Alle woorden uit het Nederlands woordenboek twitteren. Het lijkt een zeer onnuttige bezigheid… en dat is het ook. Toch gaat John Schop, een Nederlandse weblogger woonachtig in de Verenigde Staten, het proberen.

Het begon allemaal in Engeland 5 jaar geleden, toen het twitteraccount@everyword werd geopend. Via het account werd de gehele Engelse taal, woord voor woord getwitterd. Nu, op 20 augustus 2012 zijn er al ruim 77.000 Engelse woorden getwitterd en is men nog maar bij de ‘r’.

Het account met 16.000 volgers inspireerde John Schop, die van plan is alle 165.000 woorden uit de Nederlands te twitteren. Het plan is om elke 15 minuten een woord te twitteren. In dit tempo duurt echter dat 4,5 jaar duurt voordat de gehele woordenlijst van A tot Z is afgewerkt.

Je kunt het twitteraccount volgen op @iederwoord.

Gerelateerde blogs

9 juli 2019
WordPress bezit meer dan 50% van het CMS-marktaandeel. Wist jij dat meer dan 30% van de 10 miljoen populairste websites gebruik maakt van het CMS-systeem van WordPress. Het is nog steeds het populairste CMS-systeem voor de ervaren- en onervaren...
28 mei 2019
Kwaliteit is één van de belangrijkste factoren tijdens het vertalen van jouw documenten. Goedkoop is duurkoop en kan je op de langere termijn meer kosten dan je vooraf voor ogen had. Eén van onze sterke punten is dat wij altijd voor de hoogst...