Veel bedrijven laten bij Vertaalbureau Perfect hun website vertalen naar het Duits door onze Duitse vertalers. Om echter nog een beter inzicht te krijgen in de verschillende wensen en behoeften van Duitse internetgebruikers, is één van de medewerkers van ons vertaalbureau in samenwerking met de Universiteit van Utrecht een onderzoek gestart naar de mogelijkheden van Nederlandse bedrijven om hun website nog beter te aan te passen aan de Duitse doelgroep.

Veel bedrijven laten bij Vertaalbureau Perfect hun website vertalen naar het Duits; de website of webshop is immers voor veel bedrijven een belangrijk communicatiemiddel. Regelmatig krijgen wij ook van klanten de vraag wat men naast een goede vertaling kan doen om de website geschikt te maken voor het Duitse publiek. Uiteraard zijn er een aantal simpele zaken waar je rekening mee kunt houden. Zo heeft een Duits adres, e-mailadres en telefoonnummer sterk de voorkeur. Daarnaast hechten Duitse consumenten net zoals Nederlandse consumenten waarde aan een keurmerk. Op de Duitse markt zijn er meerdere keurmerken aanwezig. De meest voorkomende zijn het ‘Trusted Shops', TÜV safer-shopping' en het ‘Eurolabel' keurmerk.

Om echter nog een beter inzicht te krijgen in de verschillende wensen en behoeften van Duitse Internetgebruikers, is één van de medewerkers van ons vertaalbureau in samenwerking met de Universiteit van Utrecht een onderzoek gestart naar de mogelijkheden van Nederlandse bedrijven om hun website nog beter te aan te passen aan de Duitse doelgroep. Via ons blog en de nieuwsbrief zullen wij je regelmatig op de hoogte houden van de vorderingen en de opvallendste resultaten uit dit onderzoek. Zowel onze Duitse als Nederlandse vertaler zullen kunnen profiteren van de uitkomsten zodat de website of webshop nog beter vertaald kan worden naar het Duits.

Gerelateerde blogs

9 juli 2019
WordPress bezit meer dan 50% van het CMS-marktaandeel. Wist jij dat meer dan 30% van de 10 miljoen populairste websites gebruik maakt van het CMS-systeem van WordPress. Het is nog steeds het populairste CMS-systeem voor de ervaren- en onervaren...
28 mei 2019
Kwaliteit is één van de belangrijkste factoren tijdens het vertalen van jouw documenten. Goedkoop is duurkoop en kan je op de langere termijn meer kosten dan je vooraf voor ogen had. Eén van onze sterke punten is dat wij altijd voor de hoogst...