De Spaanse taal is een van de meest gesproken talen ter wereld. Een kleine 330 miljoen mensen op de wereld spreekt Spaans als moedertaal, daarnaast spreken ook nog eens 170 miljoen mensen het ‘Castiliaans’ als tweede taal. In 21 landen is Spaans dan ook de officiële voertaal.

De geschiedenis

De taal is in de Middeleeuwen ontstaan uit de Latijnse taal. Dankzij ontdekkingsreiziger Columbus en de daaropvolgende conquistadores, oftewel veroveraars, in Zuid-Amerika heeft het Spaans zich kunnen ontwikkelen tot de wereldtaal die het nu is. En de groei stopt niet, zoals het er nu naar uit ziet is het nog maar een kwestie van tijd voordat het aantal Spaanstaligen het aantal Engelstaligen overstijgt.

Het alfabet

Het Spaans hanteert net als het Nederlands het Romaanse alfabet. Het enige verschil met ons alfabet is dat zij een extra letter hebben, namelijk de Ñ die na de normale letter N komt. Daarnaast worden letter combinaties als ‘ch’ en ‘ll’ ook als aparte letters beschouwd.

Spaans in Nederland

Hier in Nederland hebben studenten de mogelijkheid om al tijdens het middelbaar onderwijs het keuzevak Spaans te kiezen, toch zijn er geen cijfers bekend van het aantal Nederlanders die de Zuid-Europese taal beheersen. Gezien het feit dat het aantal Spaanstaligen maar blijft groeien is het geen overbodige luxe om wat kennis te hebben van deze wereldtaal.

Test hier jouw eigen kennis van het Spaans.

Wij helpen je graag met jouw vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen >
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.3 op basis van 542 beoordelingen
Blij verrast ben ik door de communicatie, snelheid en de geleverde kwaliteit van Vertaalbureau Perfect!
Bart van Liempd - Randstad
Randstad logo wit

Wij vertalen met veel plezier en aandacht voor o.a. deze klanten

Koninklijke Grolsch

Sinds medio 2015 werken we erg prettig samen met Vertaalbureau Perfect. Indien nodig altijd een hele snelle en correcte levering van vertalingen. Professionele aanpak en goede afspraken!

Ivanka Munsterhuis

Zalando

Aan de hand van een perfecte eerste proefvertaling kregen wij direct vertrouwen. Persoonlijk hebben wij de stijl van de vertaling besproken. Er is een terminologielijst opgesteld en deze is perfect aangehouden.

Elseline Tolhoek

NOS

Onze diverse vertaalaanvragen brengen wij graag bij één vaste partner onder. Duidelijke afspraken zorgen voor een efficiënte werkwijze. Kwaliteit is voor ons net zo belangrijk als voor Vertaalbureau Perfect.

NOS

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Daarnaast geldt voor elke professionele vertaling een kwaliteitsgarantie. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim negen jaar.

Meer over onze kwaliteit en garantie >
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Onze werkwijze om tot een perfecte vertaling te komen

De weg naar de perfecte vertaling laat onze werkwijze zien. Deze heeft gezorgd voor onze goede prijs-kwaliteitverhouding, uitstekende beoordelingen en vele tevreden klanten. Elke vertaalopdracht doorloopt een aantal stappen:

Offerteaanvraag

Offerteaanvraag

We ontvangen je teksten, wensen en sturen een passend voorstel.
Revisie en oplevering

Revisie en oplevering

De revisor reviseert de vertaling en wij leveren jou de vertaling.
Kwaliteitsgarantie

Kwaliteitsgarantie

Ook na de levering blijf je verzekerd van onze kwaliteitsgarantie.

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen >

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek hier vast wie we zijn

Ons team bestaat uit native vertalers en mensen met verschillende expertises en achtergronden. We begrijpen jouw invalshoek en we vullen elkaar goed aan, waardoor we je met bijna elke vertaalopdracht kunnen helpen.
Ontmoet de mensen in ons team >