Het Engels zoals wij het kennen is ontstaan uit vele dialecten. Deze dialecten zijn overgebracht naar Engeland gedurende de 5e en 6e eeuw. Deze ( Germaanse ) talen zijn sterk beïnvloed door het Oudnoords en het Oudfrans. Van de totale Engelse woordenschat is circa 50% ontleend aan het Oudfrans en Latijn. Het Engels kan gecategoriseerd worden in drie soorten Engels. Dit zijn het Oudengels vanaf de 5e tot de 12e eeuw, Middelengels van de 12e-15e eeuw en het Nieuw-Engels vanaf de 16e eeuw tot heden.

Verschillende Engelse vertalingen

Naast de vele landen waar het Engels geldt als moedertaal, wordt het Engels door veel mensen als tweede taal gesproken. Het Engels dat er gesproken wordt wil echter nog wel eens flink verschillen met het algemene Britse Engels. Zo zijn er bijvoorbeeld voorname verschillen tussen Brits- en Amerikaans-Engels. Deze verschillen zitten met name in het woordgebruik, de uitspraak, spelling en grammatica. Wist u, bijvoorbeeld, dat in het Amerikaans-Engels harbor exact hetzelfde betekent als het Brits-Engelse harbour? En dat elevator het Engelse woord voor liftis dat alleen gebruikt wordt in Amerika, met daar tegenover simpelweg lift in het Brits-Engels.

De juiste vertaling

Zoals u heeft gelezen zijn de verschillen groot. Het is u dus vast wel duidelijk dat op deze manier een boodschap verkeerd over kan komen, dit leidt tot miscommunicatie en situaties die men liever dient te voorkomen. Dit illustreert niet alleen het belang van een goede vertaling, maar ook juist dat deze vertaling in de juiste context geplaatst dient te worden. Met jarenlange ervaring zowel op nationaal als internationaal is Vertaalbureau Perfect volledig capabel om teksten exact zo te vertalen als u wenst. Voorkomt u graag misverstanden en speelt internationale communicatie voor u een grote rol? Schakel een professioneel Engels vertaalbureau in voor uw Engelse vertalingen.

Wij helpen je graag met jouw vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen >
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.3 op basis van 542 beoordelingen
Blij verrast ben ik door de communicatie, snelheid en de geleverde kwaliteit van Vertaalbureau Perfect!
Bart van Liempd - Randstad
Randstad logo wit

Wij vertalen met veel plezier en aandacht voor o.a. deze klanten

Koninklijke Grolsch

Sinds medio 2015 werken we erg prettig samen met Vertaalbureau Perfect. Indien nodig altijd een hele snelle en correcte levering van vertalingen. Professionele aanpak en goede afspraken!

Ivanka Munsterhuis

Zalando

Aan de hand van een perfecte eerste proefvertaling kregen wij direct vertrouwen. Persoonlijk hebben wij de stijl van de vertaling besproken. Er is een terminologielijst opgesteld en deze is perfect aangehouden.

Elseline Tolhoek

NOS

Onze diverse vertaalaanvragen brengen wij graag bij één vaste partner onder. Duidelijke afspraken zorgen voor een efficiënte werkwijze. Kwaliteit is voor ons net zo belangrijk als voor Vertaalbureau Perfect.

NOS

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Daarnaast geldt voor elke professionele vertaling een kwaliteitsgarantie. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim negen jaar.

Meer over onze kwaliteit en garantie >
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Onze werkwijze om tot een perfecte vertaling te komen

De weg naar de perfecte vertaling laat onze werkwijze zien. Deze heeft gezorgd voor onze goede prijs-kwaliteitverhouding, uitstekende beoordelingen en vele tevreden klanten. Elke vertaalopdracht doorloopt een aantal stappen:

Offerteaanvraag

Offerteaanvraag

We ontvangen je teksten, wensen en sturen een passend voorstel.
Revisie en oplevering

Revisie en oplevering

De revisor reviseert de vertaling en wij leveren jou de vertaling.
Kwaliteitsgarantie

Kwaliteitsgarantie

Ook na de levering blijf je verzekerd van onze kwaliteitsgarantie.

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen >

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek hier vast wie we zijn

Ons team bestaat uit native vertalers en mensen met verschillende expertises en achtergronden. We begrijpen jouw invalshoek en we vullen elkaar goed aan, waardoor we je met bijna elke vertaalopdracht kunnen helpen.
Ontmoet de mensen in ons team >