het goede adres! Neem gerust even contact op voor vragen en overige informatie.

Promoten, een belangrijk onderdeel tijdens het publiceren van je boek!

Veel mensen denken hier vaak veel te eenvoudig over. Het promoten is een belangrijk onderdeel voor het succes van je eigen boek. Een boek publiceren in meerdere talen brengt uiteraard ook meer werk met zich mee omdat je het boek internationaal moet gaan promoten. Welke kanalen zet jij in voor meer publiciteit voor jouw boek? Social media is bijvoorbeeld een uitstekend kanaal. Wil je toch liever dat deze zaken goed geregeld worden, dan kun je kiezen voor een uitgeverij die deze onderdelen voor je uit handen neemt.

Heb jij vragen of wil je graag meer informatie over het vertalen van jouw boek? Dan helpen wij je graag verder! Neem contact op via deze pagina of bel direct naar jouw dichtstbijzijnde vestiging.

Wij helpen je graag met jouw vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen >
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.3 op basis van 542 beoordelingen
Blij verrast ben ik door de communicatie, snelheid en de geleverde kwaliteit van Vertaalbureau Perfect!
Bart van Liempd - Randstad
Randstad logo wit

Wij vertalen met veel plezier en aandacht voor o.a. deze klanten

Koninklijke Grolsch

Sinds medio 2015 werken we erg prettig samen met Vertaalbureau Perfect. Indien nodig altijd een hele snelle en correcte levering van vertalingen. Professionele aanpak en goede afspraken!

Ivanka Munsterhuis

Zalando

Aan de hand van een perfecte eerste proefvertaling kregen wij direct vertrouwen. Persoonlijk hebben wij de stijl van de vertaling besproken. Er is een terminologielijst opgesteld en deze is perfect aangehouden.

Elseline Tolhoek

NOS

Onze diverse vertaalaanvragen brengen wij graag bij één vaste partner onder. Duidelijke afspraken zorgen voor een efficiënte werkwijze. Kwaliteit is voor ons net zo belangrijk als voor Vertaalbureau Perfect.

NOS

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Daarnaast geldt voor elke professionele vertaling een kwaliteitsgarantie. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim negen jaar.

Meer over onze kwaliteit en garantie >
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Onze werkwijze om tot een perfecte vertaling te komen

De weg naar de perfecte vertaling laat onze werkwijze zien. Deze heeft gezorgd voor onze goede prijs-kwaliteitverhouding, uitstekende beoordelingen en vele tevreden klanten. Elke vertaalopdracht doorloopt een aantal stappen:

Offerteaanvraag

Offerteaanvraag

We ontvangen je teksten, wensen en sturen een passend voorstel.
Revisie en oplevering

Revisie en oplevering

De revisor reviseert de vertaling en wij leveren jou de vertaling.
Kwaliteitsgarantie

Kwaliteitsgarantie

Ook na de levering blijf je verzekerd van onze kwaliteitsgarantie.

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen >

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek hier vast wie we zijn

Ons team bestaat uit native vertalers en mensen met verschillende expertises en achtergronden. We begrijpen jouw invalshoek en we vullen elkaar goed aan, waardoor we je met bijna elke vertaalopdracht kunnen helpen.
Ontmoet de mensen in ons team >