Uit onderzoek is gebleken dat meer dan twee derde van de Europese bevolking de Engelse taal zich enigszins beheerst. Dat zijn 300 miljoen mensen die Engels als de eerste buitenlandse taal gebruiken.

Historisch gezien was het Frans de taal van de diplomatie in Europa. Maar uit het onderzoek blijkt dat nog minder dan 1 op de 8 Europeanen zichzelf verstaanbaar kunnen maken in het Frans. Daar staat tegenover dat het Engels de eerste buitenlandse taal is die wordt geleerd op scholen in alle landen van Europa, met uitzondering van Luxemburg.

De Europese Unie kent 23 officiële talen. In Europese instellingen krijgt men dus te maken met al deze verschillende talen. Dat betekent dat er erg veel getolkt en vertaald wordt. Nu roept dit bij sommigen de vraag op: Moet er niet gewoon voor één taal gekozen worden binnen de Europese instellingen? Overigens zijn het er op dit moment drie; naast Engels zijn ook het Frans en Duits officiële werktalen.

Het idee op zich is helemaal niet verkeerd, maar in de praktijk lijkt dit moeilijker gedaan dan gezegd. Er wordt maar liefst 1 miljard euro gespendeerd aan al het vertaal- en tolkwerk dat er bij komt kijken. Echter zijn de Fransen een dusdanig trots volk dat zij nooit zullen toelaten dat het Engels officieel de tweede taal wordt. Eigenlijk is dit jammer, want voor de economie zou één enkele gemeenschappelijke Europese taal zeer bevorderlijk zijn. Zeker in tijden als deze. Het MKB in de Europese Unie loopt elf procent aan opdrachten mis door gebrek aan talenkennis. Dit benadrukt nog maar weer eens hoe belangrijk het is in het bedrijfsleven om taalkundig gezien goed voor de dag te komen.

Wij helpen je graag met jouw vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen >
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.3 op basis van 542 beoordelingen
Blij verrast ben ik door de communicatie, snelheid en de geleverde kwaliteit van Vertaalbureau Perfect!
Bart van Liempd - Randstad
Randstad logo wit

Wij vertalen met veel plezier en aandacht voor o.a. deze klanten

Koninklijke Grolsch

Sinds medio 2015 werken we erg prettig samen met Vertaalbureau Perfect. Indien nodig altijd een hele snelle en correcte levering van vertalingen. Professionele aanpak en goede afspraken!

Ivanka Munsterhuis

Zalando

Aan de hand van een perfecte eerste proefvertaling kregen wij direct vertrouwen. Persoonlijk hebben wij de stijl van de vertaling besproken. Er is een terminologielijst opgesteld en deze is perfect aangehouden.

Elseline Tolhoek

NOS

Onze diverse vertaalaanvragen brengen wij graag bij één vaste partner onder. Duidelijke afspraken zorgen voor een efficiënte werkwijze. Kwaliteit is voor ons net zo belangrijk als voor Vertaalbureau Perfect.

NOS

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Daarnaast geldt voor elke professionele vertaling een kwaliteitsgarantie. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim negen jaar.

Meer over onze kwaliteit en garantie >
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Onze werkwijze om tot een perfecte vertaling te komen

De weg naar de perfecte vertaling laat onze werkwijze zien. Deze heeft gezorgd voor onze goede prijs-kwaliteitverhouding, uitstekende beoordelingen en vele tevreden klanten. Elke vertaalopdracht doorloopt een aantal stappen:

Offerteaanvraag

Offerteaanvraag

We ontvangen je teksten, wensen en sturen een passend voorstel.
Revisie en oplevering

Revisie en oplevering

De revisor reviseert de vertaling en wij leveren jou de vertaling.
Kwaliteitsgarantie

Kwaliteitsgarantie

Ook na de levering blijf je verzekerd van onze kwaliteitsgarantie.

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen >

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek hier vast wie we zijn

Ons team bestaat uit native vertalers en mensen met verschillende expertises en achtergronden. We begrijpen jouw invalshoek en we vullen elkaar goed aan, waardoor we je met bijna elke vertaalopdracht kunnen helpen.
Ontmoet de mensen in ons team >