Het Engels zoals wij het kennen is ontstaan uit vele dialecten. Deze dialecten zijn overgebracht naar Engeland gedurende de 5e en 6e eeuw. Deze ( Germaanse ) talen zijn sterk beïnvloed door het Oudnoords en het Oudfrans. Van de totale Engelse woordenschat is circa 50% ontleend aan het Oudfrans en Latijn. Het Engels kan gecategoriseerd worden in drie soorten Engels. Dit zijn het Oudengels vanaf de 5e tot de 12e eeuw, Middelengels van de 12e-15e eeuw  en het Nieuw-Engels vanaf de 16e eeuw tot heden.

Verschillende Engelse vertalingen

Naast de vele landen waar het Engels geldt als moedertaal, wordt het Engels door veel mensen als tweede taal gesproken. Het Engels dat er gesproken wordt wil echter nog wel eens flink verschillen met het algemene Britse Engels. Zo zijn er bijvoorbeeld voorname verschillen tussen Brits- en Amerikaans-Engels. Deze verschillen zitten met name in het woordgebruik, de uitspraak, spelling en grammatica. Wist u, bijvoorbeeld, dat in het Amerikaans-Engels harbor exact hetzelfde betekent als het Brits-Engelse harbour? En dat elevator het Engelse woord voor liftis dat alleen gebruikt wordt in Amerika, met daar tegenover simpelweg lift in het Brits-Engels.

De juiste vertaling

Zoals u heeft gelezen zijn de verschillen groot. Het is u dus vast wel duidelijk dat op deze manier een boodschap verkeerd over kan komen, dit leidt tot miscommunicatie en situaties die men liever dient te voorkomen. Dit illustreert niet alleen het belang van een goede vertaling, maar ook juist dat deze vertaling in de juiste context geplaatst dient te worden. Met jarenlange ervaring zowel op nationaal als internationaal is Vertaalbureau Perfect volledig capabel om teksten exact zo te vertalen als u wenst. Voorkomt u graag misverstanden en speelt internationale communicatie voor u een grote rol? Schakel een professioneel Engels vertaalbureau in voor uw Engelse vertalingen.

Gerelateerde blogs

9 juli 2019
WordPress bezit meer dan 50% van het CMS-marktaandeel. Wist jij dat meer dan 30% van de 10 miljoen populairste websites gebruik maakt van het CMS-systeem van WordPress. Het is nog steeds het populairste CMS-systeem voor de ervaren- en onervaren...
28 mei 2019
Kwaliteit is één van de belangrijkste factoren tijdens het vertalen van jouw documenten. Goedkoop is duurkoop en kan je op de langere termijn meer kosten dan je vooraf voor ogen had. Eén van onze sterke punten is dat wij altijd voor de hoogst...