internationaal ondernemenDroom jij er ook van om internationaal te ondernemen? Maar hoe vind jij je weg in het buitenland? Hoe kom jij in aanraking met betrouwbare afnemers? In dit artikel bespreken we graag met jou de belangrijkste punten waar jij op moet letten en wat de valkuilen zijn wanneer je internationaal gaat ondernemen.

Hieronder hebben we een overzicht opgesteld met de grootste valkuilen van ondernemers die de stap naar het buitenland hebben gemaakt:

  • Onvoldoende voorbereiding
    • De belasting
    • Aansprakelijkheid en producteisen
  • Onbetrouwbare leveranciers en afnemers
  • Impact op je bedrijfswebsite en buitenlandse campagne

Onvoldoende voorbereiding om internationaal te ondernemen

Of je nou te maken krijgt met het importeren of exporteren van producten aan B2C of B2B, een ander land vraagt nou eenmaal om een goede voorbereiding. Hoe gaat men om met aansprakelijkheid? Wat zijn de producteisen en hoe is de belasting op detailniveau geregeld voor het specifieke land? Allemaal vragen waar je wel een antwoord op moet hebben.

Stel daarom vooraf een plan op, bekijk fouten van andere ondernemers en zorg dat je vooraf informatie inwint bij betrouwbare instanties zoals de KVK | internationaal ondernemen.

Betrouwbare afnemers en leveranciers waarmee jij internationaal kunt ondernemen!

Je leveranciers en afnemers zijn één van de belangrijkste elementen om succesvol internationaal te ondernemen. Je moet kunnen bouwen op de partijen waar jij mee samenwerkt. Betrouwbaarheid is een belangrijke factor voor bedrijven in het buitenland evenals in Nederland. Het is daarom verstandig om vooraf goed in te calculeren wat het risico is met je buitenlandse afnemers en leveranciers. Hoe gaat men om met ondersteuning? Is het bedrijf financieel gezond en heb je meerdere mogelijkheden?

Je wil nou eenmaal zekerheid en je wilt zeker als exporteur er zeker van zijn dat je partners je betalen voor de geleverde goederen. Je kunt op diverse manieren je risico’s verkleinen, het is echter vooraf verstandig om je hier goed in te verdiepen!

Impact op je bedrijfswebsite en start van je buitenlandse campagne.

Hoe vind jij betrouwbare afnemers en leveranciers? Hoe bereik je particulieren in het buitenland en hoe ga jij jouw diensten aanbieden? Je promotionele campagnes kunnen op meerdere fronten worden uitgevoerd.

Aan de basis van iedere internationale campagne staat je website. Je website is nou eenmaal één van de eerste dingen die een potentiële klant, leverancier of afnemer controleert om een beter beeld van jouw bedrijf te krijgen. Zorg dus dat je website staat als een huis en denk goed na over de te nemen stappen om je website te vertalen.

Onze ervaren SEO-vertalers denken niet alleen met jou mee over de ‘tone of voice’, maar denken ook mee aan de vindbaarheid van je website binnen het specifieke land. Waar zoekt jouw doelgroep op en hoe kun je jouw doelgroep het beste benaderen?

Een veelgemaakte fout is dat men de werkzaamheden voor het omzetten van de website te licht opvat. Er kunnen op het begin veel fouten gemaakt worden die niet zonder consequenties terug te draaien zijn. Laat je daarom goed informeren door onze SEO-vertalers!

Om jou meer houvast te geven hebben wij ook nog aanvullende artikelen omtrent het internationaal ondernemen. Wil je graag jouw bedrijfswebsite laten vertalen? Neem dan contact op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Bekijk daarom ook eens ons stappenplan:

Wij helpen je graag met jouw vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen >
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.3 op basis van 542 beoordelingen
Blij verrast ben ik door de communicatie, snelheid en de geleverde kwaliteit van Vertaalbureau Perfect!
Bart van Liempd - Randstad
Randstad logo wit

Wij vertalen met veel plezier en aandacht voor o.a. deze klanten

Koninklijke Grolsch

Sinds medio 2015 werken we erg prettig samen met Vertaalbureau Perfect. Indien nodig altijd een hele snelle en correcte levering van vertalingen. Professionele aanpak en goede afspraken!

Ivanka Munsterhuis

Zalando

Aan de hand van een perfecte eerste proefvertaling kregen wij direct vertrouwen. Persoonlijk hebben wij de stijl van de vertaling besproken. Er is een terminologielijst opgesteld en deze is perfect aangehouden.

Elseline Tolhoek

NOS

Onze diverse vertaalaanvragen brengen wij graag bij één vaste partner onder. Duidelijke afspraken zorgen voor een efficiënte werkwijze. Kwaliteit is voor ons net zo belangrijk als voor Vertaalbureau Perfect.

NOS

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Daarnaast geldt voor elke professionele vertaling een kwaliteitsgarantie. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim negen jaar.

Meer over onze kwaliteit en garantie >
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Onze werkwijze om tot een perfecte vertaling te komen

De weg naar de perfecte vertaling laat onze werkwijze zien. Deze heeft gezorgd voor onze goede prijs-kwaliteitverhouding, uitstekende beoordelingen en vele tevreden klanten. Elke vertaalopdracht doorloopt een aantal stappen:

Offerteaanvraag

Offerteaanvraag

We ontvangen je teksten, wensen en sturen een passend voorstel.
Revisie en oplevering

Revisie en oplevering

De revisor reviseert de vertaling en wij leveren jou de vertaling.
Kwaliteitsgarantie

Kwaliteitsgarantie

Ook na de levering blijf je verzekerd van onze kwaliteitsgarantie.

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen >

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek hier vast wie we zijn

Ons team bestaat uit native vertalers en mensen met verschillende expertises en achtergronden. We begrijpen jouw invalshoek en we vullen elkaar goed aan, waardoor we je met bijna elke vertaalopdracht kunnen helpen.
Ontmoet de mensen in ons team >