Nu spreek je waarschijnlijk zolang je het kan herinneren al Nederlands... Wellicht met een accent of dialect, maar het blijft Nederlands. Vooral door de komst van de computer en internet heeft onze taal zich in een noodgang ontwikkeld. Wie had 50 jaar geleden gedacht dat een woord als 'Googelen' ooit officieel erkend zal worden.

Geschiedenis

Het Nederlands is een West-Germaanse taal. Het is sterk verwant aan het Duits, maar ook uit het Engels zijn de nodige invloeden aanwezig. Het Nederlands kreeg in 1692 haar eerste officiële erkenning. In België werd het Nederlands pas in 1898 uitgeroepen tot officiële landstaal.

Een wereldtaal

Ongeveer 23 miljoen mensen hebben het Nederlands als eerste officiële taal. Het overgrote deel van deze mensen zijn woonachtig in Nederland, België (Vlaanderen) en Suriname, oftewel de drie lidstaten van de Nederlandse Taalunie. Verder is het Nederlands ook de officiële taal op de Caribische eilanden Aruba, Bonaire, Curacao en Sint-Maarten. Naast deze landen zijn er ook in de Verenigde Staten, Canada en Australië nog ruim een half miljoen Nederlandse sprekers.

Het Zuid-Afrikaans

In Zuid-Afrika werd enkele eeuwen geleden ook Nederlands gesproken toen het land deel uitmaakte van de Nederlandse kolonies. Echter is de taal door de tijd heen zo verbasterd dat er niet meer van 'Nederlands' gesproken kan worden. Tegenwoordig heet deze taal 'Afrikaans'. Het is echter voor Nederlanders nog wel redelijk verstaanbaar en kan dus worden gezien als een Nederlandse dochtertaal.

Er kan dus wel gesteld worden dat het Nederlands een zeer omvangrijke taal is die haar stempel op de wereld heeft gedrukt met woorden als 'apartheid' en 'dike' (waterkering). De kolonisering in onder andere Gouden Eeuw heeft er voor gezorgd dat het Nederlands overal ter wereld vertegenwoordigd wordt.

Wij helpen je graag met jouw vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen >
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.3 op basis van 542 beoordelingen
Blij verrast ben ik door de communicatie, snelheid en de geleverde kwaliteit van Vertaalbureau Perfect!
Bart van Liempd - Randstad
Randstad logo wit

Wij vertalen met veel plezier en aandacht voor o.a. deze klanten

Koninklijke Grolsch

Sinds medio 2015 werken we erg prettig samen met Vertaalbureau Perfect. Indien nodig altijd een hele snelle en correcte levering van vertalingen. Professionele aanpak en goede afspraken!

Ivanka Munsterhuis

Zalando

Aan de hand van een perfecte eerste proefvertaling kregen wij direct vertrouwen. Persoonlijk hebben wij de stijl van de vertaling besproken. Er is een terminologielijst opgesteld en deze is perfect aangehouden.

Elseline Tolhoek

NOS

Onze diverse vertaalaanvragen brengen wij graag bij één vaste partner onder. Duidelijke afspraken zorgen voor een efficiënte werkwijze. Kwaliteit is voor ons net zo belangrijk als voor Vertaalbureau Perfect.

NOS

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Daarnaast geldt voor elke professionele vertaling een kwaliteitsgarantie. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim negen jaar.

Meer over onze kwaliteit en garantie >
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Onze werkwijze om tot een perfecte vertaling te komen

De weg naar de perfecte vertaling laat onze werkwijze zien. Deze heeft gezorgd voor onze goede prijs-kwaliteitverhouding, uitstekende beoordelingen en vele tevreden klanten. Elke vertaalopdracht doorloopt een aantal stappen:

Offerteaanvraag

Offerteaanvraag

We ontvangen je teksten, wensen en sturen een passend voorstel.
Revisie en oplevering

Revisie en oplevering

De revisor reviseert de vertaling en wij leveren jou de vertaling.
Kwaliteitsgarantie

Kwaliteitsgarantie

Ook na de levering blijf je verzekerd van onze kwaliteitsgarantie.

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen >

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek hier vast wie we zijn

Ons team bestaat uit native vertalers en mensen met verschillende expertises en achtergronden. We begrijpen jouw invalshoek en we vullen elkaar goed aan, waardoor we je met bijna elke vertaalopdracht kunnen helpen.
Ontmoet de mensen in ons team >