De Global Language Monitor heeft een nieuwe Engels woord opgenomen. Het gaat om het woord 'Tebowing', een werkwoord met als betekenis 'op één knie vallen en bidden, ongeacht waar iedereen in je omgeving mee bezig is'. Volgens de Global Language Monitor, dat in 2008 ook het woord Obamamania opnam, is het met 'Tebowing' erg snel gegaan; binnen zes weken werd het woord al geaccepteerd.

Oorsprong

Op 23 oktober 2011 speelden de Denver Broncos en de Miami Dolphins een wedstrijd in de American Footballcompetitie. Tijdens een spannende blessuretijd wonnen de Denver Broncos dankzij een touchdown van speler Tim Tebow. Hierna viel hij spontaan op een knie en begon te bidden. De beelden gingen via het internet de hele wereld over en al snel werd zijn voorbeeld gevolgd door velen.

Er is geen officiële organisatie die nieuwe Engelse woorden opneemt, maar de Global Language Monitor erkent sinds 2003 nieuwe woorden op basis van een minimum aantal keer dat een woord in de Engelse taal gebruikt wordt. Het gaat er dan om hoe vaak het woord voorkomt op internet, in social media en in de top van de wereldwijde gedrukte en online-bladen.

Gerelateerde blogs

9 juli 2019
WordPress bezit meer dan 50% van het CMS-marktaandeel. Wist jij dat meer dan 30% van de 10 miljoen populairste websites gebruik maakt van het CMS-systeem van WordPress. Het is nog steeds het populairste CMS-systeem voor de ervaren- en onervaren...
28 mei 2019
Kwaliteit is één van de belangrijkste factoren tijdens het vertalen van jouw documenten. Goedkoop is duurkoop en kan je op de langere termijn meer kosten dan je vooraf voor ogen had. Eén van onze sterke punten is dat wij altijd voor de hoogst...