Ondanks dat de welvaart constant aan het stijgen is in China, willen meer en meer Chinezen het land verlaten. Reden hiervoor is dat ze hun kinderen een beter opleiding willen laten volgen, maar ook de problemen zoals luchtvervuiling en voedselschandalen willen ze ontlopen. Verder is de 1-kind-regel ook een grote reden om China te verlaten.

Canada vormt samen met Australië en de Verenigde Staten de top 3 van populairste landen om naar te emigreren. Canada stelt daarom hoge eisen aan de emigranten, zodat het aantal niet te groot wordt. Daarbij komt de beheersing van de Franse taal om de hoek kijken. Het aantal Chinezen dat Frans leert blijft fors stijgen. In de periode oktober 2010 tot en met september 2011 steeg het percentage dat Frans leert met 14%.

Voor Chinezen is de provincie Québec erg populair. Bij het beheersen van het Frans kun je zonder problemen emigreren naar deze provincie. Volgens Joyce Li, een immigratie-consultant in Québec, vormt de Québec-route ‘de enige manier om China uit te komen’. Toch blijkt dit slechts een tijdelijke oplossing voor de meesten. Slechts 10% blijft ook daadwerkelijk in Québec wonen.

Gerelateerde blogs

9 juli 2019
WordPress bezit meer dan 50% van het CMS-marktaandeel. Wist jij dat meer dan 30% van de 10 miljoen populairste websites gebruik maakt van het CMS-systeem van WordPress. Het is nog steeds het populairste CMS-systeem voor de ervaren- en onervaren...
28 mei 2019
Kwaliteit is één van de belangrijkste factoren tijdens het vertalen van jouw documenten. Goedkoop is duurkoop en kan je op de langere termijn meer kosten dan je vooraf voor ogen had. Eén van onze sterke punten is dat wij altijd voor de hoogst...