Het Engels geldt vandaag de dag als dé Lingua Franca. Het is de taal die tegenwoordig door bijna iedereen als eerste gebruikt wordt bij grensoverschrijdende communicatie, wanneer men elkaars taal niet kent. Is het Engels dan nog wel van de Engelsen en de Amerikanen, of is het tegenwoordig van iedereen die het spreekt? Talen zijn nooit af, altijd in ontwikkeling. Zo zijn er elk jaar nieuwe woorden die aan de Van Dale woorden toegevoegd, woorden die in het jaar daarvoor door actualiteiten en trends vaak gebruikt werden. Zo zijn onder andere ´swaffelen´ en ´ontvrienden´ woorden die door de van Dale zijn toegevoegd in de afgelopen jaren.

Invloed uit andere talen

Natuurlijk geldt ook het voor het Engels, deze taal is ook voortdurend in ontwikkeling. Opvallend is wel dat de invloeden vanuit allerlei hoeken komen, soms ook onverwachte hoeken. Het blijkt dat de Indiase film ´Slumdog Millionaire´ het woord ´slumdog´ (nl: straatkind)heeft gelanceerd als nieuw woord. Ook hebben wij als Nederlanders met onder andere onze kennis over watermanagement ons bijdragen geleverd. Het woord ´dyke´ is een rechtstreekse afleiding van ´dijk´. Zo zijn er verder nog talloze voorbeelden te noemen.

Internationalisering van de Engelse taal

Door de steeds wijdere verspreiding van de Engelse taal en de toenemende internationalisering is te verwachten dat steeds meer woorden van het Engelse een niet Engelse oorsprong gaan hebben. Het Engels is zeker niet meer alleen van de Engelsen, maar van iedereen die Engels kan spreken. Steeds meer nieuwe woorden in het Engels zullen daarin afgeleid worden van onvertaalde woorden uit andere talen. Het is daarmee dus ook mogelijk dat wij Nederlanders nog invloed gaan uitoefenen op het Engels. De vertalers van Engels Perfect zijn op de hoogte van de veranderingen in de Engelse maar ook in de Nederlandse taal. Hierdoor zijn zij in staat een goede en actuele vertaling Engels te maken.

Wij vertalen voor

Wij helpen je graag met jouw vertalingen Vertaalbureau Perfect
Kom vrijblijvend in contact met ons

Wij helpen je graag met jouw vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.3 op basis van 636 beoordelingen
Blij verrast ben ik door de communicatie, snelheid en de geleverde kwaliteit van Vertaalbureau Perfect!
– Bart van Liempd - Randstad
Randstad logo quote
98% van onze klanten beveelt ons aan Vertaalbureau Perfect
Onze klanten zijn ons visitekaartje

98% van onze klanten beveelt ons aan

Lees wat klanten zeggen
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie Vertaalbureau Perfect
Vertrouw op Vertaalbureau Perfect

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Uniek is onze kwaliteitsgarantie die op elke vertaling van toepassing is. Daarnaast zijn wij B corp gecertificeerd. Een B Corp realiseert ook sociale en duurzame impact. Zo willen wij globalisering positief laten bijdragen. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim 14 jaar.

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt Vertaalbureau Perfect
Vertaalbureau voor ieder vakgebied

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen
Meet the team

Wie zijn wij?

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek vast wie we zijn.
Ontmoet ons team
Ontmoet ons team
© Copyright 2022 - Vertaalbureau Perfect B.V.