Magento is één van de belangrijkste spelers binnen de e-commerce markt. Het marktaandeel is in de afgelopen jaren toegenomen en wordt steeds vaker door grote professionele organisaties gebruikt.

magento webshop vertalen

De software staat bekend om zijn complexiteit en wordt door veel standaard webmasters omschreven als een ‘moeilijk’ systeem. Maar is Magento eigenlijk wel zo’n ‘moeilijk’ systeem?

Magento 1 versus Magento 2, overstappen is essentieel!

Om het nog iets lastiger te maken heeft Magento twee versies die geheel van elkaar verschillen (Magento 1 en Magento 2). Veel shops staan nu nog live met Magento 1. Magento 1 blijft tot juni 2020 veilig en compliantvoor gebruikers, echter begint de tijd te dringen dat jij met jouw Magento-webshop overstapt naar de ‘nieuwe’ variant, Magento 2.

Magento 2 is gelanceerd in 2015. Nu zou je verwachten, even een update doorvoeren en je gaat over naar Magento 2, echter is het niet zo simpel om even te migreren van 1 naar 2. Binnen Magento is er gekozen om over te stappen op een volledig nieuwe structuur met een nieuw systeem. Wil je dus overstappen dan dien je een nieuwe webshop te laten bouwen.

Ongeacht welke variant jouw bedrijf gebruikt willen we jou van de beste informatie voorzien. We hebben daarom gekozen om beide varianten toe te lichten. Let op! Mocht je nu nog bezig gaan in Magento 1 met een internationale campagne, dan is het wellicht verstandig om eerst de overstap te maken naar Magento 2!

Installeer je Magento-webshop eenvoudig en snel in meerdere talen!

Magento heeft duidelijk nagedacht over groei. Het systeem geeft je namelijk de mogelijkheid om eenvoudig uit te breiden naar meerdere talen. Een meertalige WordPress-website (met Woocommerce) heeft deze functionaliteit niet standaard ingebouwd en kan enkel doorgevoerd worden dankzij het installeren van een aanvullende plugin.

Magento multi-language in een notendop

Magento werkt net zoals ieder ander systeem met een back-end en een front-end. Jouw producten, instellingen en bestellingen verwerk je in de back-end. Aan de voorkant presenteer je jouw shop aan de bezoeker. Bij Magento kun je diverse ‘store views’ aanmaken in de back-end, zoals Duits, Engels, Frans etc. In deze store views kun je jouw teksten gemakkelijk en overzichtelijk in de juist taal vertalen en deze vertalingen tonen aan de voorkant van je shop.

Om het voor jou zo gemakkelijk mogelijk te maken hebben we een kort stappenplan opgezet om Magento 1 en Magento 2 van een ‘extra’ storeview te voorzien.

Let op! Een schone url-structuur is belangrijk voor toekomstige stappen. Bekijk namelijk ook eens ons artikel over een Engelse webshop beginnen. Het is verstandig om de url-structuur voor de juiste taal door te laten voeren door jouw webbouwer.

Instellen van een storeview in Magento 1

Om in te stellen dat je gebruik gaat maken van een specifieke taal dien je een ‘store view’ aan te maken. Allereerst bekijk je welke huidige storeviews er ingesteld staan. Dit kun je bekijken in de back-end van Magento:

  • Systeem (system) » Beheer winkels (manage stores)

Je ziet nu het volgende scherm:

Als het goed is beschik je nog maar over één store view. Klik nu op ‘winkelzicht aanmaken’ of ‘create store view’.

Vanuit het volgende scherm kun je jouw winkelaanzicht aanmaken. Zorg dat je hiervoor een duidelijke omschrijving geeft van de taal, kies voor je main store als winkel en geef de landcode op van het land (bijvoorbeeld voor Duitsland DE).

Vanaf dit punt ben je al een heel eind met het opzetten van jouw meertalige Magento 1 shop.

Instellen van een storeview in Magento 2

Net zoals Magento 1 werkt Magento 2 op dezelfde manier. Je dient een ‘store view’ aan te maken voor een specifieke taal. Voor Magento 2 zit er eigenlijk maar weinig verschil in het aanmaken van een extra store view ten opzichte van Magento 1. Om in Magento 2 een store view aan te maken ga je naar:

  • Stores » All stores

Wanneer je klikt op ‘create store view’ zie je dat de basisgegevens exact hetzelfde zijn om een nieuw winkelaanzicht te maken. Zorg dat je hier wederom een duidelijke omschrijving geeft van de taal, kies voor je main store als winkel en geef de landcode op van het land (bijvoorbeeld voor Duitsland DE).

De tweede stap is het instellen van de basisgegevens. Dit doe je binnen Magento 2 door te gaan naar:

  • Stores » Configuration

Hier kies je de zojuist aangemaakte ‘winkel view’ (In de linkerbovenhoek).

Op het moment dat je de store view kiest dan selecteer je de instellingen van de storeview. In het tabblad ‘ general’ selecteer je de juiste taal (locale) en eventueel de juiste valuta (via een ander tabblad) en de overige basisgegevens en vergeet hierna niet op te slaan.

Vanaf dit moment kun je beginnen met het vertalen van je pagina’s en blocks binnen Magento. Als je veel met Magento gewerkt hebt dan weet je dat je gebruik maakt van blocks. Ook deze blocks moet je vertalen. Dit is per template afhankelijk! Mocht je zelf liever niet met de blocks aan de gang willen dan is het verstandig om dit door te laten voeren door je webbouwer.

Magento 1 of Magento 2 vertalen door Vertaalbureau Perfect!

Heb jij veel pagina’s binnen je Magento-shop die je graag correct en met de juiste ‘tone of voice’ wil laten vertalen, dan helpen wij je graag verder! Wist je dat onze professionele vertalers ook op het gebied van SEO exact weten hoe ze jouw pagina’s in het buitenland vindbaar kunnen maken.

Ben jij op zoek naar een vertaalbureau die jouw Magento-webshop kan vertalen voor een betaalbare prijs? Schakel dan Vertaalbureau Perfect in en vraag geheel vrijblijvend een offerte aan!

Wij vertalen voor

Wij helpen je graag met jouw vertalingen Vertaalbureau Perfect
Kom vrijblijvend in contact met ons

Wij helpen je graag met jouw vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.3 op basis van 636 beoordelingen
Blij verrast ben ik door de communicatie, snelheid en de geleverde kwaliteit van Vertaalbureau Perfect!
– Bart van Liempd - Randstad
Randstad logo quote
98% van onze klanten beveelt ons aan Vertaalbureau Perfect
Onze klanten zijn ons visitekaartje

98% van onze klanten beveelt ons aan

Lees wat klanten zeggen
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie Vertaalbureau Perfect
Vertrouw op Vertaalbureau Perfect

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Uniek is onze kwaliteitsgarantie die op elke vertaling van toepassing is. Daarnaast zijn wij B corp gecertificeerd. Een B Corp realiseert ook sociale en duurzame impact. Zo willen wij globalisering positief laten bijdragen. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim 14 jaar.

Meer over onze kwaliteit en garantie
Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt Vertaalbureau Perfect
Vertaalbureau voor ieder vakgebied

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen
Meet the team

Wie zijn wij?

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek vast wie we zijn.
Ontmoet ons team
Ontmoet ons team
© Copyright 2022 - Vertaalbureau Perfect B.V.