Engels wordt altijd gezien als grootste taal. Overal wordt het gesproken. Ook wij Nederlanders denken altijd dat het Engels belangrijker is dan het Duits, maar is dat wel zo? Er zijn een aantal factoren die het leren van het Duits toch wel redelijk aantrekkelijk maken.

Duits is de meest gesproken moedertaal in Europa
Om even een verschil met het Engels en het Frans te noemen, zo’n 100 miljoen mensen in Europa hebben het Duits als moedertaal. Engels en Frans is in Europa voor 55 miljoen mensen de moedertaal. Naast in Duitsland zelf spreken ze ook in Oostenrijk, delen van Zwitserland, Noord- Italië, Liechtenstein, Luxemburg en in België de Duitse taal.

Duits betrekkelijk eenvoudig
Voor Nederlanders is het basis-Duits vrij eenvoudig onder de knie te krijgen. De taal lijkt namelijk erg veel op het Nederlands. Veel woorden uit het Nederlands kunnen met een kleine aanpassing zo vertaald worden naar het Duits. Echt goed Duits leren kost natuurlijk wel enige moeite, maar de basis is al vrij snel aan te leren.

Duitse economie
Duitsland is op dit moment een van de weinige landen waar het economisch wel goed gaat. Er is op dit moment erg veel vraag naar mensen die de Duitse taal beheersen. Ook voor de bedrijven zelf is dit zeer belangrijk. Frank Hauwert, managing director van exportfederatie Fenedex stelde dat Nederland jaarlijks maar liefst 7 miljard meer zou kunnen exporteren wanneer de beheersing van het Duits op niveau zou zijn.

Wetenschap
Voor deskundigen en studenten is het Duits ook erg belangrijk, aangezien Duits de tweede taal is wat betreft wetenschappelijke publicaties. Als je het Duits goed beheerst heb je toegang tot de wereld van wetenschappelijk onderzoek. Dit verklaart ook waarom 40% van de deskundigen in de VS zijn studenten aanraadt Duits te leren. In landen als Polen en Hongarije is dit aantal zelfs meer dan 70%.

Wij helpen je graag met jouw vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen >
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.3 op basis van 542 beoordelingen
Blij verrast ben ik door de communicatie, snelheid en de geleverde kwaliteit van Vertaalbureau Perfect!
Bart van Liempd - Randstad
Randstad logo wit

Wij vertalen met veel plezier en aandacht voor o.a. deze klanten

Koninklijke Grolsch

Sinds medio 2015 werken we erg prettig samen met Vertaalbureau Perfect. Indien nodig altijd een hele snelle en correcte levering van vertalingen. Professionele aanpak en goede afspraken!

Ivanka Munsterhuis

Zalando

Aan de hand van een perfecte eerste proefvertaling kregen wij direct vertrouwen. Persoonlijk hebben wij de stijl van de vertaling besproken. Er is een terminologielijst opgesteld en deze is perfect aangehouden.

Elseline Tolhoek

NOS

Onze diverse vertaalaanvragen brengen wij graag bij één vaste partner onder. Duidelijke afspraken zorgen voor een efficiënte werkwijze. Kwaliteit is voor ons net zo belangrijk als voor Vertaalbureau Perfect.

NOS

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Daarnaast geldt voor elke professionele vertaling een kwaliteitsgarantie. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim negen jaar.

Meer over onze kwaliteit en garantie >
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Onze werkwijze om tot een perfecte vertaling te komen

De weg naar de perfecte vertaling laat onze werkwijze zien. Deze heeft gezorgd voor onze goede prijs-kwaliteitverhouding, uitstekende beoordelingen en vele tevreden klanten. Elke vertaalopdracht doorloopt een aantal stappen:

Offerteaanvraag

Offerteaanvraag

We ontvangen je teksten, wensen en sturen een passend voorstel.
Revisie en oplevering

Revisie en oplevering

De revisor reviseert de vertaling en wij leveren jou de vertaling.
Kwaliteitsgarantie

Kwaliteitsgarantie

Ook na de levering blijf je verzekerd van onze kwaliteitsgarantie.

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen >

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek hier vast wie we zijn

Ons team bestaat uit native vertalers en mensen met verschillende expertises en achtergronden. We begrijpen jouw invalshoek en we vullen elkaar goed aan, waardoor we je met bijna elke vertaalopdracht kunnen helpen.
Ontmoet de mensen in ons team >