De toekomst voor talen ziet er niet erg rooskleurig uit. Elk jaar sterven er weer vele talen uit zonder dat er nieuwe worden geboren. Nu ook worden er 198 Indiase talen bedreigd met uitsterven volgens het artikel in Business Standard.

Het probleem van het uitsterven van talen zit hem in de globalisatie. Toen er vroeger geen moderne communicatiemiddelen/massamedia zoals de telefoon, televisie of het internet bestonden waren mensen heel erg regio gebonden. Als je jezelf verstaanbaar kon maken aan je medemens in de omgeving was dat voldoende.

Door massamedia wordt de wereld van de mens echter veel groter. Er is daarbij minder belang bij regionale dialecten en talen en meer bij grootschalige talen zodat je jezelf over een groter gebied verstaanbaar kan maken. Nu zijn er plekken op onze aarde waar deze ontwikkeling nog niet (volledig) is geïntegreerd. Hier zie je het verschijnsel dat er legio dialecten en talen over een relatief klein gebied zijn verspreid.

Hoe kijkt u tegen de toekomst van talen aan? Verwacht u dat het Nederlands op termijn steeds meer op het Engels gaat lijken en dat er op een gegeven slechts enkele wereldtalen zullen bestaan?

Gerelateerde blogs

9 juli 2019
WordPress bezit meer dan 50% van het CMS-marktaandeel. Wist jij dat meer dan 30% van de 10 miljoen populairste websites gebruik maakt van het CMS-systeem van WordPress. Het is nog steeds het populairste CMS-systeem voor de ervaren- en onervaren...
28 mei 2019
Kwaliteit is één van de belangrijkste factoren tijdens het vertalen van jouw documenten. Goedkoop is duurkoop en kan je op de langere termijn meer kosten dan je vooraf voor ogen had. Eén van onze sterke punten is dat wij altijd voor de hoogst...