De toekomst voor talen ziet er niet erg rooskleurig uit. Elk jaar sterven er weer vele talen uit zonder dat er nieuwe worden geboren. Nu ook worden er 198 Indiase talen bedreigd met uitsterven volgens het artikel in Business Standard.

Het probleem van het uitsterven van talen zit hem in de globalisatie. Toen er vroeger geen moderne communicatiemiddelen/massamedia zoals de telefoon, televisie of het internet bestonden waren mensen heel erg regio gebonden. Als je jezelf verstaanbaar kon maken aan je medemens in de omgeving was dat voldoende.

Door massamedia wordt de wereld van de mens echter veel groter. Er is daarbij minder belang bij regionale dialecten en talen en meer bij grootschalige talen zodat je jezelf over een groter gebied verstaanbaar kan maken. Nu zijn er plekken op onze aarde waar deze ontwikkeling nog niet (volledig) is geïntegreerd. Hier zie je het verschijnsel dat er legio dialecten en talen over een relatief klein gebied zijn verspreid.

Hoe kijkt u tegen de toekomst van talen aan? Verwacht u dat het Nederlands op termijn steeds meer op het Engels gaat lijken en dat er op een gegeven slechts enkele wereldtalen zullen bestaan?

Wij vertalen voor

Wij helpen je graag met jouw vertalingen Vertaalbureau Perfect
Kom vrijblijvend in contact met ons

Wij helpen je graag met jouw vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.3 op basis van 615 beoordelingen
Blij verrast ben ik door de communicatie, snelheid en de geleverde kwaliteit van Vertaalbureau Perfect!
– Bart van Liempd - Randstad
Randstad logo quote
98% van onze klanten beveelt ons aan Vertaalbureau Perfect
Onze klanten zijn ons visitekaartje

98% van onze klanten beveelt ons aan

Lees wat klanten zeggen
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie Vertaalbureau Perfect
Vertrouw op Vertaalbureau Perfect

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Daarnaast geldt voor elke professionele vertaling een kwaliteitsgarantie. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim negen jaar.

Meer over onze kwaliteit en garantie
Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt Vertaalbureau Perfect
Vertaalbureau voor ieder vakgebied

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen
Meet the team

Wie zijn wij?

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek vast wie we zijn.
Ontmoet ons team
Ontmoet ons team
© Copyright 2021 - Vertaalbureau Perfect B.V.