De Fransen zijn een erg trots volk. Ze zijn erg gesteld op hun cultuur en willen die graag zo houden als die is. Van de Franse bevolking is dan ook 27 procent van mening dat de Franse cultuur beter is dan die van andere landen elders in de wereld. Verassend genoeg, met de vooroordelen over Fransen in ons achterhoofd. Dit is aanzienlijk minder dan in andere onderzochte landen zoals Groot-Brittannië, Duitsland, Spanje en de Verenigde Staten.

 

De Fransen hebben de reputatie erg chauvinistisch te zijn. Dit wil zeggen dat zij hun land bijna als superieur beschouwen ten opzichte van andere landen. Chauvinisten hemelen hun eigen land, volk, taal of regio op.

Toch blijken deze vooroordelen niet gegrond te zijn. 73 % van de ondervraagden waren het oneens met de opvatting dat de eigen cultuur superieur is aan die van anderen. In de Verenigde Staten is de vaderlandsliefde een stuk groter: maar liefst 49% beschouwt de Amerikaanse cultuur als de beste.

Ook de Duitsers, Spanjaarden en Britten zien de eigen cultuur als ideaal. In Duitsland is 47 procent van de mensen ervan overtuigd dat hun cultuur de mooiste is, tegenover 44 procent in Spanje en 32 procent in Groot-Brittannië.

Gerelateerde blogs

9 juli 2019
WordPress bezit meer dan 50% van het CMS-marktaandeel. Wist jij dat meer dan 30% van de 10 miljoen populairste websites gebruik maakt van het CMS-systeem van WordPress. Het is nog steeds het populairste CMS-systeem voor de ervaren- en onervaren...
28 mei 2019
Kwaliteit is één van de belangrijkste factoren tijdens het vertalen van jouw documenten. Goedkoop is duurkoop en kan je op de langere termijn meer kosten dan je vooraf voor ogen had. Eén van onze sterke punten is dat wij altijd voor de hoogst...