Waar de Taliban vroeger nog enkel en alleen in het Pashto twitterde, twittert de Taliban tegenwoordig ook in het Engels. Voorheen hekelde de Taliban het gebruik van de Engelse taal. Maar omdat zij van mening zijn dat ze de oorlog niet kunnen winnen zonder de moderne media gaan zij hier nu meer gebruik van maken. En om een breder publiek te bereiken doen ze dit dus vanaf nu ook in het Engels. Ook was het eerder streng verboden voor Afghaanse burgers om te surfen op het wereldwijde web. Daarin lijkt de Taliban nu dus van mening te zijn veranderd.

Ook waren zij niet erg succesvol als twitteraars, in het Afghaans althans. Zij hadden slechts enkele volgers. Maar zodra zij in het Engels begonnen te tweeten, stegen de volgersaantallen aanzienlijk. In een mum van tijd waren er 5.000 followers, inmiddels zijn het er bijna 7.000. De tweets in het Engels spreken dus meer aan dan de Afghaanse.
Ook voor de ISAF, de internationale troepenmacht in Afghanistan, bleef dit nieuws niet onopgemerkt. Zij reageerden dan ook op dit nieuws met de volgende tweet:
‘@ISAFmedia: What’s that? Taliban’s tweeting in English? Lies are lies no matter the language’.
Op deze manier probeerde de ISAF een statement te maken tegen de Taliban. Ook wil de ISAF hiermee laten weten dat je de Taliban niet moet geloven en dus ook niet moet volgen op Twitter. Door deze ‘stunt’ van het tweeten in Engels krijgt de twitteraccount namelijk veel aandacht en waarschijnlijk is mede daardoor het aantal volgers zo explosief gestegen.
Gelukkig is ook het aantal volgers van de twitteraccount van de ISAF flink gestegen, zij hebben nu ruim 23.000 volgers.

De twitter account van de Taliban wordt onder andere gebruikt om hun volgers op de hoogte te houden van aanslagen op ongelovige strijdkrachten. Het valt overigens te betwijfelen of de berichtgeving van de Taliban te vertrouwen is. Sinds zij in het Engels tweeten zouden ze in die 2 dagen reeds 100 slachtoffers hebben gemaakt, en 23 voertuigen hebben vernield. Niet heel erg geloofwaardig dus. Dit is de manier waarop de Taliban via sociale media psychologisch oorlog voert.

Wij vertalen voor

Wij helpen je graag met jouw vertalingen Vertaalbureau Perfect
Kom vrijblijvend in contact met ons

Wij helpen je graag met jouw vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.3 op basis van 636 beoordelingen
Blij verrast ben ik door de communicatie, snelheid en de geleverde kwaliteit van Vertaalbureau Perfect!
– Bart van Liempd - Randstad
Randstad logo quote
98% van onze klanten beveelt ons aan Vertaalbureau Perfect
Onze klanten zijn ons visitekaartje

98% van onze klanten beveelt ons aan

Lees wat klanten zeggen
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie Vertaalbureau Perfect
Vertrouw op Vertaalbureau Perfect

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Uniek is onze kwaliteitsgarantie die op elke vertaling van toepassing is. Daarnaast zijn wij B corp gecertificeerd. Een B Corp realiseert ook sociale en duurzame impact. Zo willen wij globalisering positief laten bijdragen. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim 14 jaar.

Meer over onze kwaliteit en garantie
Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt Vertaalbureau Perfect
Vertaalbureau voor ieder vakgebied

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen
Meet the team

Wie zijn wij?

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek vast wie we zijn.
Ontmoet ons team
Ontmoet ons team
© Copyright 2022 - Vertaalbureau Perfect B.V.