Naast de veel gemaakte fouten bij het gebruik van “then” en “than”, is het gebruik van “You’re” en “Your” ook voor veel mensen niet duidelijk. De woorden “You’re” en “Your” worden nog weleens verward, waarschijnlijk omdat je ze hetzelfde uitspreekt. Toch hebben ze hele verschillende betekenissen. Gelukkig zijn de regels voor het gebruik van “You’re” en “Your” erg makkelijk. Het zit als volgt in elkaar:

You’re

“You’re” is een samentrekking van de woorden “you are”.
Het heeft absoluut geen andere betekenis. Daarom kun je “you’re” altijd vervangen door “you are”. Als dit niet mogelijk is, dan is het gebruik van deze samentrekking onjuist.
Enkel voorbeeldzinnen met betrekking tot het gebruik van “you’re”:

You’remy best friend.
You are my best friend.
(Je bent mijn beste vriend)
You’redoing a good job.
You are doing a good job.
(Je doet goed werk.)
You’re the best!
You are the best!
(Je bent de beste!)

Your

Het woord “your” (in het Nederlands “jouw”, “je”, “uw”, “jullie”) is een bezittelijk voornaamwoord.
“Your” staat altijd voor een ander woord, meestal een zelfstandig naamwoord of een bijvoeglijk naamwoord. “Your” wordt net als de Nederlandse varianten gebruikt om aan te geven dat iets van jou is (bijv. jouw auto) of met jou te maken heeft (bijv. jouw familie).
Enkel voorbeeldzinnen met betrekking tot het gebruik van “your”:

Are theseyour books?
(Zijn dit jouw/uw/jullie boeken?)
What’syour name, Miss?
(Wat is uw naam, mevrouw?)
Your laptop is on the table.
(Jouw laptop ligt op de tafel.)
Stop bullying your sister!
(Hou op je zusje te pesten!)

Gerelateerde blogs

9 juli 2019
WordPress bezit meer dan 50% van het CMS-marktaandeel. Wist jij dat meer dan 30% van de 10 miljoen populairste websites gebruik maakt van het CMS-systeem van WordPress. Het is nog steeds het populairste CMS-systeem voor de ervaren- en onervaren...
28 mei 2019
Kwaliteit is één van de belangrijkste factoren tijdens het vertalen van jouw documenten. Goedkoop is duurkoop en kan je op de langere termijn meer kosten dan je vooraf voor ogen had. Eén van onze sterke punten is dat wij altijd voor de hoogst...