Dat het Engels een essentiële taal is om te beheersen, en dat het een wereldtaal is, is al vaak besproken. Het is dus belangrijk in de huidige geïnternationaliseerde wereld dat we zorgen dat toekomstige generaties deze taal zo goed mogelijk leren.

Basisschool De Groene Alm komt daarom met een goed initiatief: een Engels totaalpakket voor alle kinderen. En dan ook echt voor alle kinderen, ook jonger dan 4 jaar(!). Op sommige basisscholen werd er zelfs al langere tijd Engels lesgegeven aan kleuters. Kinderen jonger dan 4 jaar zitten in een fase waarin ze gemakkelijk spelenderwijs talen kunnen oppikken. Op deze leeftijd hebben ze er zelfs nog plezier in, en dat is natuurlijk ook een groot voordeel. Engelstalige tekenfilms zoals Dora doen het ook erg goed bij de kleuters. Dat is een erg goed voorbeeld van de manier waarop kinderen op een speelse wijze Engels kunnen leren.

Nu gaan er stemmen op die vrezen dat meer tijd voor Engels het leren van de moedertaal beïnvloedt. Gelukkig zijn er ook veel mensen enthousiast over deze methode. Het spelenderwijs leren lijkt ook aan te slaan.

Persoonlijk ben ik van mening dat het erg goed is om op jonge leeftijd al Engels te leren. In deze internationale samenleving zal dat altijd van pas komen. Ook ben ik er heilig van overtuigd dat je gemakkelijk twee talen tegelijkertijd kunt leren, en ook dat het inderdaad klopt dat je het op jongere leeftijd gemakkelijk oppikt. Ook deed de Rijksuniversiteit van Groningen hier een onderzoek naar. Daaruit bleek dat het wel meevalt met de negatieve gevolgen voor het leren van de Nederlandse taal.
Het Engels is en blijft dus een belangrijke taal en zal waarschijnlijk altijd een grote rol blijven spelen.

Wij helpen je graag met jouw vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen >
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.3 op basis van 542 beoordelingen
Blij verrast ben ik door de communicatie, snelheid en de geleverde kwaliteit van Vertaalbureau Perfect!
Bart van Liempd - Randstad
Randstad logo wit

Wij vertalen met veel plezier en aandacht voor o.a. deze klanten

Koninklijke Grolsch

Sinds medio 2015 werken we erg prettig samen met Vertaalbureau Perfect. Indien nodig altijd een hele snelle en correcte levering van vertalingen. Professionele aanpak en goede afspraken!

Ivanka Munsterhuis

Zalando

Aan de hand van een perfecte eerste proefvertaling kregen wij direct vertrouwen. Persoonlijk hebben wij de stijl van de vertaling besproken. Er is een terminologielijst opgesteld en deze is perfect aangehouden.

Elseline Tolhoek

NOS

Onze diverse vertaalaanvragen brengen wij graag bij één vaste partner onder. Duidelijke afspraken zorgen voor een efficiënte werkwijze. Kwaliteit is voor ons net zo belangrijk als voor Vertaalbureau Perfect.

NOS

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Daarnaast geldt voor elke professionele vertaling een kwaliteitsgarantie. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim negen jaar.

Meer over onze kwaliteit en garantie >
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Onze werkwijze om tot een perfecte vertaling te komen

De weg naar de perfecte vertaling laat onze werkwijze zien. Deze heeft gezorgd voor onze goede prijs-kwaliteitverhouding, uitstekende beoordelingen en vele tevreden klanten. Elke vertaalopdracht doorloopt een aantal stappen:

Offerteaanvraag

Offerteaanvraag

We ontvangen je teksten, wensen en sturen een passend voorstel.
Revisie en oplevering

Revisie en oplevering

De revisor reviseert de vertaling en wij leveren jou de vertaling.
Kwaliteitsgarantie

Kwaliteitsgarantie

Ook na de levering blijf je verzekerd van onze kwaliteitsgarantie.

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen >

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek hier vast wie we zijn

Ons team bestaat uit native vertalers en mensen met verschillende expertises en achtergronden. We begrijpen jouw invalshoek en we vullen elkaar goed aan, waardoor we je met bijna elke vertaalopdracht kunnen helpen.
Ontmoet de mensen in ons team >