Spanje verkeert momenteel in een zware economische crisis. Spanje heeft namelijk de hoogste werkeloosheid van de Europese Unie. Op dit moment heeft het land ongeveer 5 miljoen werklozen, naar verwachting zal dit aantal de komende tijd verder toenemen. Op dit moment is ongeveer 26% van de beroepsbevolking werkloos. Onder de Spaanse jongeren ligt dit percentage op 56%.

Verblijfsvergunning

Spanje heeft echter een nieuwe manier bedacht om geld binnen te halen: het verkopen van verblijfsvergunningen. De Spaanse overheid doet er alles aan om de crisis in het land te bestrijden. De regering heeft nu een plan opgesteld voor wanneer buitenlanders in Spanje een huis kopen boven de €160.000,- een permanente verblijfsvergunning erbij te doen. De woningmarkt moet gestimuleerd worden en dat hoopt de regering op deze manier te doen. Op dit moment staan er ongeveer 700.000 woningen te koop. Het idee van Spanje is niet uniek, want Portugal en Ierland hebben al een vergelijkbare maatregel lopen. Het verschil is wel dat het aankoopbedrag van een huis een stuk hoger ligt, wil men er een permanente verblijfsvergunning bij krijgen. We kunnen dus eigenlijk wel stellen dat een permanente verblijfsvergunning ‘te koop’ is.

Bezuinigingen

Spanje is hard aan het bezuinigen en blijven hier ook aan vasthouden. De Spaanse premier is ervan overtuigd dat de bezuinigingen een langere termijnvisie hebben. Zo zouden de bezuinigingen op langere termijn de meeste banen opleveren. De Spaanse bevolking is het hier niet mee eens en gaat regelmatig de straat op om tegen de bezuinigingen te demonstreren.

Kansen

Door de economische crisis is Spanje een aantrekkelijk land geworden voor buitenlandse bedrijven en investeerders. Dit komt voornamelijk door de lage lonen. De internationale handel met Spanje zal hierdoor wellicht toenemen. De Spaanse taal zal hierbij belangrijk worden. Wist u dat een verkeerde vertaling kan leiden tot grote misverstanden en komt onprofessioneel over.

Wij helpen je graag met jouw vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen >
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.3 op basis van 542 beoordelingen
Blij verrast ben ik door de communicatie, snelheid en de geleverde kwaliteit van Vertaalbureau Perfect!
Bart van Liempd - Randstad
Randstad logo wit

Wij vertalen met veel plezier en aandacht voor o.a. deze klanten

Koninklijke Grolsch

Sinds medio 2015 werken we erg prettig samen met Vertaalbureau Perfect. Indien nodig altijd een hele snelle en correcte levering van vertalingen. Professionele aanpak en goede afspraken!

Ivanka Munsterhuis

Zalando

Aan de hand van een perfecte eerste proefvertaling kregen wij direct vertrouwen. Persoonlijk hebben wij de stijl van de vertaling besproken. Er is een terminologielijst opgesteld en deze is perfect aangehouden.

Elseline Tolhoek

NOS

Onze diverse vertaalaanvragen brengen wij graag bij één vaste partner onder. Duidelijke afspraken zorgen voor een efficiënte werkwijze. Kwaliteit is voor ons net zo belangrijk als voor Vertaalbureau Perfect.

NOS

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Daarnaast geldt voor elke professionele vertaling een kwaliteitsgarantie. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim negen jaar.

Meer over onze kwaliteit en garantie >
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Onze werkwijze om tot een perfecte vertaling te komen

De weg naar de perfecte vertaling laat onze werkwijze zien. Deze heeft gezorgd voor onze goede prijs-kwaliteitverhouding, uitstekende beoordelingen en vele tevreden klanten. Elke vertaalopdracht doorloopt een aantal stappen:

Offerteaanvraag

Offerteaanvraag

We ontvangen je teksten, wensen en sturen een passend voorstel.
Revisie en oplevering

Revisie en oplevering

De revisor reviseert de vertaling en wij leveren jou de vertaling.
Kwaliteitsgarantie

Kwaliteitsgarantie

Ook na de levering blijf je verzekerd van onze kwaliteitsgarantie.

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen >

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek hier vast wie we zijn

Ons team bestaat uit native vertalers en mensen met verschillende expertises en achtergronden. We begrijpen jouw invalshoek en we vullen elkaar goed aan, waardoor we je met bijna elke vertaalopdracht kunnen helpen.
Ontmoet de mensen in ons team >