Heeft u er al eens aan gedacht om met uw onderneming de grens over te steken? Duitsland is het land met de meeste inwoners van alle landen in Europa en daarmee een zeer interessante markt. Een fijne bijkomstigheid is dat de Nederlandse overheid de export wil stimuleren en ondernemers subsidieert die weinig ervaring hebben met exporteren. Wat houdt deze zogenaamde Prepare2start subsidieregeling eigenlijk in?

Prepare2start

De subsidieregeling is een initiatief van NL EVD, voorheen de Nederlandse Economische Voorlichtingsdienst, met als doel het ondersteunen van ondernemers die geen of weinig ervaring hebben met export. De NL EVD helpt u niet alleen bij het opstellen en implementeren van de exportplannen, u kunt ook een vergoeding krijgen voor de kosten van bepaalde activiteiten.

Om in aanmerking te komen voor de Prepare2start subsidie moet u als onderneming wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet uw onderneming logischerwijs in Nederland zijn gevestigd, mag u niet meer dan 100 fulltime medewerkers in dienst hebben en mag uw omzet over het afgelopen jaar niet meer dan een kwart uit exportinkomsten bestaan. Uiteraard is er nog een aantal criteria; op de site van de Kamer van Koophandel vindt u een test om te kijken of u in aanmerking komt voor een dergelijke subsidie.

Bijdrage in de kosten

Indien u in aanmerking komt voor een subsidie kunt u van de overheid een bijdrage in de kosten voor bepaalde activiteiten ontvangen. Een aantal van die activiteiten is bijvoorbeeld: marktverkenning, zakenpartners selecteren, juridisch advies inwinnen en opleidingen en beurzen organiseren. U kunt zelf kiezen door wie u deze activiteiten wilt laten uitvoeren. De hoogte van de bijdrage bedraagt 50% van de gemaakte kosten tot een maximum van € 11.500,- .

Aanvragen?

Het is helaas niet zo dat iedere ondernemer een subsidie kan aanvragen. Het NL EVD heeft elk jaar een bepaald bedrag dat zij onder de uitvoerders van de regeling verdelen. Als er veel aanvragen zijn dan kan het zo zijn dat men het maximum van dit bedrag al heeft bereikt. Het is dus erg belangrijk dat u, wanneer u geïnteresseerd bent, tijdig contact opneemt met een ‘consulent internationale handel’ van de KvK bij u in de regio. Deze consulent helpt u dan ook geheel kosteloos met het aanvragen van een Prepare2start regeling en het gehele verdere traject.

Wij helpen je graag met jouw vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen >
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.3 op basis van 542 beoordelingen
Blij verrast ben ik door de communicatie, snelheid en de geleverde kwaliteit van Vertaalbureau Perfect!
Bart van Liempd - Randstad
Randstad logo wit

Wij vertalen met veel plezier en aandacht voor o.a. deze klanten

Koninklijke Grolsch

Sinds medio 2015 werken we erg prettig samen met Vertaalbureau Perfect. Indien nodig altijd een hele snelle en correcte levering van vertalingen. Professionele aanpak en goede afspraken!

Ivanka Munsterhuis

Zalando

Aan de hand van een perfecte eerste proefvertaling kregen wij direct vertrouwen. Persoonlijk hebben wij de stijl van de vertaling besproken. Er is een terminologielijst opgesteld en deze is perfect aangehouden.

Elseline Tolhoek

NOS

Onze diverse vertaalaanvragen brengen wij graag bij één vaste partner onder. Duidelijke afspraken zorgen voor een efficiënte werkwijze. Kwaliteit is voor ons net zo belangrijk als voor Vertaalbureau Perfect.

NOS

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Daarnaast geldt voor elke professionele vertaling een kwaliteitsgarantie. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim negen jaar.

Meer over onze kwaliteit en garantie >
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Onze werkwijze om tot een perfecte vertaling te komen

De weg naar de perfecte vertaling laat onze werkwijze zien. Deze heeft gezorgd voor onze goede prijs-kwaliteitverhouding, uitstekende beoordelingen en vele tevreden klanten. Elke vertaalopdracht doorloopt een aantal stappen:

Offerteaanvraag

Offerteaanvraag

We ontvangen je teksten, wensen en sturen een passend voorstel.
Revisie en oplevering

Revisie en oplevering

De revisor reviseert de vertaling en wij leveren jou de vertaling.
Kwaliteitsgarantie

Kwaliteitsgarantie

Ook na de levering blijf je verzekerd van onze kwaliteitsgarantie.

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen >

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek hier vast wie we zijn

Ons team bestaat uit native vertalers en mensen met verschillende expertises en achtergronden. We begrijpen jouw invalshoek en we vullen elkaar goed aan, waardoor we je met bijna elke vertaalopdracht kunnen helpen.
Ontmoet de mensen in ons team >