In het verleden werd Rusland gezien als een uithoek en een moeilijke plek om zaken te doen. Het land werd geteisterd door logistieke problemen en er was een gebrek aan veilige betalingsmogelijkheden die zorgden voor een trage groei in de Russische e-commerce sector. Echter gloort er licht aan de horizon, dingen verbeteren en als gevolg daarvan beginnen veel grote merken hun eerste investeringen te doen in Rusland. De internationale veilingsite EBay bijvoorbeeld lanceerde hun Russische website in 2010 en opende kantoren in Rusland in 2012. De Chinese Alibaba Group en de Britse modeketen, ASOS.com, zijn internationale bedrijven die het strategische belang van Rusland erkennen – getuige de lancering van Russische versies van hun websites in de afgelopen maanden.

Waarom Rusland?

Er zijn talloze redenen te bedenken waarom deze grote spelers de Russische markt hebben betreden. Hieronder een aantal redenen.

Megagroot land

Rusland is het grootste land ter wereld met 143 miljoen potentiële afnemers van jouw producten! Dat is ongeveer net zo veel als Duitsland en Frankrijk samen.

Dichtbevolkte steden

73,8% van de Russische bevolking woont in [groot] stedelijke gebieden. Er zijn 10 Russische steden met een bevolking van meer dan 1 miljoen. Dit betekent dat deze mensen relatief makkelijk te bereiken zijn, omdat ze in kleine geografische gebieden wonen.

Grootste internetmarkt

Volgens de Russische zoekmachine Yandex.ru is het aantal internetgebruikers in Rusland met 14% gestegen naar 53 miljoen gebruikers tussen 2010 en 2012. Op een totale bevolking van 143 miljoen, betekent dit een enorm potentieel als al deze mensen aangesloten worden en online gaan shoppen.

Aanhoudende groei in welvaart en consumentenbestedingen

Consumentenbestedingen in Rusland zijn sinds 2003 verdrievoudigd! En Rusland is het meest welvarende land van de BRIC [Brazilië, Rusland, India en China] economieën.

En last but not least, Russen zijn ‘big spenders’!

Als gevolg van loonstijgingen in de Russische middenklasse hebben Russische huishoudens ook meer te besteden. Geschat wordt dat ongeveer 10 miljoen huishoudens in Rusland een inkomen hebben van meer dan 40.000 euro per jaar en verwacht wordt dat in 2015 ongeveer 80% van alle huishoudens in Rusland tot de middenklasse zal behoren.

Er zijn rapporten gepubliceerd waaruit blijkt dat Russen voornamelijk in het buitenland gaan shoppen voor dure merken, bijvoorbeeld als ze op vakantie zijn in Dubai, ook niet bepaald een goedkope vakantiebestemming. Dit shoppen in het buitenland heeft er toe geleid dat de grootste retailer van Rusland, de Mercury Group, heeft besloten om franchise deals te sluiten met wereldwijd bekende merken zoals Burberry en Giorgio Armani om hun producten te kunnen verkopen, online en in fysieke winkels.
Russische webwinkel

Ondanks al het potentieel wat Rusland te bieden heeft, kan het nogal uitdagend zijn om op de Russisch markt te kunnen starten. Begin eens met het professioneel laten vertalen van je webwinkel naar de Russische taal, voer creditcard betalingen door als je dat nog niet hebt en zorg dat je je producten kunt leveren in Rusland. Hierna zou je kunnen starten met gelokaliseerde [zoekmachine]marketing en/of andere promotionele activiteiten.

De Russische internetmarkt blijft groeien de komende jaren. De vraag is niet of je Rusland moet gaan, maar wanneer je gaat!

Wij helpen je graag met jouw vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen >
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.3 op basis van 542 beoordelingen
Blij verrast ben ik door de communicatie, snelheid en de geleverde kwaliteit van Vertaalbureau Perfect!
Bart van Liempd - Randstad
Randstad logo wit

Wij vertalen met veel plezier en aandacht voor o.a. deze klanten

Koninklijke Grolsch

Sinds medio 2015 werken we erg prettig samen met Vertaalbureau Perfect. Indien nodig altijd een hele snelle en correcte levering van vertalingen. Professionele aanpak en goede afspraken!

Ivanka Munsterhuis

Zalando

Aan de hand van een perfecte eerste proefvertaling kregen wij direct vertrouwen. Persoonlijk hebben wij de stijl van de vertaling besproken. Er is een terminologielijst opgesteld en deze is perfect aangehouden.

Elseline Tolhoek

NOS

Onze diverse vertaalaanvragen brengen wij graag bij één vaste partner onder. Duidelijke afspraken zorgen voor een efficiënte werkwijze. Kwaliteit is voor ons net zo belangrijk als voor Vertaalbureau Perfect.

NOS

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Daarnaast geldt voor elke professionele vertaling een kwaliteitsgarantie. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim negen jaar.

Meer over onze kwaliteit en garantie >
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Onze werkwijze om tot een perfecte vertaling te komen

De weg naar de perfecte vertaling laat onze werkwijze zien. Deze heeft gezorgd voor onze goede prijs-kwaliteitverhouding, uitstekende beoordelingen en vele tevreden klanten. Elke vertaalopdracht doorloopt een aantal stappen:

Offerteaanvraag

Offerteaanvraag

We ontvangen je teksten, wensen en sturen een passend voorstel.
Revisie en oplevering

Revisie en oplevering

De revisor reviseert de vertaling en wij leveren jou de vertaling.
Kwaliteitsgarantie

Kwaliteitsgarantie

Ook na de levering blijf je verzekerd van onze kwaliteitsgarantie.

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen >

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek hier vast wie we zijn

Ons team bestaat uit native vertalers en mensen met verschillende expertises en achtergronden. We begrijpen jouw invalshoek en we vullen elkaar goed aan, waardoor we je met bijna elke vertaalopdracht kunnen helpen.
Ontmoet de mensen in ons team >