Spanje verkeert momenteel in een zware economische crisis. Spanje heeft namelijk de hoogste werkeloosheid van de Europese Unie. Op dit moment heeft het land ongeveer 5 miljoen werklozen, naar verwachting zal dit aantal de komende tijd verder toenemen. Op dit moment is ongeveer 26% van de beroepsbevolking werkloos. Onder de Spaanse jongeren ligt dit percentage op 56%.

Verblijfsvergunning

Spanje heeft echter een nieuwe manier bedacht om geld binnen te halen: het verkopen van verblijfsvergunningen. De Spaanse overheid doet er alles aan om de crisis in het land te bestrijden. De regering heeft nu een plan opgesteld voor wanneer buitenlanders in Spanje een huis kopen boven de €160.000,- een permanente verblijfsvergunning erbij te doen. De woningmarkt moet gestimuleerd worden en dat hoopt de regering op deze manier te doen. Op dit moment staan er ongeveer 700.000 woningen te koop. Het idee van Spanje is niet uniek, want Portugal en Ierland hebben al een vergelijkbare maatregel lopen. Het verschil is wel dat het aankoopbedrag van een huis een stuk hoger ligt, wil men er een permanente verblijfsvergunning bij krijgen. We kunnen dus eigenlijk wel stellen dat een permanente verblijfsvergunning ‘te koop’ is.

Bezuinigingen

Spanje is hard aan het bezuinigen en blijven hier ook aan vasthouden. De Spaanse premier is ervan overtuigd dat de bezuinigingen een langere termijnvisie hebben. Zo zouden de bezuinigingen op langere termijn de meeste banen opleveren. De Spaanse bevolking is het hier niet mee eens en gaat regelmatig de straat op om tegen de bezuinigingen te demonstreren.

Kansen

Door de economische crisis is Spanje een aantrekkelijk land geworden voor buitenlandse bedrijven en investeerders. Dit komt voornamelijk door de lage lonen. De internationale handel met Spanje zal hierdoor wellicht toenemen. De Spaanse taal zal hierbij belangrijk worden. Wist u dat een verkeerde vertaling kan leiden tot grote misverstanden en komt onprofessioneel over.

 

Gerelateerde blogs

9 juli 2019
WordPress bezit meer dan 50% van het CMS-marktaandeel. Wist jij dat meer dan 30% van de 10 miljoen populairste websites gebruik maakt van het CMS-systeem van WordPress. Het is nog steeds het populairste CMS-systeem voor de ervaren- en onervaren...
28 mei 2019
Kwaliteit is één van de belangrijkste factoren tijdens het vertalen van jouw documenten. Goedkoop is duurkoop en kan je op de langere termijn meer kosten dan je vooraf voor ogen had. Eén van onze sterke punten is dat wij altijd voor de hoogst...