Waar het overal in Europa erg onzeker is, stijgt in Duitsland het consumentenvertrouwen wel. De barometer is gestegen naar het hoogste niveau in een jaar. Dit maakte marktonderzoeker GfK dinsdag 28 februari bekend.

Naar verwachting komt de index op 6 punten, waar het nog 5,9 punten was in februari. Veel Duitsers verwachten stijgende inkomens. Wel is er meer onzekerheid over economische ontwikkelingen, waardoor de consumentenuitgaven wel onder druk staan. Mensen gaven aan meer te gaan sparen.

Ook over het hele jaar 2012 wordt door de marktonderzoekers een lichte stijging van het Duitse consumentenvertrouwen verwacht.

Gerelateerde blogs

9 juli 2019
WordPress bezit meer dan 50% van het CMS-marktaandeel. Wist jij dat meer dan 30% van de 10 miljoen populairste websites gebruik maakt van het CMS-systeem van WordPress. Het is nog steeds het populairste CMS-systeem voor de ervaren- en onervaren...
28 mei 2019
Kwaliteit is één van de belangrijkste factoren tijdens het vertalen van jouw documenten. Goedkoop is duurkoop en kan je op de langere termijn meer kosten dan je vooraf voor ogen had. Eén van onze sterke punten is dat wij altijd voor de hoogst...