De Spaanse taal is een van de meest gesproken talen ter wereld. Een kleine 330 miljoen mensen op de wereld spreekt Spaans als moedertaal, daarnaast spreken ook nog eens 170 miljoen mensen het ‘Castiliaans’ als tweede taal. In 21 landen is Spaans dan ook de officiële voertaal.

De geschiedenis

De taal is in de Middeleeuwen ontstaan uit de Latijnse taal. Dankzij ontdekkingsreiziger Columbus en de daaropvolgende conquistadores, oftewel veroveraars, in Zuid-Amerika heeft het Spaans zich kunnen ontwikkelen tot de wereldtaal die het nu is. En de groei stopt niet, zoals het er nu naar uit ziet is het nog maar een kwestie van tijd voordat het aantal Spaanstaligen het aantal Engelstaligen overstijgt.

Het alfabet

Het Spaans hanteert net als het Nederlands het Romaanse alfabet. Het enige verschil met ons alfabet is dat zij een extra letter hebben, namelijk de Ñ die na de normale letter N komt. Daarnaast worden letter combinaties als ‘ch’ en ‘ll’ ook als aparte letters beschouwd.

Spaans in Nederland

Hier in Nederland hebben studenten de mogelijkheid om al tijdens het middelbaar onderwijs het keuzevak Spaans te kiezen, toch zijn er geen cijfers bekend van het aantal Nederlanders die de Zuid-Europese  taal beheersen. Gezien het feit dat het aantal Spaanstaligen maar blijft groeien is het geen overbodige luxe om wat kennis te hebben van deze wereldtaal.

Test hier jouw eigen kennis van het Spaans.

Gerelateerde blogs

9 juli 2019
WordPress bezit meer dan 50% van het CMS-marktaandeel. Wist jij dat meer dan 30% van de 10 miljoen populairste websites gebruik maakt van het CMS-systeem van WordPress. Het is nog steeds het populairste CMS-systeem voor de ervaren- en onervaren...
28 mei 2019
Kwaliteit is één van de belangrijkste factoren tijdens het vertalen van jouw documenten. Goedkoop is duurkoop en kan je op de langere termijn meer kosten dan je vooraf voor ogen had. Eén van onze sterke punten is dat wij altijd voor de hoogst...