In een bericht op de website van FENEDEX wordt nogmaals aangehaald dat Duitse taal voor Nederlanders onmisbaar is om succesvol zaken te doen met onze oosterburen. Uit een enquête opgesteld door de Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK) in samenwerking met exportorganisatie Fenedex is gebleken dat veel Nederlandse ondernemers ontevreden zijn over de Duitse taalkennis van hun medewerkers en graag het onderwijs hierin zien verbeteren.

Zowel de DNHK als Fenedex hebben in februari 2012 hun Nederlandse leden ondervraagd. Dit leidde tot de volgende resultaten:

87 procent van de ondervraagden gaf aan dat het Nederlandse bedrijfsleven meer omzet in Duitsland zou kunnen bepalen wanneer men de Duitse taal beter zou beheersen.

Daarnaast ziet maar lieft 86 procent het beheersen van het Duits als absolute voorwaarde om succesvol zaken te doen met Duitsland.

Slechts 29,5 procent beoordeelt de kennis van Duitse taal onder eigen medewerkers als voldoende om aan de verwachtingen van Duitse zakenpartners te voldoen.

Twee derde van de ondervraagden vindt de kennis van de Duitse taal onder eigen medewerkers onvoldoende.

Bron: Fenedex

Gerelateerde blogs

9 juli 2019
WordPress bezit meer dan 50% van het CMS-marktaandeel. Wist jij dat meer dan 30% van de 10 miljoen populairste websites gebruik maakt van het CMS-systeem van WordPress. Het is nog steeds het populairste CMS-systeem voor de ervaren- en onervaren...
28 mei 2019
Kwaliteit is één van de belangrijkste factoren tijdens het vertalen van jouw documenten. Goedkoop is duurkoop en kan je op de langere termijn meer kosten dan je vooraf voor ogen had. Eén van onze sterke punten is dat wij altijd voor de hoogst...