nooit te jong om te leren

Dat het Engels een essentiële taal is om te beheersen, en dat het een wereldtaal is, is al vaak besproken. Het is dus belangrijk in de huidige geïnternationaliseerde wereld dat we zorgen dat toekomstige generaties deze taal zo goed mogelijk leren.

Basisschool De Groene Alm komt daarom met een goed initiatief: een Engels totaalpakket voor alle kinderen. En dan ook echt voor alle kinderen, ook jonger dan 4 jaar(!). Op sommige basisscholen werd er zelfs al langere tijd Engels lesgegeven aan kleuters. Kinderen jonger dan 4 jaar zitten in een fase waarin ze gemakkelijk spelenderwijs talen kunnen oppikken. Op deze leeftijd hebben ze er zelfs nog plezier in, en dat is natuurlijk ook een groot voordeel. Engelstalige tekenfilms zoals Dora doen het ook erg goed bij de kleuters. Dat is een erg goed voorbeeld van de manier waarop kinderen op een speelse wijze Engels kunnen leren.

Nu gaan er stemmen op die vrezen dat meer tijd voor Engels het leren van de moedertaal beïnvloedt. Gelukkig zijn er ook veel mensen enthousiast over deze methode. Het spelenderwijs leren lijkt ook aan te slaan.

Persoonlijk ben ik van mening dat het erg goed is om op jonge leeftijd al Engels te leren. In deze internationale samenleving zal dat altijd van pas komen. Ook ben ik er heilig van overtuigd dat je gemakkelijk twee talen tegelijkertijd kunt leren, en ook dat het inderdaad klopt dat je het op jongere leeftijd gemakkelijk oppikt. Ook deed de Rijksuniversiteit van Groningen hier een onderzoek naar. Daaruit bleek dat het wel meevalt met de negatieve gevolgen voor het leren van de Nederlandse taal.

Het Engels is en blijft dus een belangrijke taal en zal waarschijnlijk altijd een grote rol blijven spelen.

Wij vertalen voor

Wij helpen je graag met jouw vertalingen Vertaalbureau Perfect
Kom vrijblijvend in contact met ons

Wij helpen je graag met jouw vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.3 op basis van 636 beoordelingen
Blij verrast ben ik door de communicatie, snelheid en de geleverde kwaliteit van Vertaalbureau Perfect!
– Bart van Liempd - Randstad
Randstad logo quote
98% van onze klanten beveelt ons aan Vertaalbureau Perfect
Onze klanten zijn ons visitekaartje

98% van onze klanten beveelt ons aan

Lees wat klanten zeggen
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie Vertaalbureau Perfect
Vertrouw op Vertaalbureau Perfect

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Uniek is onze kwaliteitsgarantie die op elke vertaling van toepassing is. Daarnaast zijn wij B corp gecertificeerd. Een B Corp realiseert ook sociale en duurzame impact. Zo willen wij globalisering positief laten bijdragen. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim 14 jaar.

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt Vertaalbureau Perfect
Vertaalbureau voor ieder vakgebied

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen
Meet the team

Wie zijn wij?

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek vast wie we zijn.
Ontmoet ons team
Ontmoet ons team
© Copyright 2022 - Vertaalbureau Perfect B.V.