Het is te verwachten dat het Engels in de toekomst een nog grotere rol zal gaan spelen in Nederland. Want waar men eerst nog vermoedde dat het leren van Engels aan vier- en vijfjarigen hun Nederlands aantastte, blijkt dit nu niet juist te zijn.

Leerlingen die vanaf groep 1 Engels leren blijken later een hoger niveau Engels aan te kunnen. Bovendien is gebleken uit dit onderzoek van o.a. de Rijksuniversiteit Groningen dat het Nederlands van deze leerlingen niet lijdt onder het feit dat zij Engels onderwijs kregen.

Het is bekend dat leerlingen op jonge leeftijd eenvoudiger talen oppikken. Dankzij het succes van enkele scholen stijgt het aantal nu in een rap tempo. Waar er in 2004 nog slechts 37 kleuterscholen Engelse lessen gaven, zijn dat er in 2012 al ca. 650. En dat zal alleen maar stijgen gezien de voor het Engels gunstige uitkomst van het gedane onderzoek.

In de toekomst zal de samenleving dus steeds meer en meer internationaal georiënteerd zijn. Dit zal op de lange termijn waarschijnlijk ook invloed gaan hebben op het bedrijfsleven.

Gerelateerde blogs

9 juli 2019
WordPress bezit meer dan 50% van het CMS-marktaandeel. Wist jij dat meer dan 30% van de 10 miljoen populairste websites gebruik maakt van het CMS-systeem van WordPress. Het is nog steeds het populairste CMS-systeem voor de ervaren- en onervaren...
28 mei 2019
Kwaliteit is één van de belangrijkste factoren tijdens het vertalen van jouw documenten. Goedkoop is duurkoop en kan je op de langere termijn meer kosten dan je vooraf voor ogen had. Eén van onze sterke punten is dat wij altijd voor de hoogst...