Spanjaarden zoeken werk in Nederland

De crisis in Spanje heeft voor Nederlandse bedrijven ook een zonnige kant. Er is in Nederland namelijk een tekort aan hoogopgeleide goede technici. In Spanje is de werkloosheid op dit moment enorm. Men solliciteert zich er suf maar vindt maar moeilijk een baan. In sommige gevallen is het dus in Nederland juist omgekeerd, en is er juist vraag naar bijvoorbeeld deze technische mensen. Dat schept dus kansen voor de Spaanse werklozen.

Voordeel

De Spanjaarden hebben een voordeel ten opzichte van de Oost Europeanen zoals Polen en Roemenen. Het opleidingsniveau is in de Oostbloklanden namelijk veelal lager. Daar komt nog eens bij dat veel van de machines die gebruikt worden uit Spanje komen. Daar zitten dan dus ook arbeiders die met die machines kunnen omgaan en het bijbehorende vak uiterst goed beheersen.

Aantal groeit

Op dit moment zijn de aantallen Spanjaarden die naar Nederland vertrekken in de hoop op een baan zijn nu nog miniem. Het aantal zal echter, gezien de aanhoudende economische crisis, zeker nog gaan stijgen. Het is niet zo dat we nu moeten verwachten dat er een vloedgolf van Spanjaarden ons land komt overspoelen. Ze zullen niet in net zulke grote getalen komen als de Polen en de Roemenen. Naar verwachting zullen het enkele duizenden zijn die voor slechts een aantal jaren naar Nederland komen om te werken. Velen van hen zijn ook teveel aan hun land gehecht om voorgoed te emigreren, dus het is aannemelijk dat velen zullen terugkeren naar mate de economie weer opgekrabbeld is.

Tekort

Er is al gebleken dat er een schrijnend tekort is in Nederland aan technisch personeel. Men is wel bezig met oplossingen, maar misschien doen bedrijven er op dit moment goed aan om hun werknemers in Spanje te werven. Echter zullen aspecten als de taal wellicht een struikelblok zijn voor Nederlandse bedrijven. Toch zijn er veel positieve reacties van bedrijven die technische vacatures hebben opgevuld met Spaanse werknemers. Het is dus niet onverstandig om als eigenaar van een bedrijf een beetje Spaans te leren, of een Spaanse vacature te plaatsen!

Wij helpen je graag met jouw vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen >
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.3 op basis van 542 beoordelingen
Blij verrast ben ik door de communicatie, snelheid en de geleverde kwaliteit van Vertaalbureau Perfect!
Bart van Liempd - Randstad
Randstad logo wit

Wij vertalen met veel plezier en aandacht voor o.a. deze klanten

Koninklijke Grolsch

Sinds medio 2015 werken we erg prettig samen met Vertaalbureau Perfect. Indien nodig altijd een hele snelle en correcte levering van vertalingen. Professionele aanpak en goede afspraken!

Ivanka Munsterhuis

Zalando

Aan de hand van een perfecte eerste proefvertaling kregen wij direct vertrouwen. Persoonlijk hebben wij de stijl van de vertaling besproken. Er is een terminologielijst opgesteld en deze is perfect aangehouden.

Elseline Tolhoek

NOS

Onze diverse vertaalaanvragen brengen wij graag bij één vaste partner onder. Duidelijke afspraken zorgen voor een efficiënte werkwijze. Kwaliteit is voor ons net zo belangrijk als voor Vertaalbureau Perfect.

NOS

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Daarnaast geldt voor elke professionele vertaling een kwaliteitsgarantie. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim negen jaar.

Meer over onze kwaliteit en garantie >
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Onze werkwijze om tot een perfecte vertaling te komen

De weg naar de perfecte vertaling laat onze werkwijze zien. Deze heeft gezorgd voor onze goede prijs-kwaliteitverhouding, uitstekende beoordelingen en vele tevreden klanten. Elke vertaalopdracht doorloopt een aantal stappen:

Offerteaanvraag

Offerteaanvraag

We ontvangen je teksten, wensen en sturen een passend voorstel.
Revisie en oplevering

Revisie en oplevering

De revisor reviseert de vertaling en wij leveren jou de vertaling.
Kwaliteitsgarantie

Kwaliteitsgarantie

Ook na de levering blijf je verzekerd van onze kwaliteitsgarantie.

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen >

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek hier vast wie we zijn

Ons team bestaat uit native vertalers en mensen met verschillende expertises en achtergronden. We begrijpen jouw invalshoek en we vullen elkaar goed aan, waardoor we je met bijna elke vertaalopdracht kunnen helpen.
Ontmoet de mensen in ons team >