De parlementscommissie wil dat wanneer topbankiers zich misdragen, zij in het uiterste geval achter de tralies eindigen. Dat is in ieder geval een van de aanbevelingen die de commissie deed na het onderzoek naar het bankwezen.

De commissie heeft een onderzoek ingesteld en het resultaat daarvan is een 571 pagina’s tellend rapport. In dit rapport werd hard uitgehaald naar de werkwijze die de Engelse banken hanteren. Er werd te veel geopereerd in een omgeving waar te weinig persoonlijke verantwoordelijkheid werd genomen. De topmensen van de banken wisten volgens de parlementaire commissie dat ze niet gestraft zouden worden voor wat niet werd gezien. De commissie willen een hardere aanpak voor de hooggeplaatste bankiers die zich niet aan de regels houden. Er wordt aangedrongen dat deze bankiers strafbaar worden gesteld wanneer ze hun verantwoordelijkheden negeren.

Het onderzoek en de eis voor een hardere aanpak voor topbankiers komt niet onverwacht. Engeland heeft de afgelopen jaren te maken gehad met verschillende schandalen rondom de grotere banken. De bankensector moest voor een groot deel gered worden met staatssteun gedurende de financiële crisis. Vorig jaar bleek ook nog dat er gefraudeerd was met de interbancaire rente. Dit is de rente over leningen tussen banken op internationaal niveau.

Gerelateerde blogs

9 juli 2019
WordPress bezit meer dan 50% van het CMS-marktaandeel. Wist jij dat meer dan 30% van de 10 miljoen populairste websites gebruik maakt van het CMS-systeem van WordPress. Het is nog steeds het populairste CMS-systeem voor de ervaren- en onervaren...
28 mei 2019
Kwaliteit is één van de belangrijkste factoren tijdens het vertalen van jouw documenten. Goedkoop is duurkoop en kan je op de langere termijn meer kosten dan je vooraf voor ogen had. Eén van onze sterke punten is dat wij altijd voor de hoogst...