Waarschijnlijk heeft ook u het stereotype beeld van de latino’s en spanjaarden: ze werken niet door, bekommeren zich niet om de toekomst en als er iets moet gebeuren, roepen ze: Mañana, mañana! Dit betekent: het komt morgen wel. Maar het is voornamelijk een vooroordeel, tuurlijk zijn er wel uitzonderingen. Het zal vaak voorkomen dat wanneer je iets vraagt, het antwoord is: morgen, of volgende week. Zo’n stereotype komt niet zomaar als een paddenstoel uit de grond schieten. Maar het is jammer dat mensen zo’n eenzijdig beeld hebben van de Spaanse cultuur.

Spaans vertaalbureau

Een aantal andere stereotype uitspraken van de zogenaamd ‘luie’ Spanjaarden:


– ´tu tranquilo´: rustig aan
– ´no pasa nada´: niks aan de hand
– ´no te preocupes´: maak je niet druk

Gastvrij

Ik heb zojuist het feit besproken dat veel mensen vooroordelen hebben over de Spaanse cultuur. Maar Spanjaarden zijn ook erg gastvrij. Zij kunnen erg snel een gesprek met je aan gaan, bijvoorbeeld in de trein, of je uitnodigen bij hen thuis of telefoonnummers uit te wisselen. Het grappige hieraan is dan wel weer dat het er dan vaak niet meer van komt. Want iedereen weet: van uitstel komt afstel..

Tirar los tejos


Een ander onderdeel van de Spaanse cultuur is flirten. Zelfs in de zakelijke wereld is het niet ongewoon dat flirten gebruikt wordt bij onderhandelingen, vergaderingen etc. Een leuke Spaanse uitdrukking is: “Tirar los tejos”. Dit is een van oudsher flirtspel waarbij men stukjes dakpannen gooide in de buurt van zijn of haar geliefde om zo de aandacht van die persoon te trekken.

Siësta


Iedereen die in Spanje wel eens op vakantie is geweest heeft het vast en zeker wel gemerkt. Tussen 14:00 en 17/18:00 gaan de meeste winkels dicht in veel dorpen en sommige steden. Ook deze ‘pauze’ is wellicht niet erg bevorderlijk voor het beeld dat wij over Spanjaarden hebben. Siësta staat namelijk voor middagdutje.

Begroeten


De manier van begroeten kan voor ons nuchtere Hollanders ook ongemakkelijk zijn. Het is namelijk gebruikelijk dat Spanjaarden bij een eerste ontmoeting elkaar twee keer zoenen op de wang.

Conclusie


De cultuur van Spanje is niet in één artikel te omvatten. Maar probeer de Spanjaarden niet allemaal over een kam te scheren. Want net als dat Spanjaarden misschien lang niet allemaal lui zijn, lopen wij ook niet allemaal op klompen.

Wij leveren topkwaliteit vertalingen voor o.a.

Wij helpen je graag met jouw vertalingen Vertaalbureau Perfect
Kom vrijblijvend in contact met ons

Wij helpen je graag met jouw vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.3 op basis van 656 beoordelingen
Blij verrast ben ik door de communicatie, snelheid en de geleverde kwaliteit van Vertaalbureau Perfect!
– Bart van Liempd - Randstad
Randstad logo quote
98% van onze klanten beveelt ons aan Vertaalbureau Perfect
Onze klanten zijn ons visitekaartje
98% van onze klanten beveelt ons aan
Lees wat klanten zeggen
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie Vertaalbureau Perfect
Vertrouw op Vertaalbureau Perfect

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Uniek is onze kwaliteitsgarantie die op elke vertaling van toepassing is. Daarnaast zijn wij B Corp gecertificeerd. Een B Corp realiseert ook sociale en duurzame impact. Zo willen wij globalisering positief laten bijdragen. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim 15 jaar.

Bekijk onze certificeringen
Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt Vertaalbureau Perfect
Vertaalbureau voor ieder vakgebied

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen
Meet the team

Wie zijn wij?

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek vast wie we zijn.
Ontmoet ons team
Ontmoet ons team
© Copyright 2022 - Vertaalbureau Perfect B.V.