Engels is als lingua franca, oftewel als tweede taal, aan het groeien. Dit geldt echter niet voor het Engels als moedertaal. Meer dan 1 miljard mensen ter wereld spreken Engels, maar slechts ongeveer 330 miljoen van hen spreken het Engels als eerste taal en daarbij komt dat deze populatie zich niet verspreidt. De toekomst van het Engels is in handen van landen die Engels niet als moedertaal hebben. Zullen zij altijd Engels blijven leren?

Het Chinees wordt vaak genoemd als de meest waarschijnlijke concurrent van het Engels, als het gaat om de meest gebruikt tweede taal. Sommige taalkundigen zeggen dat in de toekomst Engels de lingua franca van het Westen, en het Mandarijn de lingua franca van het Oosten zal zijn. Veel deskundigen geloven echter niet dat Mandarijn de status van het Engels zal overnemen in de regio rondom China. Bijna in elke sector, of het nu de politieke, economische, culturele of de taalkundige sector is, Engels lijkt nog steeds veel hoger te scoren dan het Mandarijns. De complexiteit van de geschreven taal is een groot obstakel. Natuurlijk veranderd de hele situatie als China ervoor kiest afstand te doen van het schrijven in karakters en kiest voor een alfabet.

Er is ook een theorie die voorspelt dat het Engels zal verdwijnen als tweede taal, maar niet omdat er een andere taal voor in de plaats komt. Deze theorie stelt dat de technologische ontwikkelingen het op een moment mogelijk maken om de gehele taalbarrière te omzeilen en dat door middel van automatische vertalingen en spraakherkenning alle mensen met elkaar kunnen communiceren.

Als we het bovenstaande allemaal moeten geloven, zou het heel goed kunnen dat toekomstige generaties het Engels als een soort van Latijn gaan zien; prestigieus en traditioneel, maar niet noodzakelijk.

Wij leveren topkwaliteit vertalingen voor o.a.

Wij helpen je graag met jouw vertalingen Vertaalbureau Perfect
Kom vrijblijvend in contact met ons

Wij helpen je graag met jouw vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.3 op basis van 656 beoordelingen
Blij verrast ben ik door de communicatie, snelheid en de geleverde kwaliteit van Vertaalbureau Perfect!
– Bart van Liempd - Randstad
Randstad logo quote
98% van onze klanten beveelt ons aan Vertaalbureau Perfect
Onze klanten zijn ons visitekaartje
98% van onze klanten beveelt ons aan
Lees wat klanten zeggen
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie Vertaalbureau Perfect
Vertrouw op Vertaalbureau Perfect

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Uniek is onze kwaliteitsgarantie die op elke vertaling van toepassing is. Daarnaast zijn wij B Corp gecertificeerd. Een B Corp realiseert ook sociale en duurzame impact. Zo willen wij globalisering positief laten bijdragen. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim 15 jaar.

Bekijk onze certificeringen
Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt Vertaalbureau Perfect
Vertaalbureau voor ieder vakgebied

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen
Meet the team

Wie zijn wij?

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek vast wie we zijn.
Ontmoet ons team
Ontmoet ons team
© Copyright 2022 - Vertaalbureau Perfect B.V.