Het EK voetbal is alweer enkele dagen in volle gang. Nederland is weer massaal oranje gekleurd. Polen en Oekraïne gelden dit EK voetbal als strijdtoneel… Wat weten we eigenlijk van deze landen? In dit blogbericht lichten we het land Oekraïne uit.

Oekraïne is een land gelegen ten oosten van Polen en ten westen van Rusland. Het land telt om nabij de 46.000.000 inwoners en heeft als hoofdstad Kiev. Tot 1991 behoorde Oekraïne tot de Sovjet Unie.
Het is daarom ook niet verwonderlijk dat veel inwoners naast de officiële landstaal het Oekraïns ook Russisch spreken. Vooral het aantal Russisch-sprekenden is erg hoog in het oosten en noordoosten van het land. Onlangs is hier nog ophef om geweest wat uitmondde in een ware vechtpartij binnen het Oekraïense parlement.

In de jaren ’80 voltrok zich een ware ramp toen kernreactor 4 in de kerncentrale te Tsjernobyl plots ontplofte waarbij veel radioactieve stoffen vrijkwamen. Het gebied rondom de kerncentrale is tot op heden nog onbewoonbaar.

Dit was het land Oekraïne in het kort, volgende keer lichten we de andere organisator; Polen uit!

Gerelateerde blogs

9 juli 2019
WordPress bezit meer dan 50% van het CMS-marktaandeel. Wist jij dat meer dan 30% van de 10 miljoen populairste websites gebruik maakt van het CMS-systeem van WordPress. Het is nog steeds het populairste CMS-systeem voor de ervaren- en onervaren...
28 mei 2019
Kwaliteit is één van de belangrijkste factoren tijdens het vertalen van jouw documenten. Goedkoop is duurkoop en kan je op de langere termijn meer kosten dan je vooraf voor ogen had. Eén van onze sterke punten is dat wij altijd voor de hoogst...