Afgelopen woensdag maakte Google bekend dat ze hun vertaalservice Google Translate voorzien hebben van nieuwe features. Zo is het nu mogelijk om synoniemen te clusteren om ze eenvoudiger te bekijken. Ook zijn er nu indicatoren aanwezig die bepaalde foute vertalingen kunnen markeren.

Omdat veel gebruikers van Google Translate aangaven dat ze de vertalingen van Google controleren door ze terug te vertalen in hun eigen taal is de veel gevraagde functie ‘reverse translations’ toegevoegd. Het omdraaien van vertalingen kan ervoor zorgen dat bepaalde zinnen een andere betekenis krijgen dan dat eigenlijk de bedoeling is. Elke vertaling geeft nu aan wat de meest gebruikte omgedraaide vertalingen zijn.

De bovenstaande features zijn momenteel alleen beschikbaar wanneer er in het Engels vertaald wordt. Uiteraard is het een kwestie van tijd voordat deze update voor elke taal wordt uitgerold.

Bron: DutchCowboys

Gerelateerde blogs

9 juli 2019
WordPress bezit meer dan 50% van het CMS-marktaandeel. Wist jij dat meer dan 30% van de 10 miljoen populairste websites gebruik maakt van het CMS-systeem van WordPress. Het is nog steeds het populairste CMS-systeem voor de ervaren- en onervaren...
28 mei 2019
Kwaliteit is één van de belangrijkste factoren tijdens het vertalen van jouw documenten. Goedkoop is duurkoop en kan je op de langere termijn meer kosten dan je vooraf voor ogen had. Eén van onze sterke punten is dat wij altijd voor de hoogst...