Het Engels geldt vandaag de dag als dé Lingua Franca. Het is de taal die tegenwoordig door bijna iedereen als eerste gebruikt wordt bij grensoverschrijdende communicatie, wanneer men elkaars taal niet kent. Is het Engels dan nog wel van de Engelsen en de Amerikanen, of is het tegenwoordig van iedereen die het spreekt? Talen zijn nooit af, altijd in ontwikkeling. Zo zijn er elk jaar nieuwe woorden die aan de Van Dale woorden toegevoegd, woorden die in het jaar daarvoor door actualiteiten en trends vaak gebruikt werden. Zo zijn onder andere ´swaffelen´ en ´ontvrienden´ woorden die door de van Dale zijn toegevoegd in de afgelopen jaren.

Invloed uit andere talen

Natuurlijk geldt ook het voor het Engels, deze taal is ook voortdurend in ontwikkeling. Opvallend is wel dat de invloeden vanuit allerlei hoeken komen, soms ook onverwachte hoeken. Het blijkt dat de Indiase film ´Slumdog Millionaire´ het woord ´slumdog´ (nl: straatkind)heeft gelanceerd als nieuw woord. Ook hebben wij als Nederlanders met onder andere onze kennis over watermanagement ons bijdragen geleverd. Het woord ´dyke´ is een rechtstreekse afleiding van ´dijk´. Zo zijn er verder nog talloze voorbeelden te noemen.

Internationalisering van de Engelse taal

Door de steeds wijdere verspreiding van de Engelse taal en de toenemende internationalisering is te verwachten dat steeds meer woorden van het Engelse een niet Engelse oorsprong gaan hebben. Het Engels is zeker niet meer alleen van de Engelsen, maar van iedereen die Engels kan spreken. Steeds meer nieuwe woorden in het Engels zullen daarin afgeleid worden van onvertaalde woorden uit andere talen. Het is daarmee dus ook mogelijk dat wij Nederlanders nog invloed gaan uitoefenen op het Engels. De vertalers van Engels Perfect zijn op de hoogte van de veranderingen in de Engelse maar ook in de Nederlandse taal. Hierdoor zijn zij in staat een goede en actuele vertaling Engels te maken.

Wij helpen je graag met jouw vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen >
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.3 op basis van 542 beoordelingen
Blij verrast ben ik door de communicatie, snelheid en de geleverde kwaliteit van Vertaalbureau Perfect!
Bart van Liempd - Randstad
Randstad logo wit

Wij vertalen met veel plezier en aandacht voor o.a. deze klanten

Koninklijke Grolsch

Sinds medio 2015 werken we erg prettig samen met Vertaalbureau Perfect. Indien nodig altijd een hele snelle en correcte levering van vertalingen. Professionele aanpak en goede afspraken!

Ivanka Munsterhuis

Zalando

Aan de hand van een perfecte eerste proefvertaling kregen wij direct vertrouwen. Persoonlijk hebben wij de stijl van de vertaling besproken. Er is een terminologielijst opgesteld en deze is perfect aangehouden.

Elseline Tolhoek

NOS

Onze diverse vertaalaanvragen brengen wij graag bij één vaste partner onder. Duidelijke afspraken zorgen voor een efficiënte werkwijze. Kwaliteit is voor ons net zo belangrijk als voor Vertaalbureau Perfect.

NOS

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Daarnaast geldt voor elke professionele vertaling een kwaliteitsgarantie. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim negen jaar.

Meer over onze kwaliteit en garantie >
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Onze werkwijze om tot een perfecte vertaling te komen

De weg naar de perfecte vertaling laat onze werkwijze zien. Deze heeft gezorgd voor onze goede prijs-kwaliteitverhouding, uitstekende beoordelingen en vele tevreden klanten. Elke vertaalopdracht doorloopt een aantal stappen:

Offerteaanvraag

Offerteaanvraag

We ontvangen je teksten, wensen en sturen een passend voorstel.
Revisie en oplevering

Revisie en oplevering

De revisor reviseert de vertaling en wij leveren jou de vertaling.
Kwaliteitsgarantie

Kwaliteitsgarantie

Ook na de levering blijf je verzekerd van onze kwaliteitsgarantie.

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen >

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek hier vast wie we zijn

Ons team bestaat uit native vertalers en mensen met verschillende expertises en achtergronden. We begrijpen jouw invalshoek en we vullen elkaar goed aan, waardoor we je met bijna elke vertaalopdracht kunnen helpen.
Ontmoet de mensen in ons team >