Wolfgang Franz vreest niet voor de recessie, en al helemaal niet zoals in het jaar 2009. Zo laat de Duitse topeconoom weten tijdens een interview met zakenkrant Handelsblatt. Ondanks de minder sterke economische groei verwacht Franz niet dat Duitsland in een diepe recessie zal belanden. Volgens de topeconoom gaat juist goed met Duitsland. De ondernemingen hebben vertrouwen en zijn gezond, de capaciteitsbezetting in de industrie ligt hoger dan het langjarige gemiddelde en het aantal werkenden heeft zelfs een recordniveau bereikt.

Ook de branchevereniging Bundesverband der Deutschen Industrie stelt dat Duitsland waarschijnlijk niet in een recessie zal belanden. Dit dankzij de kracht van de Duitse industrie. Het is conjunctureel gezien normaal dat Duitsland in een rustig vaarwater komt na de sterke groei van de afgelopen twee jaar, aldus BDI-voorzitter Hans-Peter Keitel.

Voor Nederland is Duitsland momenteel de belangrijkste handelspartner. Onze oosterburen zijn goed voor een vijfde deel van de invoer en een kwart van de export. Met een industrie als ruggengraat en een vooraanstaande plaats in de dienstensector is Duitsland met 82 miljoen inwoners de grootste consumentenmarkt van heel Europa.

Voor Duitsland is dus geen recessie in zicht, wat het een land vol kansen maakt… Ook in 2012.

Gerelateerde blogs

9 juli 2019
WordPress bezit meer dan 50% van het CMS-marktaandeel. Wist jij dat meer dan 30% van de 10 miljoen populairste websites gebruik maakt van het CMS-systeem van WordPress. Het is nog steeds het populairste CMS-systeem voor de ervaren- en onervaren...
28 mei 2019
Kwaliteit is één van de belangrijkste factoren tijdens het vertalen van jouw documenten. Goedkoop is duurkoop en kan je op de langere termijn meer kosten dan je vooraf voor ogen had. Eén van onze sterke punten is dat wij altijd voor de hoogst...