In de Europese landen die het hardst getroffen zijn door de economische crisis, steeg het aantal studenten die Duits leert afgelopen jaar flink. Dit kwam uit een onderzoek van het Goethe Instituut, de instelling die de Duitse taal en cultuur in het buitenland promoot.

In Spanje steeg het aantal aanvragen voor een cursus Duits met maar liefst 35 %. Dit betekende een aantal van ongeveer 9000 aanmeldingen. Ook in Portugal steeg het flink, hier waren 2230 aanmeldingen, wat een stijging van 20% t.o.v. 2010 betekende. In Italië steeg het aantal met 14%. Zelfs Griekenland, waar hier en daar nog sterke anti-Duitse gevoelens heersen, kende een stijging van 10%.

Reden voor de grote stijgingen is toch met name de sterke economie die Duitsland heeft. Waar veel landen in Europa wankelen, blijft het in Duitsland erg stabiel. Duitse bedrijven zijn veelal op zoek naar goed opgeleide vakmensen. Het beheersen van de Duitse taal is dan iets wat niet mag ontbreken.

Gerelateerde blogs

9 juli 2019
WordPress bezit meer dan 50% van het CMS-marktaandeel. Wist jij dat meer dan 30% van de 10 miljoen populairste websites gebruik maakt van het CMS-systeem van WordPress. Het is nog steeds het populairste CMS-systeem voor de ervaren- en onervaren...
28 mei 2019
Kwaliteit is één van de belangrijkste factoren tijdens het vertalen van jouw documenten. Goedkoop is duurkoop en kan je op de langere termijn meer kosten dan je vooraf voor ogen had. Eén van onze sterke punten is dat wij altijd voor de hoogst...