Op 19 april stonden 3 dagen centraal. De dag tegen het pesten, Nederlandse secretaressedag en ook was het de dag van de Duitse taal. Maandenlang hield de Actiegroep Duits verschillende acties door Nederland om de Duitse taal eens wat meer onder de aandacht te brengen. Het doel van deze acties is om studenten meer Duits te laten leren en bedrijven bewust laten worden hoe belangrijk de Duitse taal op dit moment is.

Meer dan 100 scholen door Nederland hebben actief meegedaan met de acties op de dag van de Duitse taal. Zo lieten duizenden scholieren ballonnen de lucht in gaan met hun lievelingswoord in het Duits. Ook werden er op scholen en bij bedrijven lezingen gegeven om het belang van de Duitse taal onder de aandacht te brengen. Verder werd er ook nog een prijs van de Duitse taal aan een school overhandigd. Vijf genomineerde scholen lieten hoe je het Duits bij de leerlingen kunt motiveren. De prijs ging uiteindelijk naar CSG Rehoboth uit Hoogezand. Zij konden door haar inspanningen rekenen op een geldprijs van 7500 euro.

Dat de dag een succes was, bleek ook wel op de Social Media. Op Twitter spraken vele Nederlanders over hun favoriete Duitse woorden en de dag van de Duitse taal was zelfs ‘trending topic’. De dag heeft dus gezorgd voor de aandacht die de Duitse taal verdient, en de Actiegroep Duits heeft al besloten volgend jaar weer zo’n dag te houden.

Wij vertalen voor

Wij helpen je graag met jouw vertalingen Vertaalbureau Perfect
Kom vrijblijvend in contact met ons

Wij helpen je graag met jouw vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.3 op basis van 615 beoordelingen
Blij verrast ben ik door de communicatie, snelheid en de geleverde kwaliteit van Vertaalbureau Perfect!
– Bart van Liempd - Randstad
Randstad logo quote
98% van onze klanten beveelt ons aan Vertaalbureau Perfect
Onze klanten zijn ons visitekaartje

98% van onze klanten beveelt ons aan

Lees wat klanten zeggen
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie Vertaalbureau Perfect
Vertrouw op Vertaalbureau Perfect

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Daarnaast geldt voor elke professionele vertaling een kwaliteitsgarantie. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim negen jaar.

Meer over onze kwaliteit en garantie
Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt Vertaalbureau Perfect
Vertaalbureau voor ieder vakgebied

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen
Meet the team

Wie zijn wij?

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek vast wie we zijn.
Ontmoet ons team
Ontmoet ons team
© Copyright 2021 - Vertaalbureau Perfect B.V.