Het Engels is duidelijk genoeg voor vrachtwagenchauffeurs - maar het Welsh luidt: "Ik ben niet op kantoor op het moment. Stuur al het werk dat vertaald moet worden.."

Toen ambtenaren vroegen om de Walese vertaling van een verkeersbord, dachten ze dat de automatische e-mail het antwoord was wat ze nodig hadden. Echter, de e-mail naar de gemeenteraad van Swansea luidde in Welsh: "Ik ben niet op kantoor op het moment. Stuur al het werk dat vertaald moet worden..".

De gemeenteraad in Swansea raakte 'lost in translation' toen ze op zoek gingen naar een oplossing om zwaarbeladen vrachtwagens te weren van een weg richting een supermarkt, in de provincie Morriston.

Alle officiële verkeersborden in Wales zijn tweetalig. De lokale overheid benaderde per e-mail haar in-house vertaaldienst voor de Walese versie van: "Verboden toegang voor vrachtwagens. Uitgezonderd woon- en verkeer".
Het inmiddels bekende antwoord zette de ambtenaren direct aan het werk om het grote verkeersbord in zowel Engels als Welsh te creëren.

Het bord werd geplaatst en alles leek in orde, tot Welsh-sprekenden de pijnlijke fout opmerkten.
Het Welsh-taal tijdschrift Golwg werd onmiddellijk door de oplettende burgers op pad gestuurd om foto's van het beledigende bord te maken.

Managing editor De heer Iorwerth zei: "We hebben een aantal van deze foto's van de afgelopen maanden in de omloop.
"Ze zijn in omloop onder de Welsh sprekenden want, helaas, het gebeurt te vaak dat de dingen niet alleen slecht vertaald zijn, maar bovendien zijn samengesteld door mensen die geen kennis hebben over de taal.
"Het is goed om te zien hoe mensen proberen te vertalen, maar ze moeten eigenlijk vragen om deskundige hulp.
"Alles schijnt tegenwoordig eerst in het Engels te worden geschreven en daarna vertaald.
"Idealiter zou het afzonderlijk moeten worden geschreven in beide talen."

Wij helpen je graag met jouw vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen >
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.3 op basis van 542 beoordelingen
Blij verrast ben ik door de communicatie, snelheid en de geleverde kwaliteit van Vertaalbureau Perfect!
Bart van Liempd - Randstad
Randstad logo wit

Wij vertalen met veel plezier en aandacht voor o.a. deze klanten

Koninklijke Grolsch

Sinds medio 2015 werken we erg prettig samen met Vertaalbureau Perfect. Indien nodig altijd een hele snelle en correcte levering van vertalingen. Professionele aanpak en goede afspraken!

Ivanka Munsterhuis

Zalando

Aan de hand van een perfecte eerste proefvertaling kregen wij direct vertrouwen. Persoonlijk hebben wij de stijl van de vertaling besproken. Er is een terminologielijst opgesteld en deze is perfect aangehouden.

Elseline Tolhoek

NOS

Onze diverse vertaalaanvragen brengen wij graag bij één vaste partner onder. Duidelijke afspraken zorgen voor een efficiënte werkwijze. Kwaliteit is voor ons net zo belangrijk als voor Vertaalbureau Perfect.

NOS

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Daarnaast geldt voor elke professionele vertaling een kwaliteitsgarantie. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim negen jaar.

Meer over onze kwaliteit en garantie >
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Onze werkwijze om tot een perfecte vertaling te komen

De weg naar de perfecte vertaling laat onze werkwijze zien. Deze heeft gezorgd voor onze goede prijs-kwaliteitverhouding, uitstekende beoordelingen en vele tevreden klanten. Elke vertaalopdracht doorloopt een aantal stappen:

Offerteaanvraag

Offerteaanvraag

We ontvangen je teksten, wensen en sturen een passend voorstel.
Revisie en oplevering

Revisie en oplevering

De revisor reviseert de vertaling en wij leveren jou de vertaling.
Kwaliteitsgarantie

Kwaliteitsgarantie

Ook na de levering blijf je verzekerd van onze kwaliteitsgarantie.

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen >

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek hier vast wie we zijn

Ons team bestaat uit native vertalers en mensen met verschillende expertises en achtergronden. We begrijpen jouw invalshoek en we vullen elkaar goed aan, waardoor we je met bijna elke vertaalopdracht kunnen helpen.
Ontmoet de mensen in ons team >