Op 10 september kwam het bericht binnen. Vertaalbureau Perfect staat in de lijst met de 50 snelstgroeiende tech-bedrijven van de Benelux. Het is het eerste vertaalbureau ooit in de lijst. Een bevestiging dat we het anders aanpakken dan de gevestigde orde. Een goed moment om te reflecteren en vooruit te blikken.

Wat heeft ons tot hier gebracht?

 • De klant en medewerkers op nummer 1 (niveau 5-organisatie)
 • Een duidelijke positionering in de markt
 • Grote en goedgeplaatste investeringen in o.a. vertaalkwaliteit, ICT, projectmanagement en marketing
 • Een dosis lef, doorzettingsvermogen, samenwerken, luisteren en keuzes maken.

Onze visie op groei
Geweldig, een nominatie in de Fast50. Maar omzetgroei alleen zegt weinig. Genoeg bedrijven groeien terwijl het ten koste gaat van zaken die belangrijker zijn. Groei is de motor voor uitdaging en ontplooiing, maar te harde groei kan ook disbalans veroorzaken. Vertaalbureau Perfect wil het grootste en mooiste online vertaalbureau van Europa worden zonder dat onze kernwaarden in het geding komen. Samenvattend komt dit erop neer dat welzijn en klanttevredenheid niet ten koste mogen gaan van de financiële cijfers en groei. Als dit toch in het geding komt stellen we verwachtingen bij en zijn we nog een prima bedrijf.

Een moment van reflectie
We zijn een bedrijf om trots op te zijn, maar als groeiend en jong bedrijf zijn we altijd in beweging en is er ook ruimte voor verbetering. De komende tijd zijn dit, in mijn visie, de speerpunten om van goed naar geweldig te groeien:

 • Betere balans tussen welvaart en welzijn
 • Meer ondernemerschap en daadkracht
 • Meer duidelijkheid betreft positionering, processen, keuzes etc.
 • Innovatie die waarde toevoegt
 • Meer zeggen wat we echt vinden en voelen
 • Beter samenwerken en elkaar meer coachen
 • De klant op een voetstuk zetten
 • Successen vieren

The best is yet to come
Op het moment zijn we een ‘crowd translation’-platform aan het ontwikkelen dat de vertaalwereld op zijn kop kan gaan zetten. Het is onze grootste tech-ontwikkeling tot nu toe. Over circa 3 maanden lanceren we de vertaaldienst. Een tipje van de sluier: er is enige gelijkenis met het Amerikaanse Duolingo met 10 miljoen gebruikers. Onze website krijgt daarnaast een make-over met nieuwe gadgets en we doen het steeds beter op de Duitse markt.

Een persoonlijke noot
Tot nu toe was het een mooi ondernemersavontuur. Zoals vaker opgaat zijn de ervaringen bepalend. Het eerste kantoor, borrels en uitstapjes met het team, tevreden klanten, uren overwerk, problemen overwinnen en zien dat ideeën werken in de praktijk. Natuurlijk zat het niet altijd mee maar van een nadeel een voordeel maken geeft veel voldoening. Ik vind het leuk om te pionieren – iets neer te zetten wat daarvoor nog niet bestond. De samenwerking met mensen geeft hierin een extra dimensie. Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder. Misschien wel de belangrijkste les van de afgelopen jaren. Alle medewerkers en business partners bedankt voor deze gezamenlijke prestatie.
Toevallig hebben we vanmiddag de maandelijkse vrijmibo in de stad. We drinken er eentje extra op!

Sam van Gentevoort
Founder

Wij helpen je graag met jouw vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen >
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.3 op basis van 542 beoordelingen
Blij verrast ben ik door de communicatie, snelheid en de geleverde kwaliteit van Vertaalbureau Perfect!
Bart van Liempd - Randstad
Randstad logo wit

Wij vertalen met veel plezier en aandacht voor o.a. deze klanten

Koninklijke Grolsch

Sinds medio 2015 werken we erg prettig samen met Vertaalbureau Perfect. Indien nodig altijd een hele snelle en correcte levering van vertalingen. Professionele aanpak en goede afspraken!

Ivanka Munsterhuis

Zalando

Aan de hand van een perfecte eerste proefvertaling kregen wij direct vertrouwen. Persoonlijk hebben wij de stijl van de vertaling besproken. Er is een terminologielijst opgesteld en deze is perfect aangehouden.

Elseline Tolhoek

NOS

Onze diverse vertaalaanvragen brengen wij graag bij één vaste partner onder. Duidelijke afspraken zorgen voor een efficiënte werkwijze. Kwaliteit is voor ons net zo belangrijk als voor Vertaalbureau Perfect.

NOS

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Daarnaast geldt voor elke professionele vertaling een kwaliteitsgarantie. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim negen jaar.

Meer over onze kwaliteit en garantie >
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Onze werkwijze om tot een perfecte vertaling te komen

De weg naar de perfecte vertaling laat onze werkwijze zien. Deze heeft gezorgd voor onze goede prijs-kwaliteitverhouding, uitstekende beoordelingen en vele tevreden klanten. Elke vertaalopdracht doorloopt een aantal stappen:

Offerteaanvraag

Offerteaanvraag

We ontvangen je teksten, wensen en sturen een passend voorstel.
Revisie en oplevering

Revisie en oplevering

De revisor reviseert de vertaling en wij leveren jou de vertaling.
Kwaliteitsgarantie

Kwaliteitsgarantie

Ook na de levering blijf je verzekerd van onze kwaliteitsgarantie.

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen >

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek hier vast wie we zijn

Ons team bestaat uit native vertalers en mensen met verschillende expertises en achtergronden. We begrijpen jouw invalshoek en we vullen elkaar goed aan, waardoor we je met bijna elke vertaalopdracht kunnen helpen.
Ontmoet de mensen in ons team >