Op 19 april zal de Duitse taal centraal staan in Nederland. Op deze dag zullen allerlei activiteiten op scholen en bedrijven plaatsvinden om de Duitse taal te promoten. Het doel van deze actie is om het Duits weer populair te maken onder de studenten en scholieren.

Ook kroonprins Willem-Alexander zal deze dag actief zijn. Samen met de voorzitter van de Duitse Bondsdag Norbert Lammers zal hij beschermheer van de Dag van de Duitse taal zijn. Het is al langer bekend dat Willem-Alexander hier veel aandacht aan besteedt. Vorig jaar tijdens een staatsbezoek aan Duitsland wees hij ook al op de ‘sterke vervlechting’ van de Nederlandse en Duitse economie en het grote belang daarvan voor Nederland.

Op deze dag wordt ook de ‘Prijs van de Duitse taal’ worden uitgereikt. Hiervoor zijn 5 scholen genomineerd, die zich al langer inzetten de Duitse taal. Deze scholen hebben er veel aan gedaan het vak Duits aantrekkelijker te maken voor de leerlingen.

De hele actie is opgezet door 4 groepen die zich al een aardig lange tijd inzetten om de Duitse taal weer populair te maken. Het gaat hier om het Duitsland Instituut Amsterdam, de Nederlands-Duitse Handelskamer, de Duitse ambassade in Den Haag en het Goethe-Insitut Niederlande. Zij vormen samen de Actiegroep Duits.

Gerelateerde blogs

9 juli 2019
WordPress bezit meer dan 50% van het CMS-marktaandeel. Wist jij dat meer dan 30% van de 10 miljoen populairste websites gebruik maakt van het CMS-systeem van WordPress. Het is nog steeds het populairste CMS-systeem voor de ervaren- en onervaren...
28 mei 2019
Kwaliteit is één van de belangrijkste factoren tijdens het vertalen van jouw documenten. Goedkoop is duurkoop en kan je op de langere termijn meer kosten dan je vooraf voor ogen had. Eén van onze sterke punten is dat wij altijd voor de hoogst...