Spanje staat op het moment flink onder druk. Ze moeten het overheidstekort naar beneden zien te krijgen. Daarom moet er dit jaar 27 miljard bezuinigd worden. Hiervoor worden verschillende maatregelen genomen.

Het salaris van ambtenaren wordt bevroren door de regering. Ook de rijke Spanjaarden zullen véél meer belasting gaan betalen. Verder hebben alle ministeries ongeveer 17% minder te besteden. Het uiteindelijke doel is om van het tekort van 8,5% in 2011 naar 5,3% in 2012 te gaan. Hiermee wordt het Spanje al een stuk makkelijker gemaakt, aangezien Europa eerder een maximum van 4,4% had geëist. Het algemene streven van de Europese Unie is 3%.

Op gebied van werkloosheid zal het niet beter gaan. Waar op dit moment maar liefst 23% van de beroepsbevolking werkloos is, zullen er in 2012 naar verwachting nog eens 630.000 extra banen verloren gaan.

Gerelateerde blogs

9 juli 2019
WordPress bezit meer dan 50% van het CMS-marktaandeel. Wist jij dat meer dan 30% van de 10 miljoen populairste websites gebruik maakt van het CMS-systeem van WordPress. Het is nog steeds het populairste CMS-systeem voor de ervaren- en onervaren...
28 mei 2019
Kwaliteit is één van de belangrijkste factoren tijdens het vertalen van jouw documenten. Goedkoop is duurkoop en kan je op de langere termijn meer kosten dan je vooraf voor ogen had. Eén van onze sterke punten is dat wij altijd voor de hoogst...