U kun t tot 50% subsidie krijgen op een vertaalproject dankzij de Prepare2Start project van de EVD. Dit bedrag kan oplopen tot € 11.500,-. De subsidie is vooral bedoeld voor bedrijven die de eerste stappen wagen op een buitenlandse markt. Het bedrijf moet daarom aan enkele eisen voldoen.

Welke eisen zijn verbonden aan de subsidie voor de vertaling

Prepare2Start is er voor kleinere ondernemers (maximaal 100 werknemers) die zich op een nieuwe markt willen richten. Deze ondernemers mogen daarvoor maximaal 25% van hun omzet aan export behalen om verder deel te nemen aan deze regeling. Daarnaast zijn er nog een paar andere regels voor deze regeling.

• De onderneming is in Nederland gesitueerd en wil voor zichzelf buitenlandse markten betreden;

• De onderneming focust zich op een (praktisch) nieuwe buitenlandse markt;

• De onderneming heeft een plan ter betreding van de nieuwe markt en beschikt voor dat plan over de benodigde middelen, zoals de organisatie, administratie, voldoende personeel en financiering;

• Op dit moment maakt de onderneming nog geen gebruik van een PSB- of prepare2start-project (in 5 jaar tijd mag uw onderneming tot een maximum van 3 keer deelnemen aan deze regelingen);

• Voor ondernemers die zich richten op een nieuwe regio in hun doelland. De onderneming heeft meer dan 3% van uw omzet in het doelland gefactureerd aan meer dan 3 klanten. In dat geval kan er alleen gebruik worden gemaakt van ondersteuning in de activiteiten marktverkenning, partnerselectie en juridisch advies.

Komt uw bedrijf in aanmerking?

Krijg snel antwoord op deze vraag door enkele vragen te beantwoorden.

Mogelijkheden naast het vertalen

Naast het gebruiken van de subsidie voor vertalingen kan u deze ook aanspreken voor de volgende activiteiten.

• Het verkennen van de doelmarkt, wat ook door een externe partij gedaan mag worden;

• Het selecteren van zakenpartners voor deze export, wat ook door een externe partij gedaan mag worden;

• Het presenteren van uw onderneming of product/dienst op buitenlandse of internationale beurzen, congressen, symposia en exposities;

• presentatiemateriaal (laten) ontwikkelen, en vervaardigen, zoals brochures, website, cd-rom, advertenties en e-commerce; Dus ook vertalen!

• juridisch adviezen over zakendoen op een internationale schaal en het doelland;

• Het aanvragen van beschermende registraties zoals octrooien, merk- of modelregistraties aanvragen;

• Het volgen van opleidingen, (taal)cursussen, workshops, seminars of trainingen volgen die relevant zijn voor internationaal ondernemen en waarvan de kwaliteit gewaarborgd is;

• Het inhuren van stagiaires op MBO, HBO of universitair niveau.

Voor deze activiteiten kunt u 50% van de kosten gesubsidieerd krijgen, met een maximum van 11.500 euro. Het is geheel aan u hoe u dat geld over de activiteiten verdeeld. Daarbij kan Vertaalbureau Perfect door haar scherpe prijzen ervoor zorgen dat u ook nog subsidiegeld overhoud voor al die andere activiteiten. U kunt maximaal 1,5 jaar (18 maanden) gebruik maken van deze regeling. Daarnaast geldt dat maximaal 2 keer per doelland gebruik gemaakt kan worden van deze regeling, waarvan de 2e keer de laatste regel opgaat.

Het is voor te stellen dat deze regels en voorwaarden verwarrend kunnen zijn en vragen opwekken.

Deze regeling kan dus ook van toepassing zijn als u overweegt uw website te gaan vertalen, uw webwinkel of webshop, uw algemene voorwaarden, uw brochures etc. De overheid wil u dus graag ondersteunen wanneer u internationaal zaken wil gaan doen. Vertaalbureau Perfect doet dat ook op zijn manier, wij brengen dit graag onder uw aandacht en vertalen graag uw benodigde materialen voor het betreden van uw nieuwe markt.

De subsidie voor de vertaling aanvragen

U kunt het beste contact opnemen met de consulent internationale handel van de KvK.

Wij helpen je graag met jouw vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen >
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.3 op basis van 505 beoordelingen
Blij verrast ben ik door de communicatie, snelheid en de geleverde kwaliteit van Vertaalbureau Perfect!
Bart van Liempd - Randstad
Randstad logo wit

Wij vertalen met veel plezier en aandacht voor o.a. deze klanten

Koninklijke Grolsch

Sinds medio 2015 werken we erg prettig samen met Vertaalbureau Perfect. Indien nodig altijd een hele snelle en correcte levering van vertalingen. Professionele aanpak en goede afspraken!

Ivanka Munsterhuis

Zalando

Aan de hand van een perfecte eerste proefvertaling kregen wij direct vertrouwen. Persoonlijk hebben wij de stijl van de vertaling besproken. Er is een terminologielijst opgesteld en deze is perfect aangehouden.

Elseline Tolhoek

NOS

Onze diverse vertaalaanvragen brengen wij graag bij één vaste partner onder. Duidelijke afspraken zorgen voor een efficiënte werkwijze. Kwaliteit is voor ons net zo belangrijk als voor Vertaalbureau Perfect.

NOS

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Daarnaast geldt voor elke professionele vertaling een kwaliteitsgarantie. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim negen jaar.

Meer over onze kwaliteit en garantie >
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Onze werkwijze om tot een perfecte vertaling te komen

De weg naar de perfecte vertaling laat onze werkwijze zien. Deze heeft gezorgd voor onze goede prijs-kwaliteitverhouding, uitstekende beoordelingen en vele tevreden klanten. Elke vertaalopdracht doorloopt een aantal stappen:

Offerteaanvraag

Offerteaanvraag

We ontvangen je teksten, wensen en sturen een passend voorstel.
Revisie en oplevering

Revisie en oplevering

De revisor reviseert de vertaling en wij leveren jou de vertaling.
Kwaliteitsgarantie

Kwaliteitsgarantie

Ook na de levering blijf je verzekerd van onze kwaliteitsgarantie.

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen >

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek hier vast wie we zijn

Ons team bestaat uit native vertalers en mensen met verschillende expertises en achtergronden. We begrijpen jouw invalshoek en we vullen elkaar goed aan, waardoor we je met bijna elke vertaalopdracht kunnen helpen.
Ontmoet de mensen in ons team >