Enige tijd geleden is ons gevraagd een Star Wars boek te vertalen! In dit blogartikel lichten we 3 opmerkelijke woorden uit. Iedereen die een kijkje heeft genomen in de wereld van Star Wars, weet dat de fantasierijke terminologie een belangrijke component is wat betreft de aantrekkingskracht van de 7-delige filmreeks. Voor een optimale beleving van de lezer, is het cruciaal de juiste context te behouden bij het vertalen. In het boek worden - gerangschikt op 'episode' - alle Star Wars locaties uitgebreid ontleed met illustraties en omschrijvingen. Het boek is door Vertaalbureau Perfect vanuit het Engels vertaald naar het Nederlands.

3 opmerkelijke woorden in het boek

Het boek staat boordevol met vertalingen die zorgen voor het behoud van de context bij een boekvertaling. Na het lezen van de eerste hoofdstukken kom je als lezer allerlei interessante vertalingen tegen die uitstekend passen bij het Star Wars universum. Hieronder 3 opmerkelijke vertalingen in het Star Wars boek, afgebeeld met de bijbehorende scène in de episode.

1. Smeekplatform.

In de onderwaterstad Otoh Gunga staan twee personages (Qui-Gon en Obi-Wan) op een platform in de bestuurskamer waarop gedaagden zich moeten verdedigen (smeken) tegen de beschuldigingen van de gouverneur.

2. Atmosfeerindammingsprojector.

Op luchtschepen als de Death Star en Star Destroyers zijn open landingsplekken te vinden, enkel beschermd door een projector. De projector zorgt ervoor dat de landingsplekken leefbaar zijn.

3. Winkelbediendedrone.

In de wereld van Star Wars is het winkelpersoneel deels vervangen door drones. In de schroothandel van Watto op de planeet Mos Espa word je bediend door drones en droïden. De succesfactor van de schroothandel blijkt echter een combinatie te zijn van gestolen voorraad en hoge prijzen ;).

Voor de vertaling van dit Star Wars boek heeft Vertaalbureau Perfect samengewerkt met een interne vertaler van de uitgever. Door onze jarenlange ervaring in de vertaalbranche begrijpen wij welke zaken cruciaal zijn bij het vertalen van een boek. Het toepassen van deze ervaring heeft geresulteerd in een fijne samenwerking. Het Star Wars boek kun je bestellen via de website van uitgever Meis en Maas.

Afbeeldingen in dit blogartikel zijn eigendom van Wookiepedia.

Wij helpen je graag met jouw vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen >
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.3 op basis van 542 beoordelingen
Blij verrast ben ik door de communicatie, snelheid en de geleverde kwaliteit van Vertaalbureau Perfect!
Bart van Liempd - Randstad
Randstad logo wit

Wij vertalen met veel plezier en aandacht voor o.a. deze klanten

Koninklijke Grolsch

Sinds medio 2015 werken we erg prettig samen met Vertaalbureau Perfect. Indien nodig altijd een hele snelle en correcte levering van vertalingen. Professionele aanpak en goede afspraken!

Ivanka Munsterhuis

Zalando

Aan de hand van een perfecte eerste proefvertaling kregen wij direct vertrouwen. Persoonlijk hebben wij de stijl van de vertaling besproken. Er is een terminologielijst opgesteld en deze is perfect aangehouden.

Elseline Tolhoek

NOS

Onze diverse vertaalaanvragen brengen wij graag bij één vaste partner onder. Duidelijke afspraken zorgen voor een efficiënte werkwijze. Kwaliteit is voor ons net zo belangrijk als voor Vertaalbureau Perfect.

NOS

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Daarnaast geldt voor elke professionele vertaling een kwaliteitsgarantie. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim negen jaar.

Meer over onze kwaliteit en garantie >
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Onze werkwijze om tot een perfecte vertaling te komen

De weg naar de perfecte vertaling laat onze werkwijze zien. Deze heeft gezorgd voor onze goede prijs-kwaliteitverhouding, uitstekende beoordelingen en vele tevreden klanten. Elke vertaalopdracht doorloopt een aantal stappen:

Offerteaanvraag

Offerteaanvraag

We ontvangen je teksten, wensen en sturen een passend voorstel.
Revisie en oplevering

Revisie en oplevering

De revisor reviseert de vertaling en wij leveren jou de vertaling.
Kwaliteitsgarantie

Kwaliteitsgarantie

Ook na de levering blijf je verzekerd van onze kwaliteitsgarantie.

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen >

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek hier vast wie we zijn

Ons team bestaat uit native vertalers en mensen met verschillende expertises en achtergronden. We begrijpen jouw invalshoek en we vullen elkaar goed aan, waardoor we je met bijna elke vertaalopdracht kunnen helpen.
Ontmoet de mensen in ons team >