Om aan te geven dat de woorden in zogenaamde samengestelde woorden bij elkaar horen, worden deze woorden in principe altijd aan elkaar geschreven. Om de opbouw van een samengesteld woord te verduidelijken, kan eventueel een koppelteken worden gebruikt. Het gebruik van een spatie in het samengestelde woord is echter altijd fout.

U heeft dus geen enkele reden om een spatie te gebruiken in woorden zoals 'rekenwonder', ideeënbus' en zoals opzettelijk in de titel  'spatiegebruik'. Deze fout wordt onnodig veel gemaakt en het lijkt er zelfs op dat deze fout steeds vaker voorkomt. Geen goede ontwikkeling. Hoewel het vaak helemaal niet nodig is, geldt dus dat het eventueel is toegestaan om de structuur van de samenstelling met een koppelteken te verduidelijken. Maar nooit met een spatie! Wees dus niet bang om lange woorden te schrijven; dat voorkomt onduidelijkheid in uw tekst.

Als vertaalbureau komen wij dit soort fouten ook regelmatig tegen in teksten en zelfs in belangrijke documenten. Onze vertalers denken echter met u mee; zij halen de overbodige spaties uit uw tekst, waardoor de boodschap van uw tekst in de originele, maar ook in de vertaalde versie van uw tekst behouden blijft. Daarnaast wordt uw tekst nagekeken door een tweede vertaler. Dus mocht zelfs de eerste vertaler een foutje over het hoofd hebben gezien, is de kans groot dat uw tekst alsnog perfect vertaald wordt. Mede hierom is Vertaalbureau Perfect ISO-17100 gecertificeerd.

Op de website van Signalering Onjuist Spatiegebruik wordt een verkiezing gehouden van de onjuiste spatie van 2011. Stemmen kan nog tot en met 29 december!

(bron: spatiegebruik.nl)

Gerelateerde blogs

9 juli 2019
WordPress bezit meer dan 50% van het CMS-marktaandeel. Wist jij dat meer dan 30% van de 10 miljoen populairste websites gebruik maakt van het CMS-systeem van WordPress. Het is nog steeds het populairste CMS-systeem voor de ervaren- en onervaren...
28 mei 2019
Kwaliteit is één van de belangrijkste factoren tijdens het vertalen van jouw documenten. Goedkoop is duurkoop en kan je op de langere termijn meer kosten dan je vooraf voor ogen had. Eén van onze sterke punten is dat wij altijd voor de hoogst...