Waar wij bij Vertaalbureau Perfect de taal als een vredelievend communicatiemiddel zien, denken ze er  in Oekraïne schijnbaar anders over.

In het Oekraïense parlement werd de vraag gesteld of het Russisch een officiële taal moest worden in delen van Oekraïne. In enkele delen van het Oost-Europese land spreekt de meerderheid namelijk Russisch. In gerechtshoven, ziekenhuizen en andere instanties wordt het Oekraïens echter als de officiële taal gebruikt.

Een antwoord op de vraag kwam er niet, tot een heuse knokpartij leidde het wel. Eén parlementslid werd zelfs met een flinke hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht.

Zie http://youtu.be/fadIvRtayts voor de beelden.

Gerelateerde blogs

9 juli 2019
WordPress bezit meer dan 50% van het CMS-marktaandeel. Wist jij dat meer dan 30% van de 10 miljoen populairste websites gebruik maakt van het CMS-systeem van WordPress. Het is nog steeds het populairste CMS-systeem voor de ervaren- en onervaren...
28 mei 2019
Kwaliteit is één van de belangrijkste factoren tijdens het vertalen van jouw documenten. Goedkoop is duurkoop en kan je op de langere termijn meer kosten dan je vooraf voor ogen had. Eén van onze sterke punten is dat wij altijd voor de hoogst...