Een van de recente ontwikkelingen op het gebied van bezuinigingen is dat er enkele talenstudies geschrapt gaan worden of samengevoegd worden met andere studies. Zo wil men in Leiden de opleiding Frans opheffen. Echter raakte dit bij sommige personen een gevoelige snaar. De kritiek die hierop volgde is ook zeer begrijpelijk. Er zijn namelijk een aantal belangrijke standpunten waarom de Franse opleidingen zouden moeten blijven bestaan:

Opleidingsgrootte

Er zouden te weinig studenten zijn die voor Frans kozen. Echter blijkt uit cijfers dat dit een onterechte conclusie is. Er zijn namelijk verschillende talenstudies, zoals bijvoorbeeld de Griekse, Latijnse en Russische studies, die kleiner zijn dan het Frans.

Rendabiliteit

Er werd geconcludeerd dat Frans onrendabel is. Ook dit is echter niet het geval. De studententevredenheid over Frans is groot, en de opleiding heeft een grote internationale reputatie. Ook brengt de opleiding geld in het laatje, daar waar vele andere opleidingen jaarlijks verlies draaien.

Belang van Franse taal

Het economische en maatschappelijke belang van het Frans is groot. Zo weten wij dat we door onvoldoende beheersing van het Duits ruim 7 miljard euro per jaar mislopen. Dit terwijl we door onvoldoende beheersing van de Franse taal maar liefst 23 miljard euro per jaar (!) mislopen aan Franse orders. Dit betekent dus ook meteen dat het belangrijk is dat u uw Franse berichtgeving (website, e-mails) goed laat vertalen. Anders loopt u wellicht potentiële Franse klanten mis.

Franse opleidingen zijn dus essentieel en kunnen het bedrijfsleven ook zeker bevorderen. Het zou toch zonde zijn als we ieder jaar 24 miljard euro mis blijven lopen door onvoldoende beheersing van de Franse taal. Ook doet het Frans dus zeker niet onder voor het Duits.

Wij leveren topkwaliteit vertalingen voor o.a.

Wij helpen je graag met jouw vertalingen Vertaalbureau Perfect
Kom vrijblijvend in contact met ons

Wij helpen je graag met jouw vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.3 op basis van 656 beoordelingen
Blij verrast ben ik door de communicatie, snelheid en de geleverde kwaliteit van Vertaalbureau Perfect!
– Bart van Liempd - Randstad
Randstad logo quote
98% van onze klanten beveelt ons aan Vertaalbureau Perfect
Onze klanten zijn ons visitekaartje
98% van onze klanten beveelt ons aan
Lees wat klanten zeggen
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie Vertaalbureau Perfect
Vertrouw op Vertaalbureau Perfect

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Uniek is onze kwaliteitsgarantie die op elke vertaling van toepassing is. Daarnaast zijn wij B Corp gecertificeerd. Een B Corp realiseert ook sociale en duurzame impact. Zo willen wij globalisering positief laten bijdragen. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim 15 jaar.

Bekijk onze certificeringen
Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt Vertaalbureau Perfect
Vertaalbureau voor ieder vakgebied

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen
Meet the team

Wie zijn wij?

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek vast wie we zijn.
Ontmoet ons team
Ontmoet ons team
© Copyright 2022 - Vertaalbureau Perfect B.V.