Spanje is het land van zon, zee, strand, flamenco, tapas en paella, maar heeft nog veel meer te bieden.

Het prettige is dat doordat het land enorm uitgestrekt is, er voor iedereen wel wat wils is. Van kleine dorpjes in de bergen tot grote steden aan de kust en van prachtige natuurgebieden tot historische monumenten. Of u nu op avontuurlijke wijze de stap naar Spanje wilt maken en wel kijkt wat er op uw pad komt of dat u uw emigratie naar Spanje tot in de puntjes organiseert, er zijn een aantal zaken die sowieso erg handig zijn om in gedachte te houden. Uiteraard kunt u ook voor kortere tijd op vakantie naar Spanje om uit te proberen of het land bevalt. Een Holtkamper Kyte vouwwagen huren is dan een ludieke wijze om het land te ontdekken.

Als u in Spanje gaat wonen en daar ook wilt gaan werken, dan heeft u een NIE nummer nodig. Dit is een fiscaal nummer. Deze kunt u vaak alleen in grotere steden/provincie hoofdsteden aanvragen.
In het geval dat u uw auto mee naar Spanje wilt nemen dan kunt uw auto uitvoeren (uit Nederland) en invoeren (in Spanje). Zo krijgt uw auto een Spaans kenteken, wat in ieder geval voorheen als voordeel had dat u niet terug naar Nederland hoefde voor de APK keuring. Handig om te weten is dat vanaf 1 oktober op een aantal punten het ook in Spanje mogelijk zal zijn om een auto met Nederlands kenteken APK te laten keuren.

Het is zeker aan te raden om de Spaanse taal te leren, zodat u met de bevolking kunt communiceren. Dat waarderen mensen over het algemeen ook enorm. Indien u de taal (nog) niet volledig beheerst en bijvoorbeeld een website voor uw bedrijf in het Spaans wilt ontwikkelen, dan kan het verstandig zijn om hiervoor een bedrijf in te schakelen. Het zou zonde zijn als u klanten misloopt door een niet professioneel ogende website door spel-, taal- en grammaticale fouten. Door de economische crisis is het over het algemeen erg lastig om een baan te vinden in Spanje, maar er zijn ook weer nieuwe kansen en uitdagingen. Er zijn bijvoorbeeld steeds meer Spanjaarden die hun kennis van de Engelse taal willen verbeteren.

Om een leidraad te hebben voor tijdens uw emigratie kan het handig zijn om een checklist te gebruiken zodat u weinig tot niets over het hoofd ziet.

Wij helpen je graag met jouw vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen >
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.3 op basis van 542 beoordelingen
Blij verrast ben ik door de communicatie, snelheid en de geleverde kwaliteit van Vertaalbureau Perfect!
Bart van Liempd - Randstad
Randstad logo wit

Wij vertalen met veel plezier en aandacht voor o.a. deze klanten

Koninklijke Grolsch

Sinds medio 2015 werken we erg prettig samen met Vertaalbureau Perfect. Indien nodig altijd een hele snelle en correcte levering van vertalingen. Professionele aanpak en goede afspraken!

Ivanka Munsterhuis

Zalando

Aan de hand van een perfecte eerste proefvertaling kregen wij direct vertrouwen. Persoonlijk hebben wij de stijl van de vertaling besproken. Er is een terminologielijst opgesteld en deze is perfect aangehouden.

Elseline Tolhoek

NOS

Onze diverse vertaalaanvragen brengen wij graag bij één vaste partner onder. Duidelijke afspraken zorgen voor een efficiënte werkwijze. Kwaliteit is voor ons net zo belangrijk als voor Vertaalbureau Perfect.

NOS

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Daarnaast geldt voor elke professionele vertaling een kwaliteitsgarantie. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim negen jaar.

Meer over onze kwaliteit en garantie >
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Onze werkwijze om tot een perfecte vertaling te komen

De weg naar de perfecte vertaling laat onze werkwijze zien. Deze heeft gezorgd voor onze goede prijs-kwaliteitverhouding, uitstekende beoordelingen en vele tevreden klanten. Elke vertaalopdracht doorloopt een aantal stappen:

Offerteaanvraag

Offerteaanvraag

We ontvangen je teksten, wensen en sturen een passend voorstel.
Revisie en oplevering

Revisie en oplevering

De revisor reviseert de vertaling en wij leveren jou de vertaling.
Kwaliteitsgarantie

Kwaliteitsgarantie

Ook na de levering blijf je verzekerd van onze kwaliteitsgarantie.

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen >

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek hier vast wie we zijn

Ons team bestaat uit native vertalers en mensen met verschillende expertises en achtergronden. We begrijpen jouw invalshoek en we vullen elkaar goed aan, waardoor we je met bijna elke vertaalopdracht kunnen helpen.
Ontmoet de mensen in ons team >