Dat het Engels een essentiële taal is om te beheersen, en dat het een wereldtaal is, is al vaak besproken. Het is dus belangrijk in de huidige geïnternationaliseerde wereld dat we zorgen dat toekomstige generaties deze taal zo goed mogelijk leren.

Basisschool De Groene Alm komt daarom met een goed initiatief: een Engels totaalpakket voor alle kinderen. En dan ook echt voor alle kinderen, ook jonger dan 4 jaar(!). Op sommige basisscholen werd er zelfs al langere tijd Engels lesgegeven aan kleuters. Kinderen jonger dan 4 jaar zitten in een fase waarin ze gemakkelijk spelenderwijs talen kunnen oppikken. Op deze leeftijd hebben ze er zelfs nog plezier in, en dat is natuurlijk ook een groot voordeel. Engelstalige tekenfilms zoals Dora doen het ook erg goed bij de kleuters. Dat is een erg goed voorbeeld van de manier waarop kinderen op een speelse wijze Engels kunnen leren.

Nu gaan er stemmen op die vrezen dat meer tijd voor Engels het leren van de moedertaal beïnvloedt. Gelukkig zijn er ook veel mensen enthousiast over deze methode. Het spelenderwijs leren lijkt ook aan te slaan.

Persoonlijk ben ik van mening dat het erg goed is om op jonge leeftijd al Engels te leren. In deze internationale samenleving zal dat altijd van pas komen. Ook ben ik er heilig van overtuigd dat je gemakkelijk twee talen tegelijkertijd kunt leren, en ook dat het inderdaad klopt dat je het op jongere leeftijd gemakkelijk oppikt. Ook deed de Rijksuniversiteit van Groningen hier een onderzoek naar. Daaruit bleek dat het wel meevalt met de negatieve gevolgen voor het leren van de Nederlandse taal.
Het Engels is en blijft dus een belangrijke taal en zal waarschijnlijk altijd een grote rol blijven spelen.

Gerelateerde blogs

9 juli 2019
WordPress bezit meer dan 50% van het CMS-marktaandeel. Wist jij dat meer dan 30% van de 10 miljoen populairste websites gebruik maakt van het CMS-systeem van WordPress. Het is nog steeds het populairste CMS-systeem voor de ervaren- en onervaren...
28 mei 2019
Kwaliteit is één van de belangrijkste factoren tijdens het vertalen van jouw documenten. Goedkoop is duurkoop en kan je op de langere termijn meer kosten dan je vooraf voor ogen had. Eén van onze sterke punten is dat wij altijd voor de hoogst...