Op 19 april zal de Duitse taal centraal staan in Nederland. Op deze dag zullen allerlei activiteiten op scholen en bedrijven plaatsvinden om de Duitse taal te promoten. Het doel van deze actie is om het Duits weer populair te maken onder de studenten en scholieren.

Ook kroonprins Willem-Alexander zal deze dag actief zijn. Samen met de voorzitter van de Duitse Bondsdag Norbert Lammers zal hij beschermheer van de Dag van de Duitse taal zijn. Het is al langer bekend dat Willem-Alexander hier veel aandacht aan besteedt. Vorig jaar tijdens een staatsbezoek aan Duitsland wees hij ook al op de ‘sterke vervlechting’ van de Nederlandse en Duitse economie en het grote belang daarvan voor Nederland.

Op deze dag wordt ook de ‘Prijs van de Duitse taal’ worden uitgereikt. Hiervoor zijn 5 scholen genomineerd, die zich al langer inzetten de Duitse taal. Deze scholen hebben er veel aan gedaan het vak Duits aantrekkelijker te maken voor de leerlingen.

De hele actie is opgezet door 4 groepen die zich al een aardig lange tijd inzetten om de Duitse taal weer populair te maken. Het gaat hier om het Duitsland Instituut Amsterdam, de Nederlands-Duitse Handelskamer, de Duitse ambassade in Den Haag en het Goethe-Insitut Niederlande. Zij vormen samen de Actiegroep Duits.

Wij vertalen voor

Wij helpen je graag met jouw vertalingen Vertaalbureau Perfect
Kom vrijblijvend in contact met ons

Wij helpen je graag met jouw vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.3 op basis van 636 beoordelingen
Blij verrast ben ik door de communicatie, snelheid en de geleverde kwaliteit van Vertaalbureau Perfect!
– Bart van Liempd - Randstad
Randstad logo quote
98% van onze klanten beveelt ons aan Vertaalbureau Perfect
Onze klanten zijn ons visitekaartje

98% van onze klanten beveelt ons aan

Lees wat klanten zeggen
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie Vertaalbureau Perfect
Vertrouw op Vertaalbureau Perfect

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Uniek is onze kwaliteitsgarantie die op elke vertaling van toepassing is. Daarnaast zijn wij B corp gecertificeerd. Een B Corp realiseert ook sociale en duurzame impact. Zo willen wij globalisering positief laten bijdragen. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim 14 jaar.

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt Vertaalbureau Perfect
Vertaalbureau voor ieder vakgebied

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen
Meet the team

Wie zijn wij?

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek vast wie we zijn.
Ontmoet ons team
Ontmoet ons team
© Copyright 2022 - Vertaalbureau Perfect B.V.