Hier en daar worden er gedurende oktober nog allerlei bierfeesten georganiseerd. Deze bierfeesten vallen in het niet met het grootste oktoberfest jaarlijks gehouden in München. Dit immense feest zit er echter alweer twee weken op, de inventaris kan dus worden opgemaakt.

Oorsprong

Het begon allemaal in 1810... Toen werd het eerste oktoberfest gehouden ter ere van de bruiloft van prinses Theresia van Sasken-Hildburghausen en de toenmalige kroonprins Lodewijk van Beieren. Het feest werd gehouden op de Theresiewiese. Aan de rand van de Theresiewiese staat Frau Bavaria, een groot bronzen beeld van de godin van Beieren. Hier wordt het feest tegenwoordig nog steeds gehouden.

Tradities

Er wordt veel waarde gehecht aan traditie tijdens het oktoberfest, zo wordt het eerste vat bier aangeslagen door de Oberbürgermeister waarna het feest kan beginnen. Veel mensen dragen traditionele klederdracht (waaronder de bekende lederhose en de dirndl). Muziek komt enkel van live spelende blaaskapellen. Tevens is het wettelijk vastgelegd dat er enkel in München gebrouwen bier geschonken mag worden.

Feest

Het feest bestaat uit veertien grote tenten met daaromheen een kermis. Dit zijn kolossale tenten waarvan sommige plaats bieden aan zo'n 10.000 personen. Om de tenten heen bevinden zich de zogenaamde 'biergarten' (biertuin). Het bier wordt enkel geserveerd in een zogenaamde Maß, dit is een grote bierpul van een liter. In twee van de kolossale tenten wordt voornamelijk wijn geschonken. Naast bier wordt er uiteraard ook frisdrank of alcoholvrij bier geschonken.

Cijfers

Het 17 dagen durende "grootste volksfeest ter wereld" in München zit er weer op, en de cijfers liegen er niet om. Maar liefst 6,9 miljoen mensen hebben dit jaar het evenement bezocht die samen goed zijn geweest voor een totale bierconsumptie van 7,5 miljoen liter. Tevens zijn er meer dan 600.000 kippen gebakken en gingen er 84 stukken vee door. De commerciële waarde van het geheel wordt geschat op 700 miljoen euro. Helaas waren er naast alle vrolijkheid ook wat kleine relletjes, 58 vechtpartijen zijn tijdens de jaarlijkse festiviteiten gerapporteerd.

Wij helpen je graag met jouw vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen >
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.3 op basis van 542 beoordelingen
Blij verrast ben ik door de communicatie, snelheid en de geleverde kwaliteit van Vertaalbureau Perfect!
Bart van Liempd - Randstad
Randstad logo wit

Wij vertalen met veel plezier en aandacht voor o.a. deze klanten

Koninklijke Grolsch

Sinds medio 2015 werken we erg prettig samen met Vertaalbureau Perfect. Indien nodig altijd een hele snelle en correcte levering van vertalingen. Professionele aanpak en goede afspraken!

Ivanka Munsterhuis

Zalando

Aan de hand van een perfecte eerste proefvertaling kregen wij direct vertrouwen. Persoonlijk hebben wij de stijl van de vertaling besproken. Er is een terminologielijst opgesteld en deze is perfect aangehouden.

Elseline Tolhoek

NOS

Onze diverse vertaalaanvragen brengen wij graag bij één vaste partner onder. Duidelijke afspraken zorgen voor een efficiënte werkwijze. Kwaliteit is voor ons net zo belangrijk als voor Vertaalbureau Perfect.

NOS

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Daarnaast geldt voor elke professionele vertaling een kwaliteitsgarantie. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim negen jaar.

Meer over onze kwaliteit en garantie >
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Onze werkwijze om tot een perfecte vertaling te komen

De weg naar de perfecte vertaling laat onze werkwijze zien. Deze heeft gezorgd voor onze goede prijs-kwaliteitverhouding, uitstekende beoordelingen en vele tevreden klanten. Elke vertaalopdracht doorloopt een aantal stappen:

Offerteaanvraag

Offerteaanvraag

We ontvangen je teksten, wensen en sturen een passend voorstel.
Revisie en oplevering

Revisie en oplevering

De revisor reviseert de vertaling en wij leveren jou de vertaling.
Kwaliteitsgarantie

Kwaliteitsgarantie

Ook na de levering blijf je verzekerd van onze kwaliteitsgarantie.

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen >

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek hier vast wie we zijn

Ons team bestaat uit native vertalers en mensen met verschillende expertises en achtergronden. We begrijpen jouw invalshoek en we vullen elkaar goed aan, waardoor we je met bijna elke vertaalopdracht kunnen helpen.
Ontmoet de mensen in ons team >