Nu spreek je waarschijnlijk zolang je het kan herinneren al Nederlands... Wellicht met een accent of dialect, maar het blijft Nederlands. Vooral door de komst van de computer en internet heeft onze taal zich in een noodgang ontwikkeld. Wie had 50 jaar geleden gedacht dat een woord als 'Googelen' ooit officieel erkend zal worden.

Geschiedenis

Het Nederlands is een West-Germaanse taal. Het is sterk verwant aan het Duits, maar ook uit het Engels zijn de nodige invloeden aanwezig. Het Nederlands kreeg in 1692 haar eerste officiële erkenning. In België werd het Nederlands pas in 1898 uitgeroepen tot officiële landstaal.

Een wereldtaal

Ongeveer 23 miljoen mensen hebben het Nederlands als eerste officiële taal. Het overgrote deel van deze mensen zijn woonachtig in Nederland, België (Vlaanderen) en Suriname, oftewel de drie lidstaten van de Nederlandse Taalunie. Verder is het Nederlands ook de officiële taal op de Caribische eilanden Aruba, Bonaire, Curacao en Sint-Maarten. Naast deze landen zijn er ook in de Verenigde Staten, Canada en Australië nog ruim een half miljoen Nederlandse sprekers.

Het Zuid-Afrikaans

In Zuid-Afrika werd enkele eeuwen geleden ook Nederlands gesproken toen het land deel uitmaakte van de Nederlandse kolonies. Echter is de taal door de tijd heen zo verbasterd dat er niet meer van 'Nederlands' gesproken kan worden. Tegenwoordig heet deze taal 'Afrikaans'. Het is echter voor Nederlanders nog wel redelijk verstaanbaar en kan dus worden gezien als een Nederlandse dochtertaal.

Er kan dus wel gesteld worden dat het Nederlands een zeer omvangrijke taal is die haar stempel op de wereld heeft gedrukt met woorden als 'apartheid' en 'dike' (waterkering). De kolonisering in onder andere Gouden Eeuw heeft er voor gezorgd dat het Nederlands overal ter wereld vertegenwoordigd wordt.

Wij vertalen voor

Wij helpen je graag met jouw vertalingen Vertaalbureau Perfect
Kom vrijblijvend in contact met ons

Wij helpen je graag met jouw vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.3 op basis van 636 beoordelingen
Blij verrast ben ik door de communicatie, snelheid en de geleverde kwaliteit van Vertaalbureau Perfect!
– Bart van Liempd - Randstad
Randstad logo quote
98% van onze klanten beveelt ons aan Vertaalbureau Perfect
Onze klanten zijn ons visitekaartje

98% van onze klanten beveelt ons aan

Lees wat klanten zeggen
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie Vertaalbureau Perfect
Vertrouw op Vertaalbureau Perfect

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Uniek is onze kwaliteitsgarantie die op elke vertaling van toepassing is. Daarnaast zijn wij B corp gecertificeerd. Een B Corp realiseert ook sociale en duurzame impact. Zo willen wij globalisering positief laten bijdragen. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim 14 jaar.

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt Vertaalbureau Perfect
Vertaalbureau voor ieder vakgebied

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen
Meet the team

Wie zijn wij?

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek vast wie we zijn.
Ontmoet ons team
Ontmoet ons team
© Copyright 2022 - Vertaalbureau Perfect B.V.