Vrijwel iedereen heeft tegenwoordig een smartphone. Direct een vertaling nodig? Het openen van een app gaat sneller dan het bladeren in een woordenboek. Vertaalbureau Perfect blijft graag op de hoogte van alle vertaalontwikkelingen. Daarom bespreken we in dit blog de vijf beste vertaal-apps van 2015.

1.Google Translate

Prijs: gratis. Beschikbaar voor: iOS, Android, Windows Phone.

Misschien geen verrassing; Google Translate is nog steeds de meest bekende vertaal-app. Tegenwoordig biedt Google Translate ook de mogelijkheid afbeeldingen te vertalen.

Met meer dan 90 talen en 6320 beschikbare talencombinaties heeft Google Translate de grootste database. De vertalingen zijn niet altijd even nauwkeurig en foutloos. De vertaal app is daarentegen wel ontzettend snel en beschikbaar voor iOS, Android en Windows Phone.

2.Microsoft Translator

Prijs: gratis. Beschikbaar voor Android.

Microsoft lanceerde de afgelopen tijd meerdere apps voor Android. Onlangs kwam daar Microsoft Translator bij. Deze app is geschikt voor de Nederlandse taal en voor Android wear (bijvoorbeeld de Smartwatch) . Dit maakt de vertaal-app extra aantrekkelijker voor Android gebruikers.

Microsoft Translator is uniek: je kan opgeslagen vertalingen en recente vertalingen terugzoeken en realtime vertalen. De app is tevens te gebruiken via spraakbesturing; door de speaker hoor je de vertaling. Dankzij de unieke eigenschappen van deze gloednieuwe vertaal-app staat Microsoft Translator op nummer 2.

3.iTranslate

Prijs: gratis versie of versie van €4,99. Beschikbaar voor Android en iOS

Deze app vertaalt net als Google Translate meer dan 90 talen. iTranslate oogt simpeler, en dus aantrekkelijk, dan de app van Google maar heeft minder mogelijkheden. De versie waar je €4,99 voor moet betalen is vrij van reclame. Deze versie biedt de mogelijkheid lange zinnen te vertalen. In de gratis versie is dit niet mogelijk. Verder heb je te maken met een aanzienlijke hoeveelheid reclames.

4.WayGo

Prijs: €1,99 per week. Beschikbaar voor Android en iOS

Deze app voor Android en IOS is ideaal voor gebruikers die vertalen van en naar de Chinese, Koreaanse of Japanse taal. Vertalen gebeurt veelal via afbeeldingen. Ideaal aangezien veel tekens uit deze taalstreek lastig zijn om te schrijven. Naast dat er direct foto’s genomen kunnen worden, kunnen foto’s uit je eigen galerij gebruikt worden.

Belangrijk om te noemen is dat deze app naar het Engels vertaalt. Vertalen naar het Nederlands is niet mogelijk. De gratis versie biedt 10 woorden per dag. De betaalde versie is onbeperkt in woordenaantal en kost €1,99 per week.

5.iHandy

Prijs: gratis versie en versie van €1,99. Beschikbaar voor iOS

Deze vertaal app is simpel in gebruik. Typ het woord, de vertaling komt eronder te staan. Leuk aan deze app is dat het gekoppeld kan worden aan Social media. De gratis versie van deze app bevat reclame. De versie van €1,99 is reclamevrij. In deze versie kan de stem die de woorden via speaker uitspreekt, aangepast worden.

Kwaliteit van de vertaling

Het is een handige en snelle oplossing om een vertaal-app in te schakelen. De kwaliteit van de vertaling laat echter vaak te wensen over. Schakel een professionele vertaler in als de teksten kwaliteitsvol moeten zijn.

Juridische teksten en jargon kunnen niet door een vertaalmachine gehaald worden. De kwaliteit van deze teksten staan voorop. Deze teksten hebben een ander doel dan enkel twee personen te laten communiceren met elkaar. Gebruik een vertaal-app doelmatig. Schakel een professionele vertaler in wanneer de tekst van een bepaalde kwaliteit moet zijn.

Wij helpen je graag met jouw vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen >
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.3 op basis van 542 beoordelingen
Blij verrast ben ik door de communicatie, snelheid en de geleverde kwaliteit van Vertaalbureau Perfect!
Bart van Liempd - Randstad
Randstad logo wit

Wij vertalen met veel plezier en aandacht voor o.a. deze klanten

Koninklijke Grolsch

Sinds medio 2015 werken we erg prettig samen met Vertaalbureau Perfect. Indien nodig altijd een hele snelle en correcte levering van vertalingen. Professionele aanpak en goede afspraken!

Ivanka Munsterhuis

Zalando

Aan de hand van een perfecte eerste proefvertaling kregen wij direct vertrouwen. Persoonlijk hebben wij de stijl van de vertaling besproken. Er is een terminologielijst opgesteld en deze is perfect aangehouden.

Elseline Tolhoek

NOS

Onze diverse vertaalaanvragen brengen wij graag bij één vaste partner onder. Duidelijke afspraken zorgen voor een efficiënte werkwijze. Kwaliteit is voor ons net zo belangrijk als voor Vertaalbureau Perfect.

NOS

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Daarnaast geldt voor elke professionele vertaling een kwaliteitsgarantie. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim negen jaar.

Meer over onze kwaliteit en garantie >
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Onze werkwijze om tot een perfecte vertaling te komen

De weg naar de perfecte vertaling laat onze werkwijze zien. Deze heeft gezorgd voor onze goede prijs-kwaliteitverhouding, uitstekende beoordelingen en vele tevreden klanten. Elke vertaalopdracht doorloopt een aantal stappen:

Offerteaanvraag

Offerteaanvraag

We ontvangen je teksten, wensen en sturen een passend voorstel.
Revisie en oplevering

Revisie en oplevering

De revisor reviseert de vertaling en wij leveren jou de vertaling.
Kwaliteitsgarantie

Kwaliteitsgarantie

Ook na de levering blijf je verzekerd van onze kwaliteitsgarantie.

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen >

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek hier vast wie we zijn

Ons team bestaat uit native vertalers en mensen met verschillende expertises en achtergronden. We begrijpen jouw invalshoek en we vullen elkaar goed aan, waardoor we je met bijna elke vertaalopdracht kunnen helpen.
Ontmoet de mensen in ons team >