Vrijwel iedereen heeft tegenwoordig een smartphone. Direct een vertaling nodig? Het openen van een app gaat sneller dan het bladeren in een woordenboek. Vertaalbureau Perfect blijft graag op de hoogte van alle vertaalontwikkelingen. Daarom bespreken we in dit blog de vijf beste vertaal-apps van 2015.

1.Google Translate

Prijs: gratis. Beschikbaar voor: iOS, Android, Windows Phone.

Misschien geen verrassing; Google Translate is nog steeds de meest bekende vertaal-app. Tegenwoordig biedt Google Translate ook de mogelijkheid afbeeldingen te vertalen.

Met meer dan 90 talen en 6320 beschikbare talencombinaties heeft Google Translate de grootste database. De vertalingen zijn niet altijd even nauwkeurig en foutloos. De vertaal app is daarentegen wel ontzettend snel en beschikbaar voor iOS, Android en Windows Phone.

2.Microsoft Translator

Prijs: gratis. Beschikbaar voor Android.

Microsoft lanceerde de afgelopen tijd meerdere apps voor Android. Onlangs kwam daar Microsoft Translator bij. Deze app is geschikt voor de Nederlandse taal en voor Android wear (bijvoorbeeld de Smartwatch) . Dit maakt de vertaal-app extra aantrekkelijker voor Android gebruikers.

Microsoft Translator is uniek: je kan opgeslagen vertalingen en recente vertalingen terugzoeken en realtime vertalen. De app is tevens te gebruiken via spraakbesturing; door de speaker hoor je de vertaling. Dankzij de unieke eigenschappen van deze gloednieuwe vertaal-app staat Microsoft Translator op nummer 2.

3.iTranslate

Prijs: gratis versie of versie van €4,99. Beschikbaar voor Android en iOS

Deze app vertaalt net als Google Translate meer dan 90 talen. iTranslate oogt simpeler, en dus aantrekkelijk, dan de app van Google maar heeft minder mogelijkheden. De versie waar je €4,99 voor moet betalen is vrij van reclame. Deze versie biedt de mogelijkheid lange zinnen te vertalen. In de gratis versie is dit niet mogelijk. Verder heb je te maken met een aanzienlijke hoeveelheid reclames.

4.WayGo

Prijs: €1,99 per week. Beschikbaar voor Android en iOS

Deze app voor Android en IOS is ideaal voor gebruikers die vertalen van en naar de Chinese, Koreaanse of Japanse taal. Vertalen gebeurt veelal via afbeeldingen. Ideaal aangezien veel tekens uit deze taalstreek lastig zijn om te schrijven. Naast dat er direct foto’s genomen kunnen worden, kunnen foto’s uit je eigen galerij gebruikt worden.

Belangrijk om te noemen is dat deze app naar het Engels vertaalt. Vertalen naar het Nederlands is niet mogelijk. De gratis versie biedt 10 woorden per dag. De betaalde versie is onbeperkt in woordenaantal en kost €1,99 per week.

5.iHandy

Prijs: gratis versie en versie van €1,99. Beschikbaar voor iOS

Deze vertaal app is simpel in gebruik. Typ het woord, de vertaling komt eronder te staan. Leuk aan deze app is dat het gekoppeld kan worden aan Social media. De gratis versie van deze app bevat reclame. De versie van €1,99 is reclamevrij. In deze versie kan de stem die de woorden via speaker uitspreekt, aangepast worden.

Kwaliteit van de vertaling

Het is een handige en snelle oplossing om een vertaal-app in te schakelen. De kwaliteit van de vertaling laat echter vaak te wensen over. Schakel een professionele vertaler in als de teksten kwaliteitsvol moeten zijn.

Juridische teksten en jargon kunnen niet door een vertaalmachine gehaald worden. De kwaliteit van deze teksten staan voorop. Deze teksten hebben een ander doel dan enkel twee personen te laten communiceren met elkaar.  Gebruik een vertaal-app doelmatig. Schakel een professionele vertaler in wanneer de tekst van een bepaalde kwaliteit moet zijn.

Gerelateerde blogs

9 juli 2019
WordPress bezit meer dan 50% van het CMS-marktaandeel. Wist jij dat meer dan 30% van de 10 miljoen populairste websites gebruik maakt van het CMS-systeem van WordPress. Het is nog steeds het populairste CMS-systeem voor de ervaren- en onervaren...
28 mei 2019
Kwaliteit is één van de belangrijkste factoren tijdens het vertalen van jouw documenten. Goedkoop is duurkoop en kan je op de langere termijn meer kosten dan je vooraf voor ogen had. Eén van onze sterke punten is dat wij altijd voor de hoogst...