Spaans, onbekend voor Nederlanders, maar zeker niet onbelangrijk. Vanwege de reikwijdte van deze taal, de derde plek op de ranglijst van wereldtalen is het vreemd te noemen dat wij Nederlanders deze taal niet standaard leren, dat slechts een enkeling deze taal machtig is. Zeker in het licht van de populaire vakantiebestemming die Spanje (met name de Costa's) tegenwoordig is voor Nederlanders. Dit artikel geeft een goed inzicht van de mogelijkheden die de Spaanse taal biedt wanneer bijvoorbeeld een webshop ook wordt vertaald naar het Spaans.

Nederlandse taalgoden

Wij Nederlanders denken vaak van alle markten thuis te zijn als het om onze talenkennis gaat. We leren al op de basisschool de beginselen van het Engels, waar we verder mee dood worden gegooid in tv-series, films en muziek. Duits vinden we door de overeenkomsten met het Nederlands over het algemeen niet heel moeilijk, behalve als we moeten vertalen en het over de naamvallen gaan hebben. Met ons Frans kunnen we verder altijd nog een stokbrood bestellen en tot tien tellen. Daarbij spiegelen we ons vaak aan onze oosterburen en de Fransen, die door hun lagere aantal jaren Engelse les vaak als mindere taalgoden worden bestempeld.

Of toch niet?

Echter beheersen wij een aantal talen niet, welke door uiteenlopende redenen tot wereldtalen gerekend kunnen worden. De meest gesproken taal ter wereld, het Mandarijn Chinees, wordt door 1,12 miljard mensen gesproken. Deze taal heeft voor zijn uitstraling als wereldtaal één ding tegen, het wordt buiten China nauwelijks gesproken. Na de nummer twee, Engels, komt het Spaans met een aantal van 332 miljoen sprekers. Dit is dan in tegenstelling tot het Chinees niet sterk geconcentreerd in één land, deze taal is de officiële taal in de volgende landen: Spanje, Argentinië, Chili, Bolivië, Cuba, Peru, Costa Rica, Dominicaanse Republiek, Colombia, Ecuador, El Salvador, Equatoriaal Guinea, Guatemala, Honduras, Mexico, Nicaragua, Panama, Paraguay, Puerto Rico, Uruguay, Venezuela. Zo goed als een heel continent spreekt dus Spaans, waar alleen Brazilie, Suriname en Guyana het niet als officiële taal voeren. 21 landen in totaal die Spaans als officiële taal voeren, waar we andere landen met veel inwoners waar op grote schaal Spaans wordt gesproken, nog niet eens meerekenen. De Verenigde Staten bijvoorbeeld, waar een kleine 30 miljoen Spaanstalige migranten deze taal als moedertaal spreken, maar ook landen als de Westelijke Sahara, Marokko en de Filipijnen zijn door de vroegere Spaanse koloniale drang linguïstisch aardig beïnvloed door het Spaans. Wanneer men dus vertaalt naar het Spaans, bereikt men dus veel meer mensen verspreid over vele landen met die Spaanse vertaling.

Spaans vertalen

Best vreemd dat we een dergelijke wereldtaal in Nederland nauwelijks leren, eigenlijk alleen vrijwillig. Dat, terwijl wij als Nederlanders graag met de caravan richting de Spaanse Costa’s rijden als de zomervakantie weer begonnen is. Met de verwachting dat al het Spaans door de campingbazen en andere toeristische attracties netjes wordt vertaald naar het Engels of het liefst het Nederlands. Vreemder is nog dat we verwachten dat iedereen ter wereld wel Engels leert, omdat wij dat zelf gewend zijn. Echter is het Spaans op het totale Amerikaanse continent de grootste taal, groter dan het Engels. Wanneer wij bijvoorbeeld met een webshop zaken willen doen over de hele wereld is het dan ook heel handig ook de webshop of website te vertalen naar het Spaans. Het Spaans wordt vaak onderschat, Vertaalbureau Perfect doet dat niet! Om jou ook niet in die valkuil te laten stappen verzorgen wij graag voor je jouw vertaling Nederlands Spaans of vice versa.

Wij leveren topkwaliteit vertalingen voor o.a.

Wij helpen je graag met jouw vertalingen Vertaalbureau Perfect
Kom vrijblijvend in contact met ons

Wij helpen je graag met jouw vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.3 op basis van 656 beoordelingen
Blij verrast ben ik door de communicatie, snelheid en de geleverde kwaliteit van Vertaalbureau Perfect!
– Bart van Liempd - Randstad
Randstad logo quote
98% van onze klanten beveelt ons aan Vertaalbureau Perfect
Onze klanten zijn ons visitekaartje
98% van onze klanten beveelt ons aan
Lees wat klanten zeggen
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie Vertaalbureau Perfect
Vertrouw op Vertaalbureau Perfect

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Uniek is onze kwaliteitsgarantie die op elke vertaling van toepassing is. Daarnaast zijn wij B Corp gecertificeerd. Een B Corp realiseert ook sociale en duurzame impact. Zo willen wij globalisering positief laten bijdragen. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim 15 jaar.

Bekijk onze certificeringen
Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt Vertaalbureau Perfect
Vertaalbureau voor ieder vakgebied

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen
Meet the team

Wie zijn wij?

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek vast wie we zijn.
Ontmoet ons team
Ontmoet ons team
© Copyright 2022 - Vertaalbureau Perfect B.V.